Καλλυντικά στη σωστή ποσότητα

Καλλυντικά στη σωστή ποσότητα

Τα καλλυντικά κοστίζουν και τα καλά καλλυντικά κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουμε την ποσότητα που χρησιμοποιούμε στις κρέμες και τα προϊόντα μακιγιάζ, για να σταματήσουμε να πετάμε χρήματα στο καλαθάκι του μπάνιου.

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Επαρκής δοσολογία: Όσο 2 φιστίκια

Σωστή εφαρμογή: Η ενυδατική κρέμα προσώπου σκοπό έχει να κάνει το δέρμα μας λείο και απαλό. Εφαρμόζεται σωστά σε καθαρό και ελαφρώς υγρό πρόσωπο, κάνοντας μασάζ από μέσα προς τα έξω στο πρόσωπο και τον λαιμό. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε μία καλή ενυδατική κρέμα με γλυκερίνη, που προσφέρει ακόμα περισσότερη ενυδάτωση.

Foundation – Υγρό make up

Επαρκής δοσολογία: Όσο το καπάκι ενός μπουκαλιού αναψυκτικού

Σωστή εφαρμογή: Για να αποφύγετε να δείχνετε σαν να έχετε βάλει μάσκα, τοποθετήστε την επαρκή ποσότητα make up στην πάνω πλευρά του χεριού σας και με το δάχτυλό σας τοποθετήστε το στη μύτη, το κούτελο, τα μάγουλα και το πηγούνι σας. Έπειτα, χρησιμοποιήστε τους δείκτες και των δύο χεριών για να απλώσετε το μακιγιάζ καλά σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Η θερμότητα των δαχτύλων σας θα βοηθήσει να γλιστρήσει καλύτερα το προϊόν στο δέρμα σας.

Αντηλιακό

Επαρκής δοσολογία: Όσο 3 σταφύλια

Σωστή εφαρμογή: Χωρίστε το σώμα σας σε τρία μέρη και χρησιμοποιήστε ποσότητα όσο μία ρόγα σταφύλι για το κάθε μέρος. Απλώστε το πρώτο μέρος στα πόδια σας, το δεύτερο μέρος στο στήθος και την πλάτη σας και το τρίτο μέρος στα χέρια, τον λαιμό και το πρόσωπό σας. Δεν χρειάζεται να βάζετε μεγάλη ποσότητα αντηλιακού, αλλά πρέπει να το ανανεώνετε συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας.

Κρέμα ματιών

Επαρκής δοσολογία: Όσο ένας αρακάς

Σωστή εφαρμογή: Οι κρέμες ματιών είναι ακριβές, επομένως θέλουν ακόμη περισσότερη προσοχή στην εφαρμογή τους. Χωρίστε την ποσότητα της κρέμας σε δύο μέρη, ένα για το κάθε μάτι, και απλώστε από ένα τέταρτο κρέμας πάνω και κάτω από τα μάτια. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα κάτω βλέφαρα απλώστε την κρέμα από έξω προς τα μέσα, ενώ πάνω από τα μάτια απλώστε την από μέσα προς τα έξω.

Concealer κάτω από τα μάτια

Επαρκής δοσολογία: Όσο μία καραμέλα tic-tac

Σωστή εφαρμογή: Μία σταγόνα concealer είναι όσο ακριβώς χρειάζεστε για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Ένα μικρό, ειδικό βουρτσάκι θα σας βοηθήσει να τo απλώσετε σωστά, «σχεδιάζοντας» με το concealer τρεις μικρές κουκίδες κάτω από κάθε μάτι και έπειτα απλώνοντάς τες με το δάχτυλο μέχρι να ενωθούν και να προκύψει ένα ενιαίο χρώμα. Ένα πινελάκι, όπως αυτό που χρησιμοποιούμε για τη σκιά, θα τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Πηγή: Womenshealthmag

v