10 ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να έχει δει μέχρι τα 13 του!

10 ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να έχει δει μέχρι τα 13 του!

Όλοι θυμόμαστε τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε. Είναι ξεχωριστές αναμνήσεις που μας έχουν δώσει πολλές ώρες χαράς, διασκέδασης, ξεκούρασης αλλά παράλληλα μας έχουν μεταδώσει αξίες, ήθος, παραδείγματα και σωστές βάσεις για να γαλουχηθεί η προσωπικότητά μας. Πολλά από αυτά τα παραμύθια έγιναν ταινίες, δέκα εκ των οποίων ξεχωρίσαμε για να δείτε οπωσδήποτε με τα παιδιά σας, πριν ακόμα αυτά μπουν στην εφηβεία.

Pinocchio (1940)

Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα. Ένα υπέροχο παραμύθι ξεκινάει! 

Μια παιδική ταινία που συνδυάζει υπέροχα την φιγούρα της ξύλινης κούκλας με ηθικά διδάγματα, με σπουδαιότερο τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να μας οδηγήσει το ψέμα!

The Lion King (1994)

Ο Σίμπα είναι ένα θαρραλέο λιοντάρι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς. Ο Σκαρ, ο ζηλιάρης θείος του, όμως, έχει τα δικά του σατανικά σχέδια. Προκειμένου να ανέβει στον θρόνο, προκαλεί τη δολοφονία του Βασιλιά Μουφάσα, οδηγώντας παράλληλα στην εξορία τον Σίμπα, ο οποίος μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα του. O Σίμπα θα θυμηθεί σύντομα το πεπρωμένο του...

Μια ταινία που διδάσκει τα παιχνίδια της εξουσίας, τι σημαίνει να είσαι καλός και κακός και πώς τελικά η ηθική μπορεί να γίνει ένα βασικό όπλο στη ζωή. 

Happy Feet (2006)

Ο νεογέννητος Μαμπλ είναι διαφορετικός. Δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι αλλά μπορεί να χορέψει. Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά, αλλά τελικά αποχωρεί από την ομάδα. Περιπλανώμενος βρίσκει μια φυλή πιγκουίνων που τον θαυμάζει για τις ικανότητές του.

Μια χαρούμενη ταινία που προβάλει την διαφορετικότητα και πώς αυτή μπορεί να γίνει προτέρημα και όχι εμπόδιο στην προσωπική και κοινωνική ζωή κάποιου. 

The Muppets (2011)

Τρεις φαν των Μάπετ ανακαλύπτουν πως ο Τεντ Ρίτσμαν θέλει να κατεδαφίσει το θέατρο που δόξασαν τα Μάπετ. Έτσι, ο Γκάρι, η Μαίρη κι ο Γουόλτερ βάζουν μπρος να βρουν ένα προς ένα τα Μάπετ που ζουν χώρια εδώ και χρόνια. Ο Κέρμιτ ζει σε έπαυλη, ο Γκότζο είναι υδραυλικός, ο Φόζι παίζει σε μπάντα και η Πίγκι είναι εκδότρια της γαλλικής Βογκ.
 
Η ταινία είναι έξυπνη, έχει ρυθμό και πολλή μουσική, μιλάει για την αγάπη και την φιλία και θα κάνει το παιδί να χαμογελάει συνέχεια! 
 

Toy Story (1995)

Ο Γούντι, ένας καουμπόι με μηχανική φωνή, είναι ο αγαπημένος κούκλος του μικρού Αντι και ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός στο μικρόκοσμο των παιχνιδιών. Όμως, η άφιξη του διαστημικού Μπαζ, μιας εντυπωσιακού σχεδιασμού κούκλας, θα οδηγήσει στην πτώση του πάνινου ήρωα από κάθε "αξίωμα".
 
Η ταινία εξάπτει την φαντασία του παιδιού, εισάγει πολιτιστικές αναφορές, το κάνει να σέβεται τα παιχνίδια του, είναι γεμάτη με "πιασάρικες" εκφράσεις και δίνει το ερέθισμα στο παιδί να την απολαύσει ξανά και ξανά!
 

Home Alone (1990)

Ο Κέβιν, ένα οχτάχρονο αγόρι, ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή του να γίνεται πραγματικότητα -η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί και έτσι μένει μόνος του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντάς τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες.

Μια κλασική παιδική ταινία που δείχνει πώς το παιδικό μυαλό είναι πολλές φορές πιο έξυπνο και από αυτό των μεγάλων!

H Πεντάμορφη και το Τέρας (1991)

Η Belle είναι μια έξυπνη και πανέμορφη κοπέλα που θα βρεθεί εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας πρέπει να κατακτήσει την Belle, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του το Τέρας, όμως, κρύβει έναν αληθινό πρίγκιπα.

Η πριγκίπισσα Belle αποτελεί κλασικό πρότυπο για πολλά μικρά κοριτσάκια, μιας και συνδυάζει εξυπνάδα και ομορφιά. Είναι ανεξάρτητη και αγαπάει τα βιβλία. Τι άλλο χρειάζεστε;

The LEGO Movie (2014)

Ο Έμετ είναι ένας συνηθισμένος τύπος, ένα από τα Λέγκο που ακολουθούν πιστά τους κανόνες. "Περνιέται", όμως, από λάθος σαν το πλέον ιδιαίτερο άτομο και το κλειδί για τη διάσωση του σύμπαντος. Με τη βοήθεια μιας μυστικής οργάνωσης, μιας σκληρής γυναίκας και του Μπάτμαν, ο Έμετ θα ηγηθεί της πάλης ενάντια του δαιμονικού τυράννου που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα με το να τα κολλήσει μεταξύ τους.

Η ταινία εισάγει έννοιες όπως η παρωδία και η καινοτομία, ενώ η επιστημονική φαντασία βάζει φωτιά στο παιδικό μυαλό!

Η Μικρή Γοργόνα (1989)

Η Αριελ νιώθει περιορισμένη από τη ζωή στο βυθό της θάλασσας και λαχταρά να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων που βρίσκεται πάνω από τα κύματα. Σαν τυπική έφηβη που θέλει να κάνει την επανάστασή της, η Άριελ είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα και ρισκάρει τα πάντα με θάρρος για να τα πραγματοποιήσει!
 
Μια ακόμη παιδική ταινία που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για μικρά κοριτσάκια, μιας και στηρίζει την ανεξαρτησία, τον δυναμισμό και την φιλοσοφία να ...ακολουθείς τα όνειρά σου!

Finding Nemo (2003)

Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους.
 
Η ταινία αγκαλιάζει την εικόνα της προστατευτικής οικογένειας και δείχνει πώς μπορεί κάποιος να "κολυμπήσει" μέσα στις αντιξοότητες χωρίς να φοβάται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v