Οι καλύτερες πασχαλινές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι καλύτερες πασχαλινές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Το Πάσχα είναι πραγματικά προ των πυλών, επομένως αυτό το Σαββατοκύριακο δώστε στις βόλτες σας άρωμα πασχαλινό. Ο Δήμος Αθηναίων, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η UNICEF και το "Σπίτι των Παραμυθιών", διοργανώνουν δημιουργικές και διασκεδαστικές παιδικές εκδηλώσεις γι' αυτό το διήμερο. Και το Πάσχα, έχει την τιμητική του.

«Αυγά και λαμπάδες» στο Σπίτι των παραμυθιών

Tο «Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου καλούν μικρούς και μεγάλους στα πασχαλινά του εργαστήρια! Το «Σπίτι των Παραμυθιών» υποδέχεται το Πάσχα με αφηγήσεις παραμυθιών για τα κόκκινα αυγά και την λαϊκή παράδοση και με εργαστήρια χειροτεχνίας. Το Σάββατο τα παιδιά θα βάψουν και θα ζωγραφίσουν αυγά, ενώ την Κυριακή θα διακοσμήσουν τη δική τους λαμπάδα! Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά μεγαλύτερα των τεσσάρων ετών.

Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών» -το μουσείο αλλιώς Ιωσήφ, Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Απριλίου, στις 12.00.

Είσοδος: 8 ευρώ (περιλαμβάνονται τα υλικά).

Μάθετε περισσότερα εδώ

Κρατήσεις θέσεων στο e-mail: [email protected].

Τηλ. επικοινωνίας: 210 4313332, 698 7117542.

Κατανυκτικές μελωδίες στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων στο Δήμο της Αθήνας. Ξεχωρίσαμε αυτή που περιλαμβάνει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου, αυτή την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Πού: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Πότε: Σάββατο 4 Απριλίου, στις 20.30.

Είσοδος: Ελεύθερη

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου εδώ.

Η λαμπρή πράξη της Λαμπρής από τη Unicef

Φέτος το Πάσχα, κάντε μια καλή πράξη! Επισκεφτείτε το πασχαλινό bazaar της UNISEF και βοηθήστε με τις αγορές σας παιδιά σε όλο τον κόσμο. Λαμπάδες σε 25 διαφορετικά σχέδια για αγόρια και κορίτσια, πασχαλιάτικες και ανοιξιάτικες κάρτες, διακοσμητικά αυγά και πολλά ακόμα πασχαλινά είδη περιμένουν στα γραφεία της UNISEF στην Καισαριανή να τα αγοράσετε!

Πού: Γραφεία UNICEF, Ανδρέα Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37 (2ος όροφος), Καισαριανή.

Πότε: Σάββατο 4 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τηλ. επικοινωνίας: 801 500 12345.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πασχαλινές κατασκευές στον «Ελληνικό Κόσμο»

Tο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» καλεί μικρούς και μεγάλους να επιστρατεύσουν την καλλιτεχνική τους διάθεση! Αυτή την Κυριακή πηγαίνετε μέχρι τον Ταύρο και φτιάξτε πρωτότυπες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, που θα στολίσουν το σπίτι σας τις ημέρες του Πάσχα! Το εργαστήριο του «Ελληνικού Κόσμου» απευθύνεται σε παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών.

Πού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Πότε: Κυριακή 5 Απριλίου, 10.00 και 12.00.

Είσοδος: 8,50 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μια εκδήλωση για μικρούς καλλιτέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών

Το πρωί του Σαββάτου η Σχολή Καλών Τεχνών θα γίνει η στέγη που θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης». Ο ήρωας του παιδικού βιβλίου είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, που όπου κι αν κοιτάξει, βλέπει τέχνη –οι τοίχοι του σπιτιού του είναι καμβάς και τα κραγιόν της μαμάς του χρώματα. Όμως η μαμά του τον καταπιέζει… Η παρουσίαση θα έχει τη μορφή διαδραστικού παιχνιδιού και οι διοργανωτές υπόσχονται «μια μέρα γεμάτη χρώματα, ζωγραφιές, παιχνίδι, μουσική και χαρά!».

Πότε: Σάββατο 4/4, στις 12.00

Πού: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης.

Είσοδος: Ελεύθερη.

v