Τέλος το διάβασμα στο σπίτι για τους μαθητές Δημοτικού;

Τέλος το διάβασμα στο σπίτι για τους μαθητές Δημοτικού;

Ένα ευχάριστο νέο για τους περισσότερους γονείς ανακοινώθηκε χθες, έπειτα από υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) θα προβλέπεται ολοκλήρωση των μαθητικών εργασιών και εμπέδωση των μαθημάτων εντός του διδακτικού ωραρίου.

Η οδηγία θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον ερχόμενο Μάρτιο σε 1.282 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην υποχρεωτική ζώνη μαθημάτων που είναι μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, στα μαθήματα Γλώσσα και Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού (Α’-ΣΤ’), οι δάσκαλοι θα εντάξουν μέσα στις διδακτικές ώρες ή ακόμα και θα αφιερώσουν μία ολόκληρη διδακτική ώρα καθημερινά στη μελέτη ή στην εμπέδωση των μαθημάτων. Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και το μάθημα της Φυσικής στην Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού, όπου αντίστοιχα ο δάσκαλος θα αφιερώνει χρόνο για τη μελέτη των μαθητών εντός του ωραρίου του.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσει αξιολόγηση του προγράμματος, βάσει της οποίας θα κριθεί το κατά πόσο αυτό το σύστημα μελέτης θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Στόχος του προγράμματος, πάντως, είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο του κατ’ οίκον διαβάσματος, καθώς και να αντιμετωπιστούν η σχολική αποτυχία και η μαθητική διαρροή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v