Συνταγές για μπισκότα «φιλικά» προς τα παιδιά

Συνταγές για μπισκότα «φιλικά» προς τα παιδιά

Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από τα μπισκότα με γάλα; Πόσο μάλλον όταν τα μπισκότα είναι σοκολατένια, αφράτα, τραγανά και με υλικά αγνά και προσεγμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της παιδικής διατροφής. Δείτε πέντε λαχταριστές συνταγές για σοκολατένια μπισκότα, με «υγιεινά» υλικά, όπως γιαούρτι, βρώμη και ταχίνι, που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα

Υλικά:

115γρ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60γρ κούπας ταχίνι
110γρ κούπα καστανή ζάχαρη
100γρ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
1 αυγό
155γρ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
100γρ συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες
50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετείτε την σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνετε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθετε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύετε με το αλεύρι.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Παίρνετε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 γρ.) και τα αραδιάζετε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσετε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν).

Ψήνετε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρείτε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

Συνταγή: kouzinista.wordpress

Σοκολατένια μπισκότα με κράνμπερις και ρόδι

 

Υλικά:

200 γραμμάρια κουβερτούρα
160 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη (με τη φλούδα τους)
100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κούπα σπόρια από ρόδι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα και τα αμύγδαλα σε σκόνη. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Λιώνετε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί, την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.

Στο μίγμα της σοκολάτας ρίχνετε το αλεύρι σε δύο δόσεις. Δεν το ρίχνετε όλο μαζί μέσα στη σοκολάτα. Προσθέτετε πρώτα το μισό, ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα και στη συνέχεια ρίχνετε και το υπόλοιπο, κάνοντας την ίδια διαδικασία. Τέλος, ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μίγμα τα κράνμπερις και το ρόδι. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στην συνέχεια φτιάχνετε με το μείγμα μικρά μπαλάκια, τα οποία «πατάτε» ελαφρώς, για να γίνουν σαν μπιφτέκια. Τα απλώνετε σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 25-30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Όταν περάσουν 25 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός μπισκότου και αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης, τότε είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνετε άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεφορμάρετε.

Συνταγή: laxtaristessyntages.blogspot

Καυτά μπισκότα με κακάο και marshmallows

Υλικά:

2 φλιτζάνια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
Marshmallows (μία συσκευασία)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζετε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ.
Προσθέτετε τις βανίλιες και το κακάο και αναμιγνύετε. Αν δεν μπορείτε να «δουλέψετε» πλέον με το μίξερ, ζυμώστε το μείγμα με τα χέρια.

Τυλίγετε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για να κρυώσει.

Κόβετε με τις κουπ πατ της επιλογής σας και ξαναβάζετε στο ψυγείο τα μπισκοτάκια για μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσουν ξανά. Με αυτό τον τρόπο τα μπισκοτάκια σας δεν θα χάσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ωστόσο, κόψτε στη μέση τα marshmallows.

Βάλτε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 15 λεπτά (μέχρι η επιφάνεια του κάθε μπισκότου να έχει ραγίσει). Βγάλτε έξω το ταψί, πιέστε μισό marshmallow πάνω από κάθε μπισκότο, και ξαναβάλτε το ταψί στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Mπισκότα βρώμης με γιαούρτι, φουντούκια, σταφίδες και σοκολάτα

Υλικά:

2/3 της κούπας κακάο
1 ½ κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας (που θα λιώσετε στο μπεν μαρί)
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
1 χούφτα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1 χούφτα φουντούκια σπασμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι, τη λιωμένη σοκολάτα και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε.

Ρίχνετε, έπειτα, το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Προσέχετε μόνο μη γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη.

Τέλος, προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τα φουντούκια και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνετε μίγμα και το αφήνετε πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα.

Ψήνετε τα μπισκότα για 10′ περίπου στους 180°C. Θέλετε εξωτερικά να είναι τραγανά και εσωτερικά μαλακά. Μόλις κρυώσουν, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Μπισκότα με μέλι, βρώμη και σοκολάτα (χωρίς ψήσιμο)

Υλικά:

½ κούπα φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια τσιμπιά αλάτι (προεραιτικά)
½ κούπα νιφάδες βρώμης
½ κούπα τραγανά δημητριακά ρυζιού
1-2 κ.σ. κακάο (ανάλογα με το πόσο σοκολατένια θέλετε να γίνουν)
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμείξτε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε το μείγμα καλά.

Στο ίδιο μπολ προσθέστε τη βρώμη και τα δημητριακά ρυζιού. Αναμείξτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το κακάο και τις σταγόνες σοκολάτας.

Σχηματίστε μπαλάκια με το μείγμα, τα οποία στην συνέχεια θα πιέσετε για να γίνουν φλατ και να πάρουν το σχήμα μπισκότου.

Βάλτε τα μπισκότα για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξουν. Διατηρούνται εκεί για 4-5 ημέρες.

Συνταγή: Chelseasmessyapron.com

v