Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα

Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα

Πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα ασημένια κοσμήματα σας; Υπάρχουν απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για να τα κάνετε να φαίνονται σαν καινούργια! Δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια, διατηρούνται αστραφτερά εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές και το μόνο που χρειάζεται είναι μια μαλακή οδοντόβουρτσα και ένα καθαρό και μαλακό πανί.

Συμβουλή 1: Λεμόνι

Τρίψτε τα ασημένια κοσμήματά σας με μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε χυμό λεμονιού. Ξεπλύνετε. Σκουπίστε με ένα πανί. Το ασημένιο δαχτυλίδι ή βραχιόλι σας θα διαπιστώσετε ότι θα λάμπει!

Συμβουλή 2: Μαγειρική σόδα

Βρέξτε την οδοντόβουρτσα. Πασπαλίστε -με λίγα τσιμπήματα- μαγειρική σόδα. Τρίψτε απαλά κοσμήματά σας, ξεπλύνετε τα και στεγνώστε τα.

Συμβουλή 3: Λευκό ξύδι

Ενυδατώστε τα ασημένια κοσμήματά σας σε ένα ποτήρι με λευκό ξύδι για 2 ώρες. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Συμβουλή 4: Μπύρα

Αφήστε τα κοσμήματα κατά την διάρκεια της νύχτας σε ένα μπολ με μπίρα. Την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε και σκουπίστε με ένα πανί.

Συμβουλή 5: Οδοντόκρεμα

Βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά σας. Τρίψτε απαλά τα κοσμήματά σας. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό. Σκουπίστε τα με ένα πανί.

Συμβουλή 6: Στάχτη

Βουρτσίστε τα ασημένια κοσμήματά σας με στάχτη. Ξεπλύνετε και τρίψτε τα με δέρμα σαμουά.

Συμβουλή 7: Αλάτι

Αυτό το τέχνασμα, συνιστάται μόνο για ιδιαίτερα οξειδωμένα κοσμήματα, τα οποία δεν περιέχουν πολύτιμες πέτρες. Τοποθετήστε τα κοσμήματά σας σε αλουμινόχαρτο. Ρίξτε αλάτι στο κόσμημα. Κλείστε το χαρτί και βυθίστε το σε μια λεκάνη με νερό που βράζει. Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά. Σκουπίστε το.

Προσοχή: Εάν τα κοσμήματά σας έχουν πέτρες, προσέχετε να μην τα τρίβετε πολύ.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v