8 συμβουλές για πιο οικονομικά Χριστούγεννα!

8 συμβουλές για πιο οικονομικά Χριστούγεννα!

Η σημερινή οικονομική κατάσταση έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να δαπανούν λιγότερα χρήματα για τα δώρα που είναι συνηθισμένοι να κάνουν. Και τα Χριστούγεννα, παρ'όλο το πνεύμα και την ωραία ατμόσφαιρα που έχουν, μπορεί να είναι μια αρκετά ακριβή γιορτή του χρόνου.

Δείτε μερικούς δημιουργικούς και εορταστικούς τρόπους που υπάρχουν για να εξοικονομήσετε χρήματα αυτά τα Χριστούγεννα, ώστε η περίοδος των διακοπών να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας, ούτε να χάσει την λάμψη της!

Στείλτε κάρτες αντί για δώρα

Μια προσεγμένη Χριστουγεννιάτικη κάρτα δείχνει στους ανθρώπους ότι τους σκέφτεστε και συχνά μπορεί να σημαίνει περισσότερα από ένα εμπορικό δώρο. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα χρήματα με την αγορά καρτών σε οικονομική και μεγάλη συσκευασία. Συμπεριλάβετε και ένα χειρόγραφο σημείωμά σας που εξατομικεύει την κάρτα σας.

Κάντε μια λίστα αγορών

Όταν πηγαίνετε για ψώνια, φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεται να αγοράσετε, αυτό θα σας αποτρέψει από παρορμητικές αγορές. Προσδιορίστε το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να αντέξετε να δαπανήσετε και μείνετε σταθεροί σε αυτό (μπορείτε να έχετε καταρτίσει και έναν προϋπολογισμό για τα ψώνια σας, που θα σας βοηθήσει πολύ τις ημέρες αυτές).

Εξοικονομήστε από το χαρτί περιτυλίγματος

Αγοράστε χαρτί περιτυλίγματος σε καταστήματα discount. Εάν αποθηκεύετε τσάντες δώρων όλο το χρόνο, τότε δεν θα χρειάζεστε τόσο πολύ χαρτί περιτυλίγματος στις γιορτές. Το χαρτί περιτυλίγματος δώρων, βγαίνει σε προσφορές λίγο μετά τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε το απόθεμα που μπορείτε να κάνετε κάθε χρόνο από πριν, θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Ψωνίστε on-line

Τα περισσότερα καταστήματα προωθούν τις πωλήσεις και τις προσφορές τους απευθείας στα on-line καταστήματά τους. Η σύγκριση τιμών είναι εύκολη και την τελευταία στιγμή θα βρείτε ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες (π.χ. την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς). Επίσης θα εξοικονομήσετε χρήματα από τη βενζίνη, όταν δεν θα έχετε να οδηγείτε από το ένα μέρος στο άλλο και θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο και άγχος.

Χαρίστε σπιτικά δώρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα αυτά τα Χριστούγεννα, είναι με τη δημιουργία σπιτικών δώρων. Σκεφτείτε είδη χειροτεχνίας, διακόσμησης ή ακόμα και να δώσετε κάποιο σπιτικό γλυκό αντί για ένα δώρο από κατάστημα. Τα σπιτικά δώρα συχνά προσφέρουν μια συναισθηματική επαφή που δεν μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε πολυκατάστημα. Ψάξτε για σπιτικές ιδέες δώρων on-line, θα βρείτε πολλές, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες.

Κάντε ψώνια αποκλειστικά για τους άλλους

Ξοδεύοντας αρκετό χρόνο για ψώνια για τους άλλους, είναι πολύ δύσκολο να μη βρείτε κάτι που θα θέλατε να αγοράσετε για τον εαυτό σας. Δυστυχώς, αν είστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό, μια τέτοια αγορά κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και πολύ πετυχημένη κίνηση. Αποφασίστε από πριν ότι δεν πρόκειται να αγοράσετε οποιαδήποτε δώρο για τον εαυτό σας. Αξίζει επίσης να σημειώσετε, ότι οτιδήποτε μπορεί να εντοπίσατε και σας αρέσει, είναι πιθανό να το βρείτε φθηνότερο όταν έρθει ο Ιανουάριος και οι εκπτώσεις, έτσι κι αλλιώς.

Δώστε έμφαση στη γιορτή, όχι στα δώρα

Μιλήστε με τους φίλους σας και την ευρύτερη οικογένεια για να περάσετε μαζί τις γιορτές, αντί της ανταλλαγής δώρων. Μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να δίνουν δώρα στους ανθρώπους τους κάθε χρόνο. Πείτε στους δικούς σας ή στους φίλους σας, ότι προτιμάτε να έχετε την παρουσία τους -και όχι τα δώρα τους τα Χριστούγεννα- και προτείνετέ τους, να μην ανταλλάξετε δώρα φέτος.

Μοιραστείτε το κόστος της γιορτής, του γεύματος ή του πάρτι

Εάν οργανώνετε γεύμα, δείπνο ή κάποιο πάρτι, μη διστάσετε να πείτε στους ανθρώπους που καλείτε τι μπορούν να φέρουν. Συνηθίζεται τελευταία και είναι κάτι πολύ πρακτικό και για τις δύο πλευρές. Αφήστε τους άλλους να φέρουν κάποιο φαγητό, γλυκό ή ποτό, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να μοιραστούν τα έξοδα της γιορτής. Δώστε περισσότερη αξία στον χρόνο που θα περάσετε με τους αγαπημένους σας, αντί να κάνετε τα πάντα τέλεια μόνοι σας και μπορεί ίσως έτσι να ζήσετε τις καλύτερες γιορτές από κάθε άλλη φορά.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v