“Τρέξε Μάρκο!”: Ο προγραμματισμός γίνεται παιχνίδι στην Τεχνόπολη!

“Τρέξε Μάρκο!”: Ο προγραμματισμός γίνεται παιχνίδι στην Τεχνόπολη!

Tο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου 2014 στo InnovAthens στην Τεχνόπολη Αθηνών, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο: ένα παιχνίδι περιπέτειας!

Το «Τρέξε Μάρκο» χρησιμοποιεί μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, με την οποία τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο - δίνοντας του οδηγίες - να αντιμετωπίσει μια σειρά από «γρίφους»!

«Έτσι γράφουν κώδικα», όπως λένε οι προγραμματιστές στην «αργκό» τους, και μαθαίνουν βήμα-βήμα τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και όχι μόνο! Γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι σαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο για να μάθουν οι νεότεροι προγραμματισμό, τον νέο αλφαβητισμό της ψηφιακής εποχή μας.

Η παρουσίαση του «Τρέξε Μάρκο» θα γίνει από την ελληνική startup Allcancode που το δημιούργησε, ενώ στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι εκπαιδευτές της Codify, μιας νέας εταιρείας που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες για παιδιά με σκοπό να προσεγγίσουν την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο.

Για τον σκοπό αυτό η Ε.Ε. διοργανώνει κάθε χρόνο την Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week) με σκοπό να προωθήσει την εκμάθηση του προγραμματισμού υπολογιστών. Παραπάνω από 1200 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 38 ευρωπαϊκές χώρες, πολλές εκ των οποίων θα χρησιμοποιήσουν στις εκδηλώσεις τους, το «Τρέξε Μάρκο!» σαν εκπαιδευτικό εργαλείο.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης μας θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι σε κινητές συσκευές και υπολογιστές καθώς και να συμμετέχουν σε σύντομες ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα και θα κληρωθούν συλλεκτικά μπλουζάκια.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EU Code Week) υπό την αιγίδα της 1ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ

(Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

Παίξτε το παιχνίδι σε iPad, Android Tablet, ή σε browser

Τοποθεσία εκδήλωσης:

InnovAthens, κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, «Τεχνόπολις» Αθηνών, Πειραιώς 100, 118 54 ΑΘΗΝΑ

Ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο και Κυριακή

10:00-18:00 Στον χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν το παιχνίδι σε ατομικές συσκευές

12:00-14:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά

16:00-18:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά

Κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό τα παιδιά να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v