10 πανέξυπνες αποθηκευτικές λύσεις για περισσότερο χώρο στο σπίτι

10 πανέξυπνες αποθηκευτικές λύσεις για περισσότερο χώρο στο σπίτι

Ποιο σπίτι με παιδιά δεν δείχνει διαρκώς άνω-κάτω και ποιο δεν χρειάζεται περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους; Αν πιστεύετε ότι έχετε εξαντλήσει κάθε περιθώριο ντουλαπιών, συρταριών και ραφιών για συμμάζεμα, οι παρακάτω φωτο-ιδέες θα σας πείσουν ότι αυτές τις αποθηκευτικές λύσεις δεν τις είχατε σκεφτεί!

Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι

Είτε κάτω από κρεβάτια είτε κάτω από τραπέζια, οι χώροι αυτοί είναι πολύ χρήσιμοι για λευκά είδη (κουβέρτες και μαξιλάρια) ή για ποτά.

Διάτρητοι πίνακες στα φύλλα της ντουλάπας

Μπορείτε να τοποθετήσετε τέτοιους πίνακες στο πίσω μέρος από τα φύλλα της ντουλάπας σας και να κρεμάσετε γάντζους ή δοχεία για να αποθηκεύετε μικροαντικείμενα και αξεσουάρ.

Το σωστό δοχείο

Καλαθάκια χωρίς καπάκι μπορούν να χρησιμεύσουν για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πετσέτες), κουβαδάκια με χωρίσματα χρησιμεύουν για καλλυντικά στο μπάνιο ή για είδη χειροτεχνίας, σε μεγαλύτερους κουβάδες μπορείτε να βάλετε παιχνίδια των παιδιών ή παπούτσια, τα διαφανή βάζα βολεύουν για να βλέπετε το περιεχόμενό τους (π.χ. τρόφιμα ή μπατονέτες και βαμβάκι), ενώ τα κουτιά με καπάκι είναι προτιμότερα για αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, άρα δεν θέλετε να σκονίζονται. Σε αυτά βολεύει να βάλετε και ετικέτες. Το κατάλληλο δοχείο μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύετε πιο έξυπνα και να είστε πιο οργανωμένοι.

Ανοιχτά ράφια

Η οικονομικότερη λύση στην έξυπνη κάθετη αποθήκευση, ειδικά για σπίτια με μικρούς χώρους, αφού σας βοηθούν να αξιοποιήσετε χώρους που δεν χρησιμοποιείτε.

Πίνακες ανακοινώσεων

Είτε στην κουζίνα είτε στις κρεβατοκάμαρες, είναι ό,τι πρέπει για να φυλάτε μικρά χαρτάκια, σημειώματα, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο δεν θέλετε να χάσετε σε παραγεμισμένα συρτάρια.

Μεγάλα πλαστικά κουτιά με καπάκι

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα κουτιά αυτά, όταν θέλετε να μαζέψετε πολλά πράγματα μαζί, καθώς μπορείτε να συγκεντρώσετε εκεί π.χ. παιχνίδια ή ρούχα και να τα φυλάξετε σε πατάρια και αποθήκες. Κολλήστε έξω και ένα ταμπελάκι με το περιεχόμενο του κουτιού για μεγαλύτερη ευκολία.

Ράγες για κρέμασμα

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να συμμαζεύετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό για το καθάρισμα του σπιτιού. Τέτοιες ράγες μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμα και σε κάποιον τοίχο, στην άκρη του τραπεζιού.

Πολυχρηστικά έπιπλα

Τραπεζάκια με θέσεις για μικροαντικείμενα ή καναπέδες με ενσωματωμένες θήκες περιοδικών είναι έξυπνα έπιπλα που σας απαλλάσσουν από την ανάγκη για επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους.

Κουτιά αρχειοθέτησης

Ιδανικά για αλληλογραφία, λογαριασμούς, αποδείξεις, διαφημιστικά φυλλάδια και φυλλάδια για παραγγελίες, για να τα έχετε όλα όμορφα τακτοποιημένα.

Καλάθια

Αν σε κάποιον χώρο δεν έχετε ράφια, συρτάρια ή ντουλαπάκια, τοποθετήστε μερικά μεγάλα καλάθια –ιδανικά με χερούλια, για να μεταφέρονται εύκολα. Εκεί μπορείτε να βάλετε πετσέτες, παντόφλες ή αξεσουάρ.

Πηγή: bhg.com

v