Πώς να κάνετε οικονομία χωρίς να στερηθείτε

Πώς να κάνετε οικονομία χωρίς να στερηθείτε

Διανύοντας μια δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά μας, μπορούμε να εξετάσουμε κάποιους νέους τρόπους διαχείρισης των εξόδων μας, ώστε να μην αλλάξουμε ριζικά τις συνήθειές μας και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα.

-Μη σνομπάρετε τις προσφορές, τα κουπόνια και τις εκπτωτικές περιόδους στα καταστήματα. Μπορεί να ανακαλύψετε θησαυρούς, γι ´αυτό συνηθίστε να τα παρακολουθείτε συστηματικά, για όλες σας τις ανάγκες.

-Αν αγαπάτε το διάβασμα, δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείτε. Γραφτείτε σε μια δανειστική βιβλιοθήκη και τις ημέρες που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για αγορές, δανειστείτε τα βιβλία σας. Oι επιλογές που θα βρείτε σε βιβλιοθήκες δήμων και συλλόγων, θα σας ενθουσιάσουν.

-Αν συνηθίζατε να τρώτε συχνά έξω, περιορίστε το, χωρίς να το καταργήσετε. Μπορείτε να πηγαίνετε σε εστιατόρια πιο αραιά, ανακαλύπτοντας συγχρόνως αυτά που θα σας ικανοποιούν, αλλά και θα έχουν και καλύτερες τιμές από εκείνα που συνηθίζατε μέχρι τώρα.

-Μη χρησιμοποιείτε καθημερινά το αυτοκίνητό σας, ξοδεύοντας χρήματα συνεχώς για βενζίνη. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μεταφοράς εάν ζείτε σε πόλη και εάν σας εξυπηρετούν, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα κινείστε και περισσότερο.

-Ενημερωθείτε για δωρεάν ή πολύ οικονομικές εκδηλώσεις στην περιοχή σας ή στην πόλη που ζείτε. Φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες σας περιμένουν να διασκεδάσετε, χωρίς να ξοδευτείτε ιδιαίτερα.

-Χρησιμοποιήστε το νυχτερινό ρεύμα και βάλτε μπροστά τα πλυντήριά σας μετά τις 11 το βράδυ!

-Μην αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση τη νύχτα όταν κοιμάστε, τους φορτιστές σας στην πρίζα, τον υπολογιστή σας ανοικτό. Θα δείτε διαφορά στην κατανάλωση ρεύματός σας.

-Μην τρέχετε στα μαγαζιά για ψώνια κάθε τρεις και λίγο, αγοράζοντας πράγματα που δεν σας χρειάζονται, επειδή απλά σας αρέσουν. Ελέγξτε τις ανάγκες σας, μελετήστε την γκαρνταρόμπα σας και αγοράστε μεθοδικά και με έξυπνο τρόπο μόνο ό,τι σας χρειάζεται, χωρίς να υπερβαίνετε τον προϋπολογισμό σας.

-Τσεκάρετε καλά το ψυγείο σας και τα ντουλάπια τροφίμων στην κουζίνα σας, πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Μην αγοράζετε τρόφιμα που έχετε σε επάρκεια και που στο τέλος μπορεί να αναγκαστείτε να πετάξετε επειδή έληξε η ημερομηνία κατανάλωσης τους, επειδή δεν είναι πια φρέσκα ή αλλοιώθηκαν.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr 

v