9 στάσεις για να έρχεστε πιο εύκολα σε οργασμό

9 στάσεις για να έρχεστε πιο εύκολα σε οργασμό

Το σεξ μπορεί να είναι άκρως απολαυστικό και χωρίς να έρθετε σε οργασμό. Ο οργασμός δεν είναι πάντα προσιτός και είναι λογικό να έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε τη σεξουαλική επαφή χωρίς την κλιμάκωση. Σκεφτείτε όμως: πόσο συχνά κάνετε αυτό το συμβιβασμό; Ακολουθούν 9 χρήσιμες συμβουλές για να είστε κερδισμένοι και οι δύο.

Η απόλαυση ενός έντονου οργασμού δεν βρίσκεται όσο μακριά νομίζετε. Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που ίσως δεν έχετε σκεφτεί. «Φυσικά δεν υπάρχει μια στάση-λύση για όλες», εξηγεί η Petra Βοynton, κοινωνική ψυχολόγος και σύμβουλος σεξ. Απολαύστε την διαδικασία αναζήτησης του τρόπου που ταιριάζει στην ανατομία και τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη σεξουαλική επαφή είναι η κλειτοριδική διέγερση. Ωστόσο, το να εστιάσετε σ' αυτό το σημείο, δεν είναι πάντα αρκετό. Δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω στάσεις για να τις ενσωματώσετε σε κάθε σεξουαλική εμπειρία σας όλες τις -απαραίτητες για έναν έντονο οργασμό- αισθήσεις.

Εσείς από πάνω –με ερωτικά βοηθήματα

Δεν υπάρχει κάτι το καινοτόμο σ' αυτή τη στάση, ωστόσο παρέχει εύκολη κλειτοριδική διέγερση. Ο δρ Ian Kerner προτείνει την ταυτόχρονη χρήση δονητή (αγοράστε έναν, αν δεν έχετε) για περισσότερη απόλαυση.

Χωρίς διείσδυση

Η... δια χειρός διέγερση και τα ερωτικά βοηθήματα μπορούν να αποδειχθούν αρκετά αποτελεσματικότερα από την διείσδυση για το γυναικείο οργασμό. Ξεπεράστε τις αναστολές σας και ζητήστε από τον σύντροφό σας να παίξει αυτό το ερωτικό παιχνίδι μαζί σας. Η P. Boynton επισημαίνει ότι η κλιμάκωση είναι πολύ ευκολότερη με αυτόν τον τρόπο, επειδή μπορείτε να εστιάσετε στην δική σας απόλαυση αποκλειστικά.

Η στάση «κουτάλι», μόνο για εσάς

Ξαπλώστε στο πλάι – το στέρνο του να ακουμπά την πλάτη σας. Πάρτε την πρωτοβουλία και αλλάξτε τα δεδομένα: αντί της συνηθισμένης διαδικασίας της διείσδυσης, τοποθετείστε το πέος του συντρόφου σας ανάμεσα στους μηρούς σας και -ελέγχοντας την ταχύτητα και τη θέση- «χρησιμοποιείστε» το για να διεγείρετε την κλειτορίδα σας.

Σύσφιξη των μυών της πυελικής περιοχής

Οι μυς της πυέλου είναι αυτοί που ελέγχουν τις συσπάσεις του κόλπου. Σφίγγοντας τους μυς του κόλπου σας κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνετε την απόλαυση και για τους δύο. Δοκιμάστε να σφίγγετε και να χαλαρώνετε εναλλάξ αυτούς τους μυς – θα διευκολύνει την κλιμάκωση.

Η στάση «πεταλούδα»

Δώστε μια ευκαιρία σ' αυτή τη στάση. Καθίστε ο ένας απέναντι στον άλλο και τυλίξτε τα πόδια σας γύρω του. Είναι μια από τις αποτελεσματικότερες στάσεις για το γυναικείο οργασμό: η γωνία διείσδυσης σας ευνοεί, καθώς το πέος του έρχεται σε επαφή με το μπροστά τοίχωμα του κόλπου σας (εκεί λέγεται ότι βρίσκεται το πολυπόθητο σημείο G) και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο κλειτοριδικός ερεθισμός λόγω της τριβής στη λεκάνη του.

Στοματικές δονήσεις

Το στοματικό σεξ θα απογειωθεί προσθέτοντας έναν δονητή στο παιχνίδι. Αφήστε τον να ξεκινήσει αργά διεγείροντας με τη γλώσσα του την κλειτορίδα και τα χείλη σας. Στη συνέχεια, ζητήστε του να χρησιμοποιήσει στα ίδια σημεία τον δονητή (είπαμε: προμηθευτείτε έναν! Θα φανεί χρήσιμος!). Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μια σταθερή κλιμάκωση της διέγερσης, που δεν επιτυγχάνεται αν χρησιμοποιεί μόνο το στόμα του.

Ιεραποστολική στάση με... μια χείρα βοηθείας

Η P. Boynton δηλώνει ότι «ο οργασμός είναι καθαρά θέμα μηρών». Προσπαθήστε να βρείτε τη θέση αυτή, που θα σας επιτρέπει να κινείτε τους μηρούς σας έτσι ώστε να διεγείρεστε κολπικά και κλειτοριδικά. Σε ιεραποστολική στάση, ζητήστε του να τοποθετήσει το χέρι του στο σημείο που ενώνονται οι λεκάνες σας. Όσο εξελίσσεται η πράξη, και κινείστε και οι δύο, θα πετύχετε επιπλέον ερεθισμό λόγω της τριβής.

Ξαπλωμένοι και «στα τέσσερα»

Η στάση «στα τέσσερα» είναι ερεθιστική κυρίως για εκείνον. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε! Ο δρ, Herbenick, του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, συμβουλεύει να ξαπλώσετε πάνω στην κοιλιά σας, όσο γίνεται η διείσδυση από πίσω. Η διείσδυση θα γίνει βαθύτερη και η κλειτορίδα θα ερεθιστεί λόγω της τριβής με την επιφάνεια πάνω στην οποία ξαπλώνετε.

Παραλλαγμένη ιεραποστολική στάση

Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για κάποια απαιτητική ακροβασία. Ξεκινήστε με την κλασική ιεραποστολική στάση. Όταν νιώσετε αρκετά ερεθισμένη, βάλτε τα πόδια σας ανάμεσα στα δικά του. Όσο εκείνος μετατοπίζει το βάρος του μπροστά και πίσω, εσείς κρατήστε τα πόδια σας σφιχτά κι ενωμένα ανάμεσα στα δικά του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η στάση εγγυάται έντονη διέγερση της κλειτορίδας σας εξαιτίας της αμεσότερης επαφής της με το πέος του συντρόφου σας.

v