Τα πιο πρωτότυπα και οικονομικά δώρα γάμου!

Τα πιο πρωτότυπα και οικονομικά δώρα γάμου!

Μπορεί στο προσκλητήριο να συμπεριλαμβάνεται ο τραπεζικός λογαριασμός για την «λίστα γάμου» τους, όμως αυτό που αρκετοί μελλόνυμφοι δεν σκέφτονται είναι ότι όταν κάποιος καλεσμένος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό ως δώρο, έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αναφορικά με το δώρο. Τι κάνει; Επιλέγει ένα πρωτότυπο, χιουμοριστικό, μοναδικό για το ζευγάρι δώρο απροσδιόριστης αξίας, το οποίο θα τους προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χαρά από ένα τυπικό χρηματικό ποσό!

Σκοπός του γάμου, άλλωστε, δεν (θα πρέπει να) είναι τα δώρα, αλλά η συμμετοχή όλων των αγαπημένων προσώπων του ζευγαριού σε ένα γεγονός, το οποίο εθιμοτυπικά επισφραγίζει τον έρωτά τους!

Χαρίστε τους ένα ρομαντικό, σπιτικό δείπνο για δύο!

Αν οι μελλόνυμφοι φίλοι σας είναι λάτρεις της μαγειρικής, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα: Πάρτε ένα μεγάλο σουρωτήρι για ζυμαρικά (θα βρείτε στο ΙΚΕΑ με 10 ευρώ). Απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα τροφίμων delicatessen, στο οποίο θα βρείτε ιδιαίτερες νοστιμιές, π.χ. χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσες από την Ιταλία, προσθέστε ένα καλό οικονομικό μπουκάλι κρασί και γεμίστε με όλα αυτά τα καλούδια το σουρωτήρι!

Βάλτο το δώρο σε μία ωραία τσάντα και... καλή τους όρεξη!

Κορνίζα με το προσκλητήριο του γάμου τους!

Χαρίστε στο ζευγάρι ένα δώρο που θα τους θυμίζει για πάντα την υπέροχη ημέρα του γάμου τους! Βρείτε μία πανέμορφη, ιδιαίτερη κορνίζα (πρωτότυπες χειροποίητες αλλά οικονομικές κορνίζες θα βρείτε στο Etsy) και βάλτε μέσα το προσκλητήριο του γάμου του ζευγαριού! Μπορείτε να τοποθετήσετε στο εσωτερικό της κορνίζας και κάποια κορδελίτσα ή ένα ωραίο φόντο, πίσω από το προσκλητήριο. Τυλίξτε την κορνίζα και με ένα ωραίο χαρτί περιτυλίγματος και το ρομαντικό δώρο σας είναι έτοιμο!

Εναλλακτικά, αν είστε στενοί φίλοι του ζευγαριού, μπορείτε να τοποθετήσετε σε μία κορνίζα φωτογραφίες τους από τον πρώτο τους καιρό μαζί αλλά και πιο πρόσφατες, με ημερομηνίες και σχόλια τυπωμένα σε όμορφα χαρτάκια!

Κούπες αφιερωμένες στο ζευγάρι

Χαρίστε τους ένα ζευγάρι κούπες φτιαγμένες ειδικά για εκείνους! Μπορεί να έχουν φωτογραφίες τους (δείτε εδώ) ή το μονόγραμμά τους ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χαρακτηρίζει το ζευγάρι! Μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητες κούπες, φτιαγμένες κατά παραγγελία θα βρείτε και στο Etsy.

Κάτι που να μπορούν να φροντίσουν

Χαρίστε στο ζευγάρι κάτι για το σπίτι που θα μπορούν να φροντίσουν! Ένα δεντράκι Μπονσάι, για παράδειγμα, το οποίο παραδοσιακά φυτεύεται για να συμβολίσει ένα σημαντικό γεγονός -όπως ο γάμος!- αλλά αποτελεί και σύμβολο αιωνιότητας. Θα βρείτε σε διάφορες τιμές –αυτό της φωτογραφίας κοστίζει 49,90 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Έφυγαν για ταξίδι; Γεμίστε τους το ψυγείο!

Αν είστε συγγενείς ή στενοί φίλοι του ζευγαριού ενημερώστε τους ότι το δώρο τους θα τους περιμένει στο σπίτι, όταν επιστρέψουν από το γαμήλιο ταξίδι! Έτσι, όσο θα λείπουν για ταξίδι μπορείτε να τους ψωνίσετε τρόφιμα και ποτά, να τους μαγειρέψετε και να καταψύξετε φαγητά και να γεμίσετε το ψυγείο τους με διάφορες λιχουδιές που ξέρετε πως αγαπούν! Μην ξεχάσετε να βάλετε και post-it στα τάπερ τους για να ξεχωρίζουν τα φαγητά, με ευχές και αστείες φατσούλες! Τι καλύτερο για μια νέα σύζυγο, από το να μην χρειάζεται να μαγειρεύει για μέρες;

Προσφέρετε τις υπηρεσίες σας!

Αν ξέρετε πως το ζευγάρι πρόκειται να κάνει έναν πολύ οικονομικό γάμο, γιατί, αντί για δώρο δεν προτείνετε να τους προσφέρετε τις υπηρεσίες σας; Αν, για παράδειγμα, βγάζετε καλές φωτογραφίες, μπορείτε να αναλάβετε την φωτογράφιση ή την βιντεοσκόπηση του γάμου. Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε μπομπονιέρες, να αναλάβετε τη μουσική του πάρτι! Ρωτήστε το ζευγάρι τι χρειάζεται για τον γάμο που δεν έχουν τα χρήματα για να το κάνουν, και προσφερθείτε να το κάνετε εσείς!

Ακόμα, αν έχετε εξοχικό σπίτι σε κάποιο όμορφο μέρος, μπορείτε να το διαθέσετε για το «γαμήλιο ταξίδι» του ζευγαριού.

Προσωποποιημένες μαξιλαροθήκες

Αν «πιάνουν» τα χέρια σας, ένα όμορφο και πρωτότυπο δώρο που μπορείτε να χαρίσετε στο ζευγάρι είναι να φτιάξετε ένα ζευγάρι μαξιλαροθήκες, ειδικά για αυτούς. Μπορείτε, λοιπόν, να αγοράσετε ένα όμορφο σετ μαξιλαροθήκες και να κεντήσετε ή να σχεδιάσετε ή να γράψετε κάτι όμορφο για το ζευγάρι. Για το σετ της φωτογραφίας, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα, το οποίο θα πρέπει να κόψετε σε σχήμα καρδιάς –ένα στένσιλ θα σας βοηθήσει για το σχέδιο (μπορείτε να «κατεβάσετε» και να εκτυπώσετε όποιο θέλετε από εδώ). Στη συνέχεια μπορείτε να βάψετε το σχέδιο που θα κόψετε με ειδικό χρώμα ρούχων ή ακόμα και να το κεντήσετε! Το μοναδικό αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει το ζευγάρι.

v