Σαββατοκύριακο με το παιδί: 5 δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις

Σαββατοκύριακο με το παιδί: 5 δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις

Τις απόκριες η πόλη βρίθει εκδηλώσεων παντός τύπου και εσείς, ως καλός γονιός, θέλετε το παιδάκι σας να τις παρακολουθήσει όλες! Επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν, συγκεντώσαμε τις πέντε καλύτερες αποκριάτικες επιλογές αυτού του σαββατοκύριακου, που έχουν δωρεάν είσοδο. Φορέστε τις στολές σας, πάρτε το παιδάκι σας από το χέρι και οργώστε (άφοβα) την Αθήνα.

Το Ζάππειο φορά την αποκριάτικη στολή του

Την Κυριακή το πρωί, πάρτε το μετρό και επισκεφτείτε το κέντρο της πόλης. Από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σας περιμένει στο Ζάππειο. Η αποκριάτικη γιορτή του Δήμου υπόσχεται μουσικοκινητικά παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα, ξυλοπόδαρους και χειροτεχνίες υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς που θα προσφέρει η Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Πού: Ζάππειο, πλησίον πλατείας Συντάγματος.

Πότε: Σάββατο 14/2, από τις 11.00 π.μ. .

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μουσικές ιστορίες στη Σταδίου

H musicArte είναι μια ομάδα, αποτελούμενη από μουσικούς και μουσικοπαιδαγωγούς, που στοχεύει στη γνωριμία και την επαφή των παιδιών με το παγκόσμιο κλασικό ρεπερτόριο. Αύριο, Σάββατο 14 Φλεβάρη, η μουσική ομάδα θα επιχειρήσει να εξοικειώσει τα παιδιά με την κλασική μουσική. Τα παιδιά θα βρεθούν σ' ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο κι εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ένα... καρναβάλι ζώων -άλλα ζωάκια περνούν γρήγορα, σαν αστραπή, κι άλλα πολύ, πολύ αργά βοηθώντας τα παιδιά να εξοικοιωθούν με τον κόσμο της μουσικής. 

"Η πόλη του ήχου" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών.

Πού: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.

Πότε: 14/2 στις 10.00 π.μ..

Τηλ. επικοινωνίας: 211 800 1160

Μάθετε περισσότερα εδώ

Απόκριες στην Τεχνόπολη

Μετά την περσινή του επιτυχία, το πρόγραμμα «Κυριακές στην Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων προτείνει μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Στο ΒΜΦ αυτή την Κυριακή τα παιδιά –κι εσάς!- θα περιμένουν παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικό παιχνίδι, αποκριάτικο εργαστήρι χειροτεχνίας και αρκετές ακόμη εκπλήξεις.

Πού: Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Πότε: Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 14:00

Μάθετε περισσότερα εδώ

Φτιάχνοντας χαρταετούς στην Πλάκα

Για την ακρίβεια, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσφέρει πολλά περισσότερα: οι μικροί φιλοξενούμενοί του θα κατασκευάσουν χαρταετούς, θα κάνουν θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα συζητήσουν για τα δικαιώματά τους και θα δημιουργήσουν παραμύθια! Με είσοδο μόλις 2 ευρώ κατ’ άτομο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις διαφορετικές εικοσάλεπτες δράσεις. Και, αν δεν έχετε άλλα σχέδια, την Καθαρά Δευτέρα το Μουσείο της Πλάκας, έχει ανοιχτή πρόσκληση στο λόφο του Φιλοππάπου για να πετάξουν οι μικροί του φίλοι τους χαρταετούς που θα φτιάξουν αυτή την Κυριακή.

Πού: Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής), Πλάκα.

Πότε: Κυριακή 15/2, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποκριάτικες παρελάσεις στους Δήμους

Αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες πολύχρωμες παρελάσεις καρναβαλιστών σε κάποιους Δήμους εντός κι εκτός Αθήνας. Ενδεικτικά:

Καρναβάλι στο Ρέντη

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη θα γεμίσει από αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά. Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, facepanting και πολλά ακόμα δρώμενα θα πλημμυρίσουν την πόλη, χαρίζοντας στους στιγμές αποκριάτικης διασκέδασης στους μικρούς της κατοίκους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Καρναβάλι στο Μοσχάτο

Αν έπρεπε να πάτε σε ένα μόνο καρναβάλι, αυτό θα ήταν του Μοσχάτου. Το δημοφιλέστερο Καρναβάλι της Αθήνας σας περιμένει και αυτή την Κυριακή με τη διάσημη παρέλασή του στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη. Η Μεγάλη Παρέλαση του Μοσχάτου αποτελεί την κορύφωση των αποκριάτικων δρώμενων του Δήμου Μοσχάτου και είναι βέβαιο ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Μάθετε περισσότερα για το Καρναβάλι του Μοσχάτου εδώ

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου είναι κάπου προσκεκλημένοι αυτό το Σάββατο: ο Χορός των Ομάδως Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Διάσημα Ζευγάρια –ο έρωτας στο βάθος των αιώνων». Αν είστε απ’ τους τυχερούς που μένουν στην Κρήτη ή απ’ τους ακόμη τυχερότερους που θα την επισκεφτούν, περάστε μια βόλτα απ’ το Ρέθυμνο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. 

...και στην Ξάνθη

Αν είστε κάτοικοι του ελληνικού Βορρά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να (ξανά) επισκεφτείτε το highlight των Αποκριών: το Καρναβάλι της Ξάνθης. Αυτή την Κυριακή οι μικροί μασκαράδες σας καλούν να απολαύσετε την γιορτινή παρέλασή τους στην πλατεία της πόλης.  Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ξάνθης.

v