10 φυσικά αφροδισιακά για γυναίκες

10 φυσικά αφροδισιακά για γυναίκες

Τι είναι αυτό που κάνει μια τροφή αφροδισιακή; Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά έχουν την ικανότητα να προκαλούν χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες με τη σειρά τους απελευθερώνουν στο σώμα ουσίες και ορμόνες που αυξάνουν τη λίμπιντο. Για να κάνετε, λοιπόν, πιο… γκουρμέ τη σεξουαλική σας ζωή, διαβάστε τη λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή αφροδισιακά και επιλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο στα μαγειρέματα της κρεβατοκάμαρας.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Μάγια και Αζτέκους και θεωρείται μία από τις σούπερ-τροφές, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.
Πώς δουλεύει: Ορισμένα συστατικά της σοκολάτας (και ειδικά της μαύρης) έχουν ως αποτέλεσμα την έκλυση ενδορφινών οι οποίες αυξάνουν την απόλαυση και προκαλούν ένα φυσικό «ανέβασμα».

Στρείδια

Τα στρείδια ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν ως φυσικό αφροδισιακό.
Πώς δουλεύει: Αφενός περιέχουν θρεπτικές ουσίες που φτιάχνουν τη διάθεση και απελευθερώνουν στο σώμα σεξουαλικές ορμόνες που αυξάνουν την επιθυμία, αφετέρου είναι πλούσια σε ψευδαργύρο, ένα μεταλλικό στοιχείο που φημίζεται ότι βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση.

Αβοκάντο

Χρησιμοποιήθηκε ως αφροδισιακό εξαιτίας της… όψης του που θυμίζει τα αντρικά γεννητικά όργανα. Η επιστημονική έρευνα, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το αβοκάντο περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία ενισχύουν τη σεξουαλική υγεία.
Πώς δουλεύει: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πρωτεΐνη, δύο συστατικά βασικά για τη σεξουαλική απόδοση και διέγερση στις γυναίκες. Εξάλλου, το αβοκάντο είναι εξαιρετική τροφή για την υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας, και ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνισή μας για την αυτοπεποίθησή μας στο κρεβάτι.

Σύκο

Η ομοιότητα του σύκου με τα γυναικεία γεννητικά όργανα του χάρισαν τη φήμη του αφροδισιακού.
Πώς δουλεύει: Περιέχει συστατικά που προκαλούν την απελευθέρωση ενδορφινών, ενώ η υφή του αυξάνει τη λίμπιντο και ενισχύει τη διέγερση.

Πιπεριές τσίλι

Είναι διάσημες για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλους όσους θέλουν να αδυνατίσουν. Αλλά, επιπλέον έχουν την ιδιότητα να κάνουν την προσωπική μας ζωή πιο… πιπεράτη.
Πώς δουλεύει: Η καψαϊκίνη ενεργοποιεί τους νευρώνες, παράγει ένα φυσικό αίσθημα ευεξίας και αυξάνει τη ροή του αίματος στα γυναικεία γεννητικά όργανα, κάνοντάς τα πιο ευαίσθητα και ανεβάζοντας τη διέγερση.

Νταμιάνα

Προέρχεται από το Μεξικό και είναι γνωστή και ως «βότανο του έρωτα».
Πώς δουλεύει: Περιέχει χημικά που τονώνουν τη διέγερση και τη λίπανση στις γυναίκες, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες οργασμού.

Τζίνσενγκ

Πρόκειται για την αποξηραμένη ρίζα του φυτού  Panax Ginseng η οποία χρησιμοποιείται ως συστατικό θεραπευτικών σκευασμάτων εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Κίνα και την Ιαπωνία.
Πώς δουλεύει: Περιέχει συστατικά που μοιάζουν με στεροειδή, τα οποία ανεβάζουν τη λίμπιντο, απελευθερώντας ντοπαμίνη και αυξάνοντας το συνολικό αίσθημα ικανοποίησης και ευχαρίστησης.

Μοσχοκάρυδο

Το δημοφιλές μπαχαρικό προέρχεται από τα σπόρια του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς και στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα.
Πώς δουλεύει: Αυξάνει το αίσθημα ευφορίας και σεξουαλικής έλξης. Και μόνο η μυρωδιά του είναι αρκετή για να ξυπνήσει… το ζώο μέσα σας.

Κρασί

Ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Πώς δουλεύει: Η χαλάρωση και η μείωση των αναστολών που προσφέρει η κατανάλωση αλκοόλ, είναι αρκετή για μια βραδιά έξω από τα συνηθισμένα. Προσοχή, όμως, να μην το παρακάνετε!

Βανίλια

Έφτασε στην Ευρώπη από το Μεξικό και πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά στη ζαχαροπλαστική.
Πώς δουλεύει: Το άρωμα που αναδίδει, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί τις αισθήσεις και δημιουργεί ένα γενικό αίσθημα ευφορίας που μεταφράζεται σε σεξουαλική επιθυμία και έλξη.

Πηγή: Premiumwoman

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v