Αγαπητή αναγνώστρια,
Η κατάσταση που περιγράφετε είναι γνώριμη στις περισσότερες οικογένειες ακόμα και αν υπάρχουν παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών. Κατανοώ τον προβληματισμό σας και την αίσθηση της ευθύνης που έχετε για την πορεία του γιου σας στο σχολείο. Ωστόσο είναι σημαντικό να προσπαθείτε να μην γίνεται το διάβασμα σημείο τριβής μεταξύ σας.
Φαίνεται ότι ο γιος σας χρειάζεται ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί και να αποδεχθεί ότι άφησε πίσω του το πιο ανέμελο νηπιαγωγείο και τώρα χρειάζεται να διαβάζει. Επίσης, φαίνεται ότι έχει συνδέσει το διάβασμα με κάτι αρνητικό και αυτή η σκέψη με οδηγεί στο να αναρωτιέμαι μήπως είστε εσείς πολύ αγχωμένη με αυτό το κομμάτι.
Σας προτείνω να επικοινωνήσετε με τον/την εκπαιδευτικό, ώστε να σας ενημερώσει για το πώς είναι το παιδί στο σχολείο και ίσως να σας καθοδηγήσει στο πώς μπορεί να γίνει πιο εύκολο το διάβασμα στο σπίτι.
*Η Αγγελική Κολοκυθά είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.









