Τα καλύτερα δώρα για παιδιά που δεν είναι παιχνίδια

Τα καλύτερα δώρα για παιδιά που δεν είναι παιχνίδια

Οι περισσότεροι γονείς αυτές τις μέρες ετοιμάζονται να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια των παιδιών τους, όμως... για κοιτάξτε λίγο καλύτερα στο σπίτι: Δεν είναι ήδη γεμάτο παιχνίδια; Με πόσα από αυτά παίζει συχνά το παιδί; Και πόσες φορές έχετε βγει έξω από τα ρούχα σας, επειδή τα σκορπίζει αριστερά-δεξιά, χωρίς τελικά να παίζει, και αναγκάζεστε να τα μαζεύετε στο τέλος της ημέρας; Ωραία είναι τα παιχνίδια! Αλλά η υπερβολή δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Γιατί, λοιπόν, να μην προσφέρετε ένα άλλο δώρο στο παιδί φέτος, που να μην είναι απαραίτητα παιχνίδι;

Τι δώρο;

Μαθήματα: Μουσικής, χορού, ιππασίας... Με τον τρόπο αυτόν θα παροτρύνετε το παιδί να ξεκινήσει ένα νέο χόμπι και θα του δείξετε πόσο νοιάζεστε για την ψυχαγωγία του.

Ετήσιες κάρτες μέλους: Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σε κάποιο παιδικό μουσείο, -γιατί όχι;- και ένα εισιτήριο διαρκείας για να πηγαίνει με τον μπαμπά στο γήπεδο και να βλέπουν μαζί την αγαπημένη τους ομάδα!

Εισιτήρια για κάποιο event: Για κάποια παιδική θεατρική παράσταση π.χ. στο Μέγαρο Μουσικής ή στη Λυρική, ή για κάποια συναυλία, αν το παιδί είναι πιο μεγάλο. Το παιδί θα ενθουσιαστεί με την ιδέα της προσμονής ενός τέτοιου event!

Προγραμματίστε να κάνετε μια δραστηριότητα μαζί: Μπορείτε να πάτε για bowling, να κάνετε αναρρίχηση ή να πάτε για ορειβασία, αν η ηλικία των παιδιών το επιτρέπει. Δεν υπάρχει κάτι που να ευχαριστεί περισσότερο τα παιδιά από το να περνούν χρόνο μαζί σας.

Υλικά χειροτεχνίας: Αν το παιδί σας αγαπά την ζωγραφική και τις χειροτεχνίες, γιατί δεν του γεμίζετε μια τσάντα με νέα υλικά, χρώματα και παλέτες; Θα ξετρελαθεί!

Στολές: Δεν χρειάζεται να είναι Απόκριες για να χαρίσετε στο παιδί μία στολή με την αγαπημένη της πριγκίπισσα ή τον αγαπημένο του σούπερ-ήρωα! Δεν φαντάζεστε πόσες ώρες θα περάσει «παίζοντας» φανταστικές ιστορίες στο σπίτι.

Βιβλία: Το καλύτερο καταφύγιο για στιγμές χαλάρωσης και αγκαλιάς στο κρεβάτι. Δείτε κάποια από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά σε παλαιότερο άρθρο μας!

Ρούχα: Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να έχουν εντοπίσει ένα ρούχο που πραγματικά να επιθυμούν να αποκτήσουν. Τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία!

Ποδήλατο ή πατίνι: Κάθε δώρο που δίνει στο παιδί την δυνατότητα να βγει και να παίξει στη φύση είναι επιτυχημένο και καλοδεχούμενο!

Ημερολόγιο 2015: Ένα όμορφο ημερολόγιο για τη νέα χρόνια είναι ο καλύτερος τρόπος για το παιδί να ξέρει πάντα τι μέρα είναι, να οργανώνεται και να προγραμματίζει!

v