Τι τύπος μπαμπά θα γίνει το κάθε ζώδιο;

Τι τύπος μπαμπά θα γίνει το κάθε ζώδιο;

Ποια ζώδια γίνονται οι πιο τρυφεροί και προστατευτικοί μπαμπάδες; Ποια αλλάζουν εντελώς τρόπο ζωής και γίνονται παιχνιδιάρηδες και αφοσιωμένοι; Και ποια ζώδια δυσκολεύονται περισσότερο με τον απαιτητικό αυτόν ρόλο; Δείτε τι λένε τα άστρα και πείτε μας αν συμφωνείτε μαζί τους στο τέλος του άρθρου!

Κριός

Ο μπαμπάς Κριός παίρνει τον ρόλο του πολύ σοβαρά! Θέλει για τα παιδιά του όχι μόνο να αποκτήσουν όσα εκείνος δεν απέκτησε, αλλά και να γίνουν όσα εκείνος δεν έγινε. Καθώς του αρέσει η επαφή με την φύση θα φροντίσει τα παιδιά του να απολαύσουν εκδρομές και υπαίθρια παιχνίδια μαζί του και θα είναι αεικίνητος. Ο μπαμπάς Κριός θα ασχοληθεί πολύ με το παιδί, ωστόσο, πιστεύει ειλικρινά ότι η ανατροφή του είναι καθήκον της μαμάς. Όταν θυμώσει θα μεταμορφωθεί σε πραγματικό τυφώνα!

Ταύρος

Πρόκειται για υποδειγματικό πατέρα, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα υπεύθυνος αναφορικά με την ανατροφή του παιδιού. Θα φροντίσει του να προσφέρει ασφάλεια, υλικά αγαθά, καλό φαγητό, πολυτελείς διακοπές, όμως καθώς είναι και αρκετά παραδοσιακός θα δυσκολευτεί να αφήσει το παιδί να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από την οικογενειακή εστία. Είναι, όμως, και μπαμπάς που θα επιβάλλει κανόνες και υποχρεώσεις στο σπίτι, απαιτώντας από τα παιδιά συνέπεια και ειλικρίνεια.

Δίδυμοι

Κάποιοι Δίδυμοι μπαμπάδες είναι τόσο απορροφημένοι από την δουλειά που μπορεί να μην βρίσκουν χρόνο για να ασχοληθούν με το παιδί. Και παρόλο που τους αρέσει η έννοια της πατρότητας, μπορεί εύκολα να βαρεθούν την οικογενειακή ζωή και να θέλουν να αποδράσουν από αυτήν. Ο μπαμπάς αυτός θα παρέχει στα παιδιά βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, υπολογιστές, ενώ του αρέσει να συζητά μαζί τους. Χρειάζεται, όμως, να αφήσετε αυτόν τον μπαμπά πρώτα να ξεκουραστεί, προκειμένου να μπορεί να αφιερώσει δημιουργικό χρόνο στα παιδιά του.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ο ορισμός του οικογενειάρχη! Θα αγκαλιάσει με την ίδια αγάπη τα δικά του παιδιά αλλά και τυχόν θετά. Του αρέσει η ζωή στο σπίτι, αφιερώνει χρόνο στα παιδιά, είναι τρυφερός και μπορεί να κλάψει με το παραμικρό. Θέλει να ξέρει ότι τον χρειάζονται και θέλει να νιώθει ότι τον αγαπούν. Ωστόσο, καθώς μερικές φορές είναι σκυθρωπός και κακότροπος από την φύση του, ενώ αντίθετα άλλες φορές παιδιαρίζει, μπορεί να μπερδέψει τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι γεννημένος πατέρας και λατρεύει να είναι συναισθηματικά δεμένος με τα παιδιά του.

Λέων

Ο Λέων μπαμπάς θυσιάζεται με τα χαράς για τα παιδιά του, γιατί θέλει πραγματικά να τους προσφέρει το καλύτερο, ωστόσο μερικές φορές είναι υπερβολικά αυστηρός και έχει υψηλές απαιτήσεις από αυτά. Ο άνδρας αυτός μπορεί να γίνει ένας υπέροχος μπαμπάς, αρκεί να θυμάται ότι τα παιδιά δεν είναι μικρόσωμοι, φασαριόζοι ενήλικες, αλλά ...παιδιά! Ο μπαμπάς Λέων θα φροντίσει να γίνουν τα παιδιά του καλοί μαθητές, ενώ θα είναι πολύ προστατευτικός. Ωστόσο, καθώς είναι και πολύ πεισματάρης, ο καλύτερος τρόπος για να τον «καταφέρνει» το παιδί είναι να τον κολακεύει, να του δείχνει σεβασμό και να τον κάνει υπερήφανο.

Παρθένος

Αυτός ο μπαμπάς δεν ανοίγεται εύκολα συναισθηματικά απέναντι στο παιδί του, οπότε θα του είναι δύσκολο να δείξει την αγάπη του, η οποία θα είναι βέβαια βαθιά. Δεν θα παίξει πολύ μαζί του, ούτε θα το επαινέσει υπερβολικά. Θέλει το παιδί να τον σέβεται, ώστε να μπορεί να το επιπλήξει όταν χρειάζεται. Έτσι, δεν θα κακομάθει ποτέ το παιδί. Αντίθετα, θα του διδάξει την καθαριότητα και την τάξη στον χώρο, ενώ θα φροντίσει με κάθε τρόπο να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εξωσχολικές δραστηριότητες. Η ανάγκη του για τελειότητα θα διδάξει στο παιδί να βρίσκει πρακτικές λύσεις για κάθε τι.

Ζυγός

Ο Ζυγός μπαμπάς θα έχει όλη την καλή θέληση, αλλά δεν θα τα καταφέρνει πάντα. Οι περισσότεροι άνδρες Ζυγοί δεν έχουν ιδιαίτερη επιθυμία να γίνουν μπαμπάδες, όμως όταν γίνουν δεν θα το μετανιώσουν. Θα αποφύγουν, βέβαια, τις «δύσκολες» δουλειές που απαιτεί ένα παιδί, είτε επειδή θα είναι απορροφημένοι από την δουλειά είτε από τα hobby τους. Ο μπαμπάς Ζυγός τα πάει καλύτερα με τα μεγαλύτερα παιδιά, γιατί μπορεί να μιλήσει μαζί τους. Είναι ένας μπαμπάς πολύ κοινωνικός, τρομερά διπλωμάτης προκειμένου να μην στεναχωρεί κανέναν και θα φροντίσει να προσφέρει στο παιδί υλικά αγαθά και να το κάνει να δείχνει όμορφο και κομψό. Κάποιες φορές είναι ψυχρός, ωστόσο θα το ξανασκεφτεί και θα βρει τρόπο να αποζημιώσει το παιδί.

Σκορπιός

Με τον ερχομό του παιδιού ο μπαμπάς Σκορπιός γίνεται ιδιαίτερα υπεύθυνος και προστατευτικός. Αλλάζει αυτόματα τις προτεραιότητές του και βρίσκει πάντα χρόνο για να ασχοληθεί μαζί του. Το περίεργο με τους μπαμπάδες Σκορπιούς είναι ότι κάποιοι είναι υπέροχοι και κάποιοι ανυπόφοροι –μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Οι ανυπόφοροι είναι φωνακλάδες και τυραννικοί. Θέλουν τα παιδιά τους να είναι τα καλύτερα και τα καταπιέζουν γι'αυτό. Είναι ικανοί ακόμα και να τα παρακολουθήσουν ή να διαβάσουν το ημερολόγιό τους. Τις περισσότερες φορές όμως, ο Σκορπιός μπαμπάς είναι πολύ τρυφερός και εκδηλωτικός, πιστός οικογενειάρχης!

Τοξότης

Πρόκειται για τον πιο παιχνιδιάρη μπαμπά του ζωδιακού! Και παρόλο που ως ζώδιο δείχνει ότι δεν θα θυσίαζε εύκολα την ελευθερία του, από την στιγμή που γίνεται πατέρας τα πάντα αλλάζουν! Ο Τοξότης είναι στοργικός πατέρας, θα δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσει τα πάντα στο παιδί του, θα του προσφέρει την καλύτερη δυνατή μόρφωση, θα το ταξιδέψει... Θα δυσκολευτεί κάπως όσο το παιδί είναι ακόμα μωρό, με τα ξενύχτια και τους περιορισμούς, όμως μεγαλώνοντας θα απολαμβάνει τις συζητήσεις μαζί του και θα λατρεύει να του μαθαίνει νέα πράγματα.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως πατέρας είναι γεννημένος οικογενειάρχης που θα δουλέψει σκληρά για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά του. Το κακό είναι, βέβαια, πως εξαιτίας της πολλής δουλειάς του δεν θα έχει και πολύ ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσει στο παιδί, ενώ τις ώρες που θα περάσει μαζί του θα είναι συχνά αυστηρός και αυταρχικός προκειμένου να θέσει κανόνες και να κάνει το παιδί να τον σέβεται. Την αγάπη του θα την δείχνει περισσότερο με πράξεις, παρά με εκδηλώσεις τρυφερότητας.

Υδροχόος

Όσο κι αν πριν κάνει παιδί ισχυρίζεται ότι θα είναι αυστηρός, όταν τελικά γίνει μπαμπάς ο Υδροχόος θα κακομάθει το παιδί όσο λίγοι! Αυτός ο μπαμπάς γίνεται φίλος με το παιδί. Το κάνει να έχει αυτοπεποίθηση και να νιώθει ασφάλεια μαζί του, ενώ σκοπός του είναι να γίνει γρήγορα αυτόνομο. Όταν τα παιδιά είναι έξυπνα και ώριμα, μπορεί να ασχολείται μαζί τους για ώρες. Αν, όμως, δεν είναι, άρα δεν μπορεί να συντονιστεί μαζί τους, μπορεί και να τα αγνοήσει.

Ιχθείς

Μπορεί ο άντρας αυτός να είναι ευαίσθητος και τρυφερός από την φύση του, με τα παιδιά του όμως δεν είναι τόσο συναισθηματικός. Δεν θα συμβάλλει τόσο πολύ πρακτικά με την ανατροφή τους, αλλά θα φροντίσει να τους μάθει εγκαίρως πώς να προστατεύονται από κακοτοπιές. Στην πραγματικότητα πρόκειται, πάντως, για έναν πολύ πιστό πατέρα που θέλει να έχει τα παιδιά κοντά του, ενώ μπορεί να νιώσει πότε τα παιδιά του δεν νιώθουν καλά και να φροντίσει να τα ανακουφίσει.

v