Πώς παίρνει σχήμα το μωρό στη μήτρα: Δείτε το απίστευτο βίντεο!

Πώς παίρνει σχήμα το μωρό στη μήτρα: Δείτε το απίστευτο βίντεο!

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι το θαύμα της ζωής ξεκινά με μερικά κύτταρα που απλά έρχονται σε επαφή μεταξύ τους! Είναι ακόμα πιο απίστευτο πώς μέσα σε λίγες μόλις ημέρες τα κύτταρα αυτά έχουν σχηματίσει ένα μικροσκοπικό πλασματάκι. Αυτό που έπειτα από μερικούς μήνες θα κοιτάζετε βαθιά στα μάτια, θα αγκαλιάζετε και θα φιλάτε: Το παιδί σας! Δείτε πώς ακριβώς σχηματίζεται το σώμα του εμβρύου στη μήτρα σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Δείτε το βίντεο

*Για να δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, κάντε κλικ στην κάτω μπάρα του βίντεο, στο σημείο που λέει «υπότιτλοι». Στη συνέχεια πατήστε πάνω στα «Αγγλικά-transcript» για να σας βγάλει ένα νέο πεδίο που πάνω-πάνω λέει «Μετάφραση υποτίτλων». Στην συνέχεια επιλέξτε «Ελληνικά».*

Η δημιουργία της ζωής ξεκινά με την δημιουργία της καρδιάς που χτυπά. Μιας καρδιάς που αποτελείται από μικροσκοπικά κύτταρα, τα οποία έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και -με τρόπο που μοιάζει μαγικός- ξεκινούν να... δουλεύουν! Στις 20 ημέρες του, το έμβρυο έχει την πρώτη του μορφή και από εκείνη τη στιγμή και μετά διαρκώς εξελίσσεται.

Στις 40 ημέρες η εξέλιξη του εμβρύου είναι εμφανής, καθώς μορφοποιείται το πρόσωπο και ξεκινούν να σχηματίζονται τα μέλη του, αλλά και ο εγκέφαλός του.

Μέχρι τις 50 ημέρες τα όργανα έχουν πάρουν την θέση τους και αρχίζουν να λειτουργούν. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται μεν στις 8 εβδομάδες, όμως χρειάζονται άλλοι 7 μήνες για να αναπτυχθεί το μωρό πλήρως και φυσιολογικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v