Πώς να έρθετε πιο κοντά με το έμβρυο

Πώς να έρθετε πιο κοντά με το έμβρυο

Ξέρετε ότι ήδη από την 12η εβδομάδα κύησης, το μωρό σας μπορεί να σας ακούει; Η φωνή σας είναι ο ήχος που αναγνωρίζει πιο εύκολα από κάθε άλλον, καθώς μεταδίδεται σε αυτό μέσα από το σώμα σας. Δοκιμάστε, λοιπόν, να μιλάτε απαλά ή ακόμα και να τραγουδάτε στην κοιλίτσα σας και δεν αποκλείεται να νιώσετε... ανταπόκριση! Έτσι, από τη στιγμή που θα γεννηθεί, το μωρό σας θα είναι εξοικειωμένο με τη φωνή σας και θα στρέφεται προς εσάς κάθε φορά που θα την ακούει.

Ο ήχος της μουσικής

Παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι το να παίζετε μουσική στην κοιλιά σας μπορεί να βελτιώσει τη νοημοσύνη του μωρού σας, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι τα μωρά τους, πριν ακόμα γεννηθούν, ανταποκρίνονται έντονα κάθε φορά που ακούν μουσική. Δοκιμάστε, λοιπόν, είτε να τραγουδήσετε είτε να βάλετε τα ακουστικά σας στην κοιλιά σας και να αφήσετε το μωράκι σας να απολαύσει τις μελωδίες –η κλασική μουσική, ειδικά ο Bach και ο Mozart, λέγεται ότι μπορεί να το ηρεμήσει.

Επαφή μέσα από το άγγιγμα

Από την 17η εβδομάδα και μετά μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε το μωράκι σας να κινείται, αλλά κανονικές κλωτσιές θα νιώσετε από την 20η εβδομάδα και μετά. Αφιερώστε λίγο χρόνο να καθίσετε κάπου με ηρεμία και να νιώσετε τις κινήσεις του μωρού σας, π.χ. ενώ είστε ξαπλωμένη στη μπανιέρα και απολαμβάνετε ένα αφρόλουτρο, μπορείτε να δείτε την κοιλίτσα σας να κουνιέται πάνω-κάτω. Όταν, λοιπόν, το μωρό σας αρχίσει να κλωτσάει, μπορείτε να «ανοίξετε διάλογο», πιέζοντας απαλά με το δάχτυλο στο σημείο όπου νιώσατε την κλωτσιά, για να δείτε αν θα το επαναλάβει. Όσο το μωρό σας θα μεγαλώνει, θα αρχίσετε να νιώθετε διαφορετικά σημεία του σώματός του, καθώς θα πιάνετε την κοιλιά σας. Μπορείτε, μάλιστα, να του κάνετε και απαλό μασάζ, χαϊδεύοντας την κοιλιά σας σε διάφορα σημεία.

Θετικές εικόνες

Αν νιώθετε άγχος για το πώς θα είστε ως μητέρα, φανταστείτε τις πιο όμορφες εικόνες. Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε το μωρό σας στο κέντρο του σώματός σας, να θρέφεται και να προστατεύεται από εσάς. Αν ο τοκετός πλησιάζει, φανταστείτε τον εαυτό σας να κρατά το μωρό και επικεντρωθείτε στα υπέροχα συναισθήματα που θα σας δημιουργήσει αυτή η εικόνα.

Μάθετε για το μωρό σας

Διαβάστε όσα περισσότερα μπορείτε για την ανάπτυξη του μωρού σας και τι αλλάζει κάθε εβδομάδα. Είναι πιο εύκολο να συνδεθείτε μαζί του όταν ξέρετε ότι τώρα μπορεί να δει, να ακούσει, ότι τώρα έχει δάχτυλα! Γνωρίστε τους καθημερινούς βιορυθμούς του: Οι περισσότερες γυναίκες υποστηρίζουν ότι το μωρό τους ξυπνά όταν αυτές ξαπλώνουν για να κοιμηθούν!

Μάθετε τι συμβαίνει στην κοιλίτσα σας ανά εβδομάδα από το Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης του Mama365.

Βάλτε τον σύντροφό σας «στο παιχνίδι»

Ζητήστε του να συμμετέχει στις προετοιμασίες του τοκετού. Πηγαίνετε μαζί για ψώνια και καλέστε τον στις συναντήσεις με τη μαία σας. Πείτε και σε εκείνον να μιλά στην κοιλίτσα σας, για να γνωρίσει το μωρό σας και τη δική του φωνή.

Χαιρετηθείτε στον υπέρηχο

Πηγαίνετε μαζί με τον σύντροφό σας στα ραντεβού για υπέρηχο. Ζητήστε από τον γυναικολόγο σας να στρέψει το μόνιτορ έτσι ώστε να το κοιτάζετε και εσείς και ρωτήστε τον τι κάνει το μωρό σας την κάθε στιγμή. Όταν μάθετε, μάλιστα, το φύλο του, μπορείτε να αποφασίσετε και πώς θα το φωνάζετε, πριν ακόμα γεννηθεί!

Πηγή: askamum

v