Τι να κάνετε με τις κατασκευές και τις ζωγραφιές των παιδιών για να μην τις πετάξετε

Τι να κάνετε με τις κατασκευές και τις ζωγραφιές των παιδιών για να μην τις πετάξετε

Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης.

Pablo Picasso

Καθημερινά φτάνει στα χέρια σας και μια χειροτεχνία από τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο ή το σχολείο. Μερικά από τα έργα του παιδιού είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, κάποια όχι, αλλά σίγουρα όλα έχουν ξεχωριστή συναισθηματική αξία... Τι να τα κάνετε, όμως, όταν αρχίζουν να γεμίζουν όλο το σπίτι; Μπορεί να μην το φαντάζεστε, όμως κάποια από αυτά μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε διακοσμητικά του παιδικού υπνοδωματίου -και όχι μόνο! Πάρτε ιδέες.

Δημιουργήστε έναν τοίχο art gallery

Μπορεί να γίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με σχοινί απλώματος και μανταλάκια, αλλά ακόμα και με κρεμάστρες ρούχων. Ονομάστε τον, χαρακτηρίστε τον και δώστε στον μικρό «καλλιτέχνη» σας την υψηλή κυριότητα να διακοσμήσει αυτά που ο ίδιος δημιουργεί.

Οι ζωγραφιές μπορούν να τοποθετηθούν άνετα και σε άλλου τύπου κατασκευές

Όπως τακτοποιήσατε πολύ καλά τις ζωγραφιές στο χαρτί, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε υποδομές και για τις τρισδιάστατες κατασκευές των μικρών σας καλλιτεχνών! Μπροστά σε πολύχρωμα κουτάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε στον τοίχο, μπορείτε να συνθέσετε τις διάφορες τρισδιάστατες κατασκευές και να δημιουργηθεί ένα ωραίο διακοσμητικό μοτίβο.

Πολύχρωμες σφαίρες και ξυλάκια σε κάνναβο

Αντί να τα τοποθετήσετε τις χειροτεχνίες απευθείας στον τοίχο, εάν θεωρείτε ότι θα είναι προσωρινές, φτιάξτε μια κατασκευή που μπορεί στο μέλλον να γίνει ακόμα και καλόγερος ρούχων!

Το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα αφού θα είναι τόσο σικάτο.

Καφάσια, καλάθια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά...

...μπορούν να συντεθούν σε μια ραφιέρα. Ανανεώστε με αυτόν τον τρόπο τους τοίχους. Το αποτέλεσμα; Πολύχρωμο και με παιδικό χαρακτήρα.

Ακόμα και σε μεταλλικά καλαθάκια, των οποίων η πραγματική χρήση μπορεί να είναι για τις πατάτες της κουζίνας, οι τρισδιάστατες χειροτεχνίες μπορούν να αποτελέσουν το απόλυτο διακοσμητικό.

Βαλίτσες...

Εάν η θέα τους δεν σας αρέσει, γιατί δημιουργεί κάτι σαν «μπάχαλο» στον χώρο, προμηθευτείτε πολύχρωμες βαλιτσούλες και ομαδοποιήστε τις χειροτεχνίες. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να δημιουργήσετε κάτι σαν κομοδίνο αλλά και μια κλειστή ραφιέρα καθ'ύψος.

Κουκλόσπιτα και σκηνικά!

Δημιουργήσετε μια κατασκευή για ένα διακοσμητικό ρολόι από μια αφηρημένη ζωγραφιά του μικρού Πικάσσο σας στον τοίχο και διδάξτε από εκεί την ώρα στο μικρούλι σας, στα πρώτα του βήματα της γνώσης, παίζοντας μαζί του με το ίδιο του το παιχνίδι!

Μπορείτε, επίσης, να εντρυφήσετε και σε άλλες επιτοίχιες κατασκευές, όπως για παράδειγμα την απεικόνιση ενός δέντρου που καθημερινά θα αλλάζει καρπούς.

Δημιουργήστε αυτοσχέδια κουκλόσπιτα με τα διάφορα ζωάκια ή αυτοκινητάκια που ίσως φτιάχνει το παιδί και τώρα θα εξυπηρετήσουν στην ψυχαγωγία ως ένα νέο παιχνίδι. Το στιλ που θα δώσετε θα είναι άψογο και μοναδικό!

Κορνίζες πολύχρωμες

Δημιουργήστε μια gallery έργων με κορνίζες για τις τριασδιάστατες κατασκευές ή τις ζωγραφιές και εμπλουτίστε τον ενδιάμεσα τοίχο με γράμματα ή φωτογραφίες του μικρού σας αρτίστα.

Οτιδήποτε πολύχρωμο σε κορνίζα θα δικαιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμά σας!

Όλων των μαμάδων η ευχή, το σπίτι να παραμένει τακτοποιημένο, θα γίνει πραγματικότητα, χωρίς να χρειάζεται να πεταχτούν ζωγραφιές και χειροτεχνίες με συναισθηματική αξία, αλλά λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο των μικρών καλλιτεχνών. Γιατί οι δημιουργίες των παιδιών αξίζουν πολύ παραπάνω και από έναν πίνακα γνωστού ζωγράφου!

Καλή σας επιτυχία!

v