Τι σημαίνει για τον γάμο σας το κόστος του μονόπετρου

Τι σημαίνει για τον γάμο σας το κόστος του μονόπετρου

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι η αξία των διαμαντιών είναι παντοτινή, αλλά πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα διαμάντι τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια του γάμου.

Οικονομικοί αναλυτές διεξήγαγαν έρευνα σε 3.000 ενήλικες, οι οποίοι είχαν παντρευτεί την ίδια χρονική περίοδο της ζωής τους και βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες που ξόδεψαν μεγάλα ποσά για το δαχτυλίδι του αρραβώνα / γάμου ήταν συνήθως αυτοί που χώρισαν στην πορεία.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν:

Οι άντρες, οι οποίοι ξόδεψαν 2.000-4.000 δολάρια για την αγορά δαχτυλιδιού είχαν 1,3% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν απ' ό,τι αυτοί που ξόδεψαν 500-2.000 δολάρια. Οι γυναίκες, λοιπόν, που έλαβαν τα ακριβά δαχτυλίδια είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Οι γυναίκες, των οποίων οι γάμοι κόστιζαν 20.000 δολάρια ή περισσότερα είχαν 3,5% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, από τις γυναίκες που ξόδεψαν 5.000-10.000 για τον γάμο τους.

Οι επικεφαλής της έρευνας υποθέτουν ότι ο συσχετισμός ανάμεσα στο ακριβό δαχτυλίδι του γάμου και το διαζύγιο έχει να κάνει με το άγχος των οικονομικών που έχουν η νύφη και ο γαμπρός, προκειμένου να έχουν μια τέλεια ημέρα γάμου, ανεξάρτητα από το αν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες που το δαχτυλίδι τους κόστισε παραπάνω από 2.000 δολάρια ήταν τρεις φορές πιθανότερο να ανησυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουν με τον οικονομικό προϋπολογισμό του γάμου, ενώ όσων κόστιζε λιγότερο από 1.000 δολάρια ήταν 82% λιγότερο πιθανό να αγχωθούν για τα οικονομικά του γάμου τους.

Προκαλεί εντύπωση ότι πολλοί άντρες ξοδεύουν υπερβολικά ποσά για το δαχτυλίδι του γάμου τους, χωρίς να σκεφτούν αν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Γιατί, λοιπόν, το κάνουν; Οι ερευνητές ρίχνουν το φταίξιμο στην βιομηχανία του γάμου, η οποία δημιουργεί τα τελευταία 50 χρόνια μια νέα οπτική μέσω των διαφημίσεων, που «σπρώχνουν» τους μελόνυμφους να ξοδεύουν «ακατάσχετα».

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι ένα ακριβό δαχτυλίδι δεν εξασφαλίζει και την επιτυχία του εκάστοτε γάμου. Άλλοι είναι οι παράγοντες που θα εξασφαλίσουν την μακροβιότητα της σχέσης. 

Πηγή:huffingtonpost.com

v