Γυμναστική & Αδυνάτισμα: 6 ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση

Γυμναστική & Αδυνάτισμα: 6 ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση

Τι ρόλο παίζει η άσκηση στο αδυνάτισμα; Πώς βοηθά στην απώλεια βάρους; Ποια είναι η ιδανική άσκηση για απώλεια βάρους και ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από την άσκηση όταν κάνουμε δίαιτα; Η ειδικός δίνει απαντήσεις σε αυτά που όλοι έχουμε κατά καιρούς αναρωτηθεί.

Τι θα κερδίσω κάνοντας άσκηση; 

H ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή μας ζωή είναι απαραίτητη για να διατηρούμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας. Η φυσική δραστηριότητα όμως και κυρίως η πιο οργανωμένη άσκηση είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος και στην προσπάθειά μας να χάσουμε κάποιο βάρος. 

Τι ρόλο παίζει η άσκηση στο αδυνάτισμα; 

Όπως γνωρίζουμε, το σωματικό μας βάρος εξαρτάται από το ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή από τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε με την τροφή μας και τις θερμίδες που 'καίει' το σώμα μας λόγω του βασικού του μεταβολισμού και της άσκησης. 

Είναι δυνατόν να αδυνατίσω κάνοντας άσκηση; 

Έτσι, όσο αυξάνεται η άσκηση στη ζωή μας, τόσο αυξάνουμε και την ενέργεια που καταναλώνει το σώμα μας, βοηθώντας τον εαυτό μας έτσι να χάσει πιο εύκολα τα περιττά κιλά μαζί πάντα με το διαιτολογικό μας πρόγραμμα. 

Μπορεί η άσκηση να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Επιπλέον, η άσκηση βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μας μάζας, από την οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και ο βασικός μας μεταβολισμός.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη άσκηση που βοηθά στη μείωση βάρους;

Βέβαια, το είδος της άσκησης που ενδείκνυται να ακολουθήσει ο κάθε άνθρωπος εξαρτάται τόσο από τις προσωπικές του προτιμήσεις, όσο και από την κατάσταση της υγείας του ή το βάρος του. Αν το σωματικό βάρος ενός ανθρώπου είναι αρκετά αυξημένο, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει με ήπια φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή η κολύμβηση.

Η άσκηση εμποδίζει την απώλεια λίπους κατά τη διάρκεια της δίαιτας;

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφοροι μύθοι σχετικά με την άσκηση κατά την περίοδο μίας δίαιτας απώλειας βάρους. Η πιο ακραία και απόλυτα αναληθής άποψη είναι αυτή σύμφωνα με την οποία το λίπος του σώματος... σφίγγει με την άσκηση. Φυσικά τέτοιες απόψεις δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική πραγματικότητα και μόνο σύγχυση έχουν προκαλέσει στον κόσμο που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή να χάσει βάρος

Πηγή: Iatronet.gr
Η Μανίκα Βασιλική είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

v