4 γρήγορες συνταγές που αρέσουν στα παιδιά

4 γρήγορες συνταγές που αρέσουν στα παιδιά

Κάντε τα παιδιά χαρούμενα, προσφέροντάς του τα αγαπημένα τους φαγητά! Κοτομπουκιές, σπαγγέτι με κεφτεδάκια και ψητό καλαμπόκι είναι μερικά μόνο απ' τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα! Πάρτε μερικές ιδέες για γρήγορες κι απλές συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Muffins από... σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Φαίνεται περίπλοκο, όμως είναι εξαιρετικά απλό: πρέπει να ακολουθήστε την κλασική συνταγή της μακαρονάδας με κεφτεδάκια, με μία μόνο διαφορά. Θα βάλετε για λίγο στο φούρνο τη φόρμα των muffins γεμάτη με τα μακαρόνια

Υλικά

Για τα μακαρόνια

500 γρ. Σπαγγέτι

1 κ.γλ. βούτυρο

2 αυγά, χτυπημένα

½ φλ. παρμεζάνα

Για τα κεφτεδάκια

600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Ψίχα από 3 φέτες ψωμί, μουλιασμένη στο νερό και στυμμένη

1 κ.σ. βασιλικό ξερό

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι/Πιπέρι

Για τη σάλτσα 

600γρ. ντομάτα κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Λίγο βασιλικό

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, αναμίξτε όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ, ζυμώστε για 5 λεπτά και πλάστε τον κιμά σε μικρές μπάλες. Καλύψτε τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού με λάδι και, όταν κάψει τηγανίστε τα κεφτεδάκια προσέχοντας να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας, σοτάροντας πρώτα ελαφρά το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε την ντομάτα και το βασιλικό και βράστε μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίξτε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν και βγάλτε τα 2 περίπου λεπτά πριν βράσουν. Σουρώστε τα, ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε τα με το βούτυρο. Προσθέσετε τα χτυπημένα αυγά, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.

Αλείψτε τη φόρμα των muffin με λάδι, χωρίστε τα ζυμαρικά σε ίσες ποσότητες και βάλτε τα στις θήκες. Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βγάλτε απ’ το φούρνο τα ζυμαρικά, αφήστε τα να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι, αφαιρέστε τη φόρμα και περιχύστε τα muffins ζυμαρικών με τη σάλτσα. Προσθέστε ένα κεφτεδάκι και λίγη παρμεζάνα πάνω από κάθε muffin και σερβίρετε στα παιδιά!

Σπιτικές κοτομπουκιές στο φούρνο

Οι κοτομπουκιές είναι απ' τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων! Κάντε τα παιδιά χαρούμενα, φτιάχνοντας μόνοι στο σπίτι λαχταριστές κοτομπουκιές, χωρίς συντηρητικά. 

Υλικά

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους

1/3 φλ. αλεύρι

1 αυγό

1 φλ. νιφάδες βρώμης (quaker), ολόκληρες ή περασμένες από το multi

1 κ.σ. σουσάμι

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπήστε το αυγό ελαφρά και σε ένα τρίτο, ρίξτε τη βρώμη, ανακατεμμένη και ανακατέψτε τη με το σουσάμι.

Περάστε τους κύβους του κοτόπουλου διαδοχικά, πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το αυγό και τέλος από το μείγμα βρώμης. Τοποθετήστε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά. Αν θέλετε να αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες, σερβίρετε με ρυζάκι ή με μια πράσινη σαλάτα.

Τιp: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα βρώμης, μερικές νιφάδες παρμεζάνας για έξτρα γεύση!

Ψητό καλαμπόκι στο φούρνο 

Αν τα παιδιά σας παρακάλανε να τους πάρετε καλαμπόκι απ' τους πλανόδιους ψήστες, αυτό το γεύμα θα τα κάνει χαρούμενα! Ψήστε στο φούρνο σας καλαμπόκι και συνοδεύστε το με πατατοσαλάτα, ρύζι ή ψαροκροκέτες!

Υλικά

6 καλαμπόκια

Λίγο βούτυρο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Το καλαμπόκι που πωλείται συνήθως στα super market, είναι αποφλοιωμένο, επομένως δεν θα χρειαστεί να το καθαρίσετε. Βάλτε τα καλαμπόκια για μισή ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό –το νερό, θα βοηθήσει το φλοιό των καλαμποκιών να μην καεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στεγνώστε τα και βουτυρώστε τα ελαφρά για να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. Βάλτε να ψηθούν στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 15 έως 20 λεπτά.

Πασπαλίστε τα με αλάτι και είναι έτοιμα! Σερβίρετε με ρύζι, πατατούλες ή ψαροκροκέτες.

Τip: Μπορείτε να πασπαλίσετε τα καλαμπόκια με παρμεζάνα πριν τα βάλετε στο φούρνο, για έξτρα νοστιμιά. 

Πατάτες-Νάτσος 

Οι πατάτες είναι νόστιμες, το λιωμένο τυρί είναι πεντανόστιμο και τα δυο μαζί, είναι ένας γευστικός παράδεισος! Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσετε -θα είναι το ίδιο νόστιμες, αλλά περισσότερο υγιεινές. 

Υλικά

6 μέτριες πατάτες, χοντροκομμένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.γλ. αλάτι

2 φλ. τριμμένο τσένταρ

15 φέτες χοιρινό μπέηκον ή μπέηκον γαλοπούλας, ψημένο και κομμένο σε κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τις σε ένα βαθύ ταψί.

Μαγείρεψε τις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει, για περίπου 8-10 λεπτά. Γυρίστε τις και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη. 

Βγάλτε τις από το φούρνο και ρίξτε από πάνω το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι. Ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήστε για 3-4 λεπτά -μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα τυριά, πιπεριές, μανιτάρια ή όποιο υλικό αρέσει στα παιδιά σας! Επίσης, μπορείτε να απογειώσετε το πιάτο, φτιάχνοντας κιμά (ακριβώς όπως θα τον κάνατε για τα μακαρόνια) και ρίχνοντάς τον πάνω απ' τις ζεστές πατάτες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v