Τι κάνουν οι καλές μαμάδες

Τι κάνουν οι καλές μαμάδες

Ξέρετε το παλιό ρητό που λέει «δεν υπάρχει τρόπος να είσαι τέλεια μαμά, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να γίνεις καλή»; Σε ένα τρυφερό κείμενο, αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες, η μαμά-blogger Annie Reneau, συγκεντρώνει όλα αυτά που κάνουν μια γυναίκα καλή μαμά και... πόσο δίκιο έχει!

Οι καλές μαμάδες αγαπούν τα παιδιά τους.

Οι καλές μαμάδες θηλάζουν -για έξι μέρες, έξι εβδομάδες, έξι μήνες ή έξι χρόνια- γιατί ξέρουν ότι αυτό είναι το καλύτερο, γιατί είναι φυσικό, γιατί έχουν υποστήριξη, γιατί βολεύει, γιατί το έκαναν να βολεύει, γιατί είναι ευκολότερο, γιατί στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν το γιατί.

Οι καλές μαμάδες δίνουν ξένο γάλα -σπάνια, συχνά ή πάντα-γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θέλουν, γιατί δεν είχαν υποστήριξη στον θηλασμό, γιατί είχαν υποστήριξη αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να θηλάσουν, γιατί τους ήταν οικείο, γιατί είναι ευκολότερο, γιατί το θήλαστρο δεν έκανε αυτά υποσχόταν ότι θα κάνει, γιατί στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν το γιατί.

Οι καλές μαμάδες δουλεύουν γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θέλουν, γιατί θέλουν τα παιδιά τους να ξέρουν ότι οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν εξίσου στο εργατικό δυναμικό μιας χώρας, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά τους.

Οι καλές μαμάδες μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους, γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θέλουν, γιατί θέλουν τα παιδιά τους να ξέρουν ότι η μητρότητα μπορεί να είναι και δουλειά πλήρους απασχόλησης, χωρίς να νιώθουν άσχημα γι'αυτό, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά τους.

Οι καλές μαμάδες ψήνουν κουλουράκια. Οι καλές μαμάδες δεν ψήνουν κουλουράκια. Οι καλές μαμάδες προσπαθούν να ψήσουν κουλουράκια και τελικά καταλήγουν να ψήνουν καρβουνάκια.

Οι καλές μαμάδες φροντίζουν τον κήπο και έχουν πεντακάθαρα σπίτια. Οι καλές μαμάδες έχουν στοίβες με ασιδέρωτα ρούχα και τα χέρια τους δεν πιάνουν για τίποτα.

Οι καλές μαμάδες δεν φωνάζουν ποτέ στα παιδιά τους. Οι καλές μαμάδες φωνάζουν στα παιδιά τους και μετά ζητούν συγγνώμη που έχασαν την υπομονή τους. Οι καλές μαμάδες φωνάζουν στα παιδιά τους και δεν ζητούν συγγνώμη γιατί τα παιδιά τους μερικές φορές πρέπει να καταλαβαίνουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Οι καλές μαμάδες ξέρουν πότε χρειάζονται ένα διάλλειμα –και το κάνουν. Οι καλές μαμάδες ξέρουν πότε χρειάζονται ένα διάλλειμα, αλλά δεν μπορούν πάντα να το κάνουν. Οι καλές μαμάδες δεν ξέρουν πάντα πότε χρειάζονται ένα διάλλειμα και μετά αυτο-τιμωρούνται επειδή είπαν ή έκαναν πράγματα που όλες οι καλές μαμάδες κάνουν όταν χρειάζονται ένα διάλλειμα, αλλά δεν το κάνουν.

Οι καλές μαμάδες είναι πάντα εκεί. Οι καλές μαμάδες δεν μπορούν να είναι πάντα εκεί. Οι καλές μαμάδες προσπαθούν να επανορθώσουν επειδή δεν κατάφεραν να είναι εκεί.

Οι καλές μαμάδες φροντίζουν τα παιδιά τους. Οι καλές μαμάδες μερικές φορές δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους. Οι καλές μαμάδες ζητούν βοήθεια. Οι καλές μαμάδες συχνά δεν έχουν βοήθεια. Οι καλές μαμάδες μερικές φορές παίρνουν την σκληρή απόφαση να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που αναγνωρίζουν για να βρουν τα παιδιά τους φροντίδα.

Οι καλές μαμάδες κάνουν λάθη. Οι καλές μαμάδες στηρίζουν τις άλλες μαμάδες όταν κάνουν λάθη.

Οι καλές μαμάδες ξεχνούν να στηρίξουν τις άλλες μαμάδες όταν κάνουν λάθη.

Οι καλές μαμάδες συγχωρούν η μία την άλλη.

Οι καλές μαμάδες νοιάζονται η μία για την άλλη.

Οι καλές μαμάδες νοιάζονται να είναι καλές μαμάδες.

Οι καλές μαμάδες αγαπούν τα παιδιά τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v