Έξυπνα tips καθαριότητας ειδικά για γονείς

Έξυπνα tips καθαριότητας ειδικά για γονείς

Η ζωή στο σπίτι με τα παιδιά είναι, πέρα από όλα τα άλλα, και... βρώμικη υπόθεση! Μαρκαδόροι στα χαλιά, λεκέδες από τσίσα στα στρώματα, άπειρη σκόνη στα χνουδωτά τους αρκουδάκια και δύσοσμα παγούρια προσθέτουν λίγο παραπάνω κόπο στο εβδομαδιαίο καθάρισμα κάθε νοικοκυράς. Βρήκαμε, όμως, τους τρόπους για να κάνετε την ζωή σας λίγο πιο εύκολη...

Για να αφαιρείτε τους λεκέδες από τα χαλιά

 

...Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι με 1/3 οξυζενέ, συμπληρώστε τα υπόλοιπα 2/3 με νερό και προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακινήστε απαλά το μπουκάλι και ψεκάστε πάνω στο χαλί. Αφήστε το για 1 λεπτό και στην συνέχεια τρίψτε το με ένα σφουγγάρι. Αν ο λεκές δεν φύγει αμέσως, επαναλάβετε.

Για να μαζέψετε την χρυσόσκονη που χύθηκε

...Χρησιμοποιήστε ένα roller με αυτοκόλλητο.

Καθαρίστε τα τουβλάκια Lego στο πλυντήριο ρούχων

Βάλτε τα σε μία σακούλα από δίχτυ με λίγο απορρυπαντικό.

Για να καθαρίσετε το στρώμα του μικρού από τσίσα

Σε ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι βάλτε 230ml οξυζενέ, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μία σταγόνα υγρό σαπούνι πιάτων. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας για άρωμα. Ανακινήστε λίγο το μπουκάλι (μην το κουνήσετε με δύναμη και γίνει αφρός) και ψεκάστε το στρώμα στο σημείο του λεκέ. Σε λίγα λεπτά θα δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται. Αφήστε το στρώμα λίγη ώρα να στεγνώσει (ιδανικά στον ήλιο) κι αν έχουν μείνει υπολείμματα από τη μαγειρική σόδα σκουπίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε τα παγούρια των παιδιών με λευκό ξύδι

Αφού τα ξεβιδώσετε και χωρίσετε τα μέρη τους, ξεπλύνετε τα παγουράκια με ζεστό νερό. Στη συνέχεια γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ¼ της κούπας λευκό ξύδι ανά 1 παγουράκι και συμπληρώστε με όσο καυτό νερό χρειάζεται ώστε μουλιάσει μέσα στο μπολ καλά το παγουράκι. Αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια πλύνετε καλά το παγουράκι (ή βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων) και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει φύγει.

Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από ιδρώτα στις μασχάλες των t-shirts

...Βρέξτε την περιοχή του λεκέ με χυμό λεμονιού, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και τρίψτε καλά το σημείο με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το μπλουζάκι να στεγνώσει στον ήλιο και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Για πιο εύκολο συμμάζεμα παιχνιδιών από το σαλόνι

Πείτε στο παιδί ότι μπορεί να μεταφέρει στο σαλόνι μόνο όσα παιχνίδια χωρούν μέσα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη. Στο τέλος του παιχνιδιού του το παιδί θα μπορεί εύκολα να μαζέψει ξανά τα παιχνίδια μέσα στη μαξιλαροθήκη και να τα επιστρέψει στο δωμάτιό του.

Για να πλύνετε τα μεγάλα πλαστικά παιχνίδια των παιδιών

Βάλτε τα μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Για να καθαρίσετε τα λούτρινα ζωάκια των παιδιών

Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα δίχτυ ρούχων και να τα πλύνετε στο πλυντήριο, στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Στη συνέχεια απλώστε τα στον ήλιο. Προσοχή όμως: Μην τα πλύνετε στο πλυντήριο αν περιέχουν μηχανισμό με μπαταρίες, αν έχουν πάνω τους κολλημένα στολίδια ή χρυσόσκονες ή αν είναι πολύ παλιά και εύθραυστα.

Για να ξεκολλήσετε τσίχλα από τα ρούχα των παιδιών

...Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για μία ώρα. Όταν η τσίχλα θα έχει παγώσει καλά σπάστε την και ξεκολλήστε την με ένα μαχαιράκι.

v