Αποκριάτικο face painting για παιδιά: Δείτε στο βίντεο πώς να το κάνετε!

Αποκριάτικο face painting για παιδιά: Δείτε στο βίντεο πώς να το κάνετε!

Πεταλούδα ή Γατούλα; Spiderman ή Πειρατής; Όπως κι αν επιλέξουν να μασκαρευτούν φέτος τα παιδιά, η αμφίεσή τους θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο με ένα εντυπωσιακό face painting! Και επειδή θέλουμε τα παιδιά να απολαύσουν το καρναβάλι όσο περισσότερο γίνεται, επιστρατεύσαμε τις -κατάλληλες για παιδιά- υποαλλεργικές μπογιές και επισκεφθήκαμε τη δημιουργική ομάδα Πολύχρωμη Σπείρα, η οποία μας αποκάλυψε τα μυστικά του face painting.

Στα παρακάτω βίντεο, η Νάγια θα σας δείξει πώς να βάψετε εύκολα το παιδί στο σπίτι, αν αποφασίσει φέτος να ντυθεί Γατούλα, Πειρατής, Πεταλούδα ή Spiderman. Ακολουθήστε τα βήματα και δοκιμάστε να τα προσαρμόσετε και σε άλλα σχέδια, αν το παιδί πρόκειται να φορέσει κάτι διαφορετικό.

Τι θα χρειαστείτε για το face painting:

  • Ειδικές υποαλλεργικές μπογιές για face painting (στα βίντεο χρησιμοποιήθηκαν μπογιές Snazaroo της Kryolan).
  • Χρυσόσκονη.
  • Σφουγγαράκια και πινελάκια μακιγιάζ σε διάφορα μεγέθη.
  • 1 ποτηράκι με νερό και λίγο ρολό χαρτί κουζίνας.

Πώς να το κάντε:

Αποκριάτικο Face Painting: Πεταλούδα

Αποκριάτικο Face Painting: Spiderman

Αποκριάτικο Face Painting: Γατούλα

Αποκριάτικο Face Painting: Πειρατής

Συμβουλές:

-Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις μπογιές που θα αγοράσετε, καθώς αν είναι κακής ποιότητας μπορεί να προκληθεί αλλεργία στο δέρμα του παιδιού. Σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσετε να κάνετε face painting με νερομπογιές.
-Χρήσιμο είναι να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι σπρέι με νερό, με το οποίο θα ψεκάζετε ανά διαστήματα τις μπογιές, για να μην στεγνώνουν και να βάφετε το παιδί πιο εύκολα.
-Ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες από τα παραπάνω video μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα σχέδια, όπως νεράιδα, κουνελάκι, Batman κ.λ.π.

Λίγα λόγια για την Πολύχρωμη Σπείρα

Η Πολύχρωμη Σπείρα αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων παιδαγωγών, εμψυχωτών και εξειδικευμένων συνεργατών, που διαθέτουν φαντασία, χιούμορ, γνώση και αγάπη για το παιδί.

Μέσα από τη δημιουργική απασχόληση, τα ξεχωριστά διαδραστικά δρώμενα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα πρωτότυπα ψυχαγωγικά θεάματα, η ομάδα συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη δημιουργία και τη μάθηση.

Σχεδιάζει και υλοποιεί εξ' ολοκλήρου: Παιδικά Πάρτι, μικρές και μεγάλες Εκδηλώσεις για εταιρείες, σχολεία, δήμους, συλλόγους, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Δημιουργική Απασχόληση.

Τα επόμενα Σαββατοκύριακα θα συναντήσετε την Πολύχρωμη Σπείρα στο Athens Metro Mall.

Τα νέα της ομάδας μπορείτε να μαθαίνετε μέσω της σελίδας της στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v