Έξυπνες συμβουλές για εύκολη και οικονομική ανανέωση σπιτιού

Έξυπνες συμβουλές για εύκολη και οικονομική ανανέωση σπιτιού

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να βρίσκεται στη λίστα των προτεραιοτήτων σας για τις ανάγκες που έχετε, μπορεί να είναι το σπίτι σας και οι αλλαγές που χρειάζεται. Η κρίση είναι παντού, οι ανάγκες πολλές και παρόλο που μπορεί να το επιθυμείτε καιρό, δεν το αποφασίζετε να αλλάξετε κάποια πράγματα, σκεπτόμενοι τα έξοδα. Πάντα, όμως, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανανεώσουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, χωρίς να ξεφύγουμε τραγικά από τον προϋπολογισμό μας.

Αν βαρεθήκατε λοιπόν να αντικρίζετε κάθε μέρα το ίδιο στυλ διακόσμησης που έχετε για χρόνια στο σπίτι, σκεφτείτε αρχικά σε ποιό στυλ κυρίως θα σας άρεσε να ανήκει η διακόσμηση του και πώς εσείς θα αισθανόσαστε πιο άνετα και χαλαρά μέσα σε αυτό. Δείτε φωτογραφίες σπιτιών σε περιοδικά διακόσμησης, ψάξτε στο ίντερνετ, πάρτε ιδέες και προσπαθήστε να καταλάβετε τί είναι κατ'αρχήν αυτό που σας αρέσει σε κάθε στυλ που βλέπετε. Το ύφος, τα υλικά, τα έπιπλα ή τα χρώματα; Κατόπιν αυτού, και αφού έχετε καταλήξει πώς περίπου θα θέλατε να δείχνει το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας, ορίστε ένα ποσό που θεωρείτε ότι σας είναι απαραίτητο για τις αλλαγές σας ή που μπορείτε να καταφέρετε να εξοικονομήσετε.

Το πρώτο που είναι καλό να αλλάξετε, είναι η είσοδος του σπιτιού και το καθιστικό σας. Φανερώνει αμέσως το στυλ και το γούστο σας και θα σας βάζει αμέσως στην ωραία, καινούργια ατμόσφαιρα που διαλέξατε να έχετε. Τοποθετήστε ένα έπιπλο που αγαπάτε και βρίσκεται απομονωμένο κάπου αλλού, σε θέση που να το βλέπετε καλύτερα, βάλτε έναν οικονομικό καθρέφτη, που όμως θα δώσει άλλον αέρα, τοποθετήσετε μια μεγάλη εντυπωσιακή γλάστρα στην εξώπορτα.

Σε ένα σαλόνι δεν είναι απαραίτητοι οι ακριβοί πίνακες και τα έργα τέχνης για να ανανεωθεί. Βάλτε κεριά, φυτά εσωτερικού χώρου, απλά, οικονομικά ριχτάρια στους καναπέδες, σε χρώματα που σας αρέσουν. Σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να βάψετε τους τοίχους σε ένα χρώμα που θέλετε, αλλά σκέφτεστε το έξοδο, παίρνοντας την απόφαση να το κάνετε ακόμα και μόνοι σας. Πολλοί το δοκιμάζουν και δεν είναι ακατόρθωτο. Ένα ιδιαίτερο χρώμα, εντυπωσιάζει πάντα και αλλάζει αμέσως όλη την εικόνα του χώρου.

Αναζητήστε στις υπαίθριες αγορές ευκαιρίες σε διακοσμητικά αντικείμενα και αντικαταστήστε αυτά που βαρεθήκατε να βλέπετε. Μπορείτε και να ψάξετε στην αποθήκη σας. Πολλές φορές, πράγματα κρυμμένα από παλιά, μας αρέσουν πάλι και τα βλέπουμε με άλλο μάτι ύστερα από χρόνια. Θυμηθείτε ότι οι αλλαγές σε χρώματα και αντικείμενα, δίνουν αμέσως την αίσθηση του καινούργιου και της ανακαίνισης!

Σχετικά με τα έπιπλα, κι εδώ μπορείτε να κάνετε μερικές αλλαγές, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Συνδυάστε ένα παλιό σας έπιπλο που σας αρέσει, με ένα καινούργιο, κρατήστε τις παλιές πολυθρόνες σας δίπλα σε ένα μοντέρνο τραπεζάκι που θα αγοράσετε πολύ φθηνά, ανακατέψτε τα στυλ, απλά προσέξτε τις υπερβολές. Δεν χρειάζεται να κάνετε διακοσμητικές υπερβάσεις ούτε να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Κάντε απλές αλλαγές, έτσι ώστε να αισθάνεστε πιο ευχάριστα, χωρίς να προκαλείτε.

Ακόμα και μια μετακίνηση στα έπιπλα που ήδη έχετε και η αλλαγή στη διάταξη του σαλονιού και της τραπεζαρία σας, θα σας ανανεώσει. Εάν βρείτε έναν τεχνίτη που δεν θα σας χρεώσει πολλά, μπορείτε να αναμορφώσετε με γυψοσανίδα κάποιον χώρο του καθιστικού σας, φτιάχνοντας μια ωραία βιβλιοθήκη ή ράφια για διακοσμητικά αντικείμενα.

Επίσης, ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια διακοσμητική αλλαγή. Βρείτε τα πιο οικονομικά στην αγορά και αντικαταστήστε τα παλιά σας φωτιστικά ή κάποια από αυτά. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορετική ατμόσφαιρα που θα σας δώσει ο νέος σας φωτισμός. Τα σποτ, οι κρυφοί φωτισμοί, τα φωτιστικά δαπέδου, μπορεί να κάνουν ανάλογα με το στυλ που διαλέξατε, τον χώρο σας εξωτικό ή μοντέρνο ή κλασσικό, χωρίς να έχετε αλλάξει τα πάντα! Επιλέξτε λάμπες που διαχέουν ζεστό, ρομαντικό φώς, τοποθετήσετε ντίμερ όπου μπορείτε και απολαύστε το καθιστικό σας!

Και μη ξεχνάτε τους συγγενείς: η γιαγιά και ο παππούς, αλλά και οι γονείς σας μερικές φορές, κρύβουν θησαυρούς στο σπίτι τους, είτε σε έπιπλα, είτε σε διακοσμητικά αντικείμενα, είτε στη δική τους αποθήκη. Ρωτήστε τους, αν βρείτε κάτι και σας αρέσει πολύ, αν το χρειάζονται και εάν σας το χαρίσουν, βάλτε το στο χώρο σας. Θα νομίζετε ότι αγοράσατε κάτι καινούργιο.

Και μη ξεχνάτε: τα κεριά, ένα βάζο με λουλούδια, οι καθαρές κουρτίνες και χαλιά, οι αγαπημένες σας φωτογραφίες σε μοντέρνες κορνίζες (υπάρχουν υπέροχα σχέδια σε πολύ χαμηλές τιμές), είναι αυτά που θα προσθέσουν την πινελιά της αλλαγής στον καθημερινό σας χώρο. Μεράκι και φαντασία χρειάζονται κυρίως για όλα αυτά και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει το τρέξιμο και τον κόπο σας.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v