Η 4χρονη κόρη μου παίρνει το πινέλο ζωγραφικής και κάνει ότι καπνίζει

Η 4χρονη κόρη μου παίρνει το πινέλο ζωγραφικής και κάνει ότι καπνίζει

Ερώτηση:
Η 4χρονη κόρη μου παίρνει το πινέλο ζωγραφικής και κάνει ότι καπνίζει. Καπνίζουμε και εγώ και ο άντρας μου. Παρακαλώ, πώς να συμπεριφερθώ; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Πολύ φυσιολογικό είναι η κόρη σας να σας μιμείται. Αν δεν θέλετε να το κάνει αυτό, μην καπνίζετε μπροστά της! Η συμπεριφορά της είναι απολύτως φυσιολογική. Θέλει να σας μοιάσει. Είστε το πρότυπό της. Φροντίστε λοιπόν να φέρεστε όπως θα θέλατε να μάθετε την κόρη σας.

 * Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v