Σπίτι γεμάτο παιχνίδια; Αναζητώντας τον χαμένο χώρο

Σπίτι γεμάτο παιχνίδια; Αναζητώντας τον χαμένο χώρο

Δύο πράγματα θέλει η μέση μαμά κατά τη διάρκεια της μέρας: περισσότερο χρόνο και περισσότερο… χώρο! Χώρο για να αναπνέει, να ζει και να κινείται, χωρίς να πατάει πάνω σε τουβλάκια, ζωάκια και φονικά μπαλάκια που απειλούν να την "γκρεμίσουν" σε κάθε βήμα! Δείτε πώς θα ξανακερδίσετε τον χαμένο σας χώρο και θα πάψετε να αισθάνεστε ότι ζείτε σε παιδική χαρά.

Στο τέλος της ημέρας όλα πρέπει να τακτοποιούνται στην θέση τους. Αλλά πού είναι αυτή η θέση;

Το παιδικό δωμάτιο

Εκεί μπορούν να βρίσκονται όλα τα πράγματα των παιδιών. Οτιδήποτε σχετίζεται με τα παιδιά, πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιό τους και όχι στους άλλους χώρους του σπιτιού. Ό,τι δεν χωράει στο δωμάτιό τους, απλώς φεύγει ή φεύγουν τα παλιά για να μείνει χώρος για τα καινούργια. Τελεία και παύλα.

Παιδικές ζωγραφιές

Οι ζωγραφιές και τα κολάζ των παιδιών μπορούν να τοποθετηθούν στην κουζίνα, κατά προτίμηση πίσω από την πόρτα, στο ψυγείο ή στο πίσω μέρος από τα πορτάκια των ντουλαπιών.

Τα παιδικά «κουζινικά»

Πλαστικά πιατάκια, ταπεράκια, κουταλάκια κ.ο.κ. έχουν θέση μόνο στην κουζίνα, σε ένα συρτάρι που φτάνουν τα παιδιά.

Τα επιτραπέζια

Αυτά αποτελούν εξαίρεση και είναι τα μόνα που μπορούν να βρίσκονται στο καθιστικό, σε κάποια βιβλιοθήκη ή σε κάποιο ντουλάπι.

Παιδικά έργα τέχνης

Από πλαστελίνη, πηλό κ.λ.π., μπορούν να τοποθετηθούν σε ανοιχτά ράφια της κουζίνας, στο περβάζι του παραθύρου της κουζίνας ή στο δωμάτιο των παιδιών. Ξαναθυμίζουμε ότι τα καινούργια αντικαθιστούν (και δεν προστίθενται) τα παλιά.

Πηγή: Modernmom

v