Πώς να κρύψετε τα σημάδια του προσώπου με το μακιγιάζ

Πώς να κρύψετε τα σημάδια του προσώπου με το μακιγιάζ

Καμιά επιδερμίδα δεν είναι τέλεια. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους και παλιά σημάδια, που, ακόμα κι αν δεν κολακεύουν την επιδερμίδα, κάνουν το πρόσωπο μοναδικό. Αν και είναι απόλυτα φυσικό το δέρμα σας να έχει ατέλειες καθώς μεγαλώνετε, είναι και λογικό να ψάχνετε τρόπους για να τις καλύψετε. Με το κατάλληλο μακιγιάζ -και σύμμαχό σας το κονσίλερ- μπορείτε να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται λείο και απαλό. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Χρησιμοποιείστε Primer

Είναι το κλειδί του επιτυχημένου μακιγιάζ και της επαρκούς κάλυψης των ατελειών. Χρησιμοποιείστε primer πριν κάνετε οτιδήποτε – είναι το τέλειο προϊόν προετοιμασίας της επιδερμίδας για το make up, αφού λειαίνει το δέρμα και διασφαλίζει μακρά διάρκεια στο μακιγιάζ.

Καλύψτε τυχόν ουλές και σημάδια με προϊόντα πλούσια σε χρωστικές

Για να καλύψετε μια ουλή στο πρόσωπο δεν αρκεί μια απλή βάση make up. Στο εμπόριο -και δη στα φαρμακεία- θα βρείτε διορθωτικές βάσεις, πλούσιες σε χρωστικές που προστατεύουν και καλύπτουν τις ουλές. Απλώστε τη διορθωτική βάση στη ράχη του χεριού σας για να τη ζεστάνετε και στη συνέχεια βάλτε πολύ μικρές ποσότητες στην ουλή, σταδιακά για να δείτε πότε την έχετε καλύψει αρκετά. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα χοντρό πινέλο για να περάσετε την ουλή και να καλύψετε πλήρως όλες τις ατέλειες. Τέλος, περάστε το πινέλο στις άκρες της για να σβήσετε το προϊόν προς την υγιή περιοχή της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιείστε διορθωτές χρώματος για αγγεία και μαύρους κύκλους

Αν το δέρμα κάτω από το make up είναι ιδιαίτερα κόκκινο (π.χ. αγγεία ή σπυράκια) ή μπλε (π.χ. πρησμένα μάτια ή μαύροι κύκλοι) ίσως δείχνει σα να μην έχετε βαφτεί καθόλου. Το κονσίλερ ίσως δεν είναι αρκετό για να ισοσταθμίσει τη δυσχρωμία της επιδερμίδας. Σ'αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διορθωτές χρώματος: το πράσινο και το κίτρινο κονσίλερ είναι κατάλληλα για το κόκκινο δέρμα, ενώ τα κονσίλερ στους τόνους του σομόν θα καλύψουν τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια. Χρήσιμη συμβουλή: περιμένετε ένα λεπτό για να «κάτσει» η βάση, πριν αρχίσετε το μακιγιάζ.

Καλύψτε πανάδες και κηλίδες με ειδικό κονσίλερ

Επιλέξτε ένα κονσίλερ έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας, αλλά αποφύγετε τις ιδιαίτερα ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς δημιουργούν γκρι εφέ. Τοποθετήστε ελάχιστη ποσότητα ταμποναριστά πάνω από τα σημεία που θέλετε να καλύψετε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο το make up ή την πούδρα σας, προσέχοντας να μην δημιουργηθούν αντιαισθητικά μπαλώματα. 

Και μία συμβουλή για το καλοκαίρι...

Χρησιμοποιείτε πολύ μαλακό πινέλο και κονσίλερ αν έχετε εγκαύματα από τον ήλιο

Το ερεθισμένο κόκκινο δέρμα μετά το έγκαυμα από τον ήλιο, είναι ίσως χειρότερο από τον πόνο. Αν και θα έπρεπε να έχετε αποφύγει το δυσάρεστο ερεθισμό, φορώντας αντηλιακό, κατανοούμε ότι τα ατυχήματα είναι μέσα στη ζωή. Απλώστε ως βάση μια ενυδατική κρέμα, για να βοηθήσετε το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα να αναζωογονηθεί. Τοποθετείστε άοσμο -για να αποφύγετε επιπλέον ερεθισμούς- κονσίλερ στην κόκκινη περιοχή, με ένα πολύ μαλακό πινέλο και ακόμα μαλακότερες κινήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v