Πώς να αλλάζετε πάνα στο μωρό: Οδηγίες για μπαμπάδες

Πώς να αλλάζετε πάνα στο μωρό: Οδηγίες για μπαμπάδες

Δεν είναι τόσο δύσκολο, ούτε τόσο δυσάρεστο όσο νομίζουν οι περισσότεροι άντρες. Ανατρέπουμε το στερεότυπο που θέλει τους μπαμπάδες να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν φτάνει η ώρα να αλλάξουν πάνα στο μωρό τους, και περιγράφουμε τη διαδικασία με απλά λόγια. Διαβάστε το manual και περάστε στη δράση!

Πού αλλάζετε την πάνα

Επιλέξτε ένα σημείο που σας βολεύει, στο κατάλληλο ύψος και όπου μπορείτε να ακουμπήσετε όλα όσα θα σας χρειαστούν. Αυτό μπορεί να είναι ένα τραπέζι ή το πάνω μέρος της συρταριέρας στο παιδικό δωμάτιο.

Προσέξτε αν η επιφάνεια που ακουμπάτε το μωρό είναι στενή και ψηλά από το έδαφος. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό από τα μάτια σας.

Πολλοί χρησιμοποιούν το πάτωμα για να αλλάξουν την πάνα, αλλά προσέξτε ώστε να μην σηκωθείτε παρέα με ένα δυνατό πόνο στη μέση.

Οργανωθείτε

Ακολουθεί μια λίστα με όλα όσα θα σας χρειαστούν.

  • Καθαρές πάνες
  • Μωρομάντηλα, ένα μπολ με ζεστό νερό και βαμπάκι
  • Πετσέτες
  • Καθαρά μωρουδιακά ρούχα
  • Κρέμα ενυδάτωσης κατά των ερεθισμών
  • Κάτι για να πετάξετε τη χρησιμοποιημένη πάνα

 

Ματ σε 14 κινήσεις

Έχετε πλύνει τα χέρια σας; Μπορεί να σας φαίνεται αστείο να ξεκινάτε με καθαρά χέρια όταν πρόκειται να βουτηχτείτε στα… βαθιά, παρ’ όλα αυτά μπορεί να βλάψετε την ευαίσθητη περιοχή του μωρού αν έχετε βρώμικα χέρια.

1. Αφαιρέστε το κάτω μέρος των ρούχων του μωρού και διώξτε το από τη μέση.

2. Βγάλτε τη χρησιμοποιημένη πάνα. Κρατήστε την για μία στιγμή προτού την απομακρύνετε, καθώς τα μωρά συχνά θέλουν να κατουρήσουν όταν ο κρύος αέρας έρχεται σε επαφή με τον ποπό τους.

3. Κρατήστε το μωρό από τους αστραγάλους, ανασηκώστε το κάτω μέρος του σώματος και χρησιμοποιήστε την παλιά πάνα για να μαζέψετε τα… πολλά-πολλά από τις ακαθαρσίες του μωρού σας.

4. Πετάξτε τη βρώμικη πάνα.

5. Καθαρίστε όλη την περιοχή που καλύπτει η πάνα, είτε με ζεστό νερό και βαμπάκι είτε με υγρά μωρομάντηλα.

6. Για κορίτσια: Πάντα καθαρίστε ξεκινώντας από μπροστά προς πίσω, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν μόλυνση (σκεφτείτε το!).

7. Για αγόρια: Ποτέ, μα ποτέ μην τραβάτε την ακροποσθία. Θα πέράσουν μήνες προτού διαχωριστεί από το υπόλοιπο πέος.

8. Μην ξεχάσετε να σηκώσετε τον ποπό και να κοιτάξετε από κάτω. Απαλά!

9. Μην τρίψετε, απλώς καθαρίστε σιγά-σιγά με το βαμπάκι ή την πετσέτα. Έτσι θα αποφύγετε τους ερεθισμούς και τις τσιρίδες του μωρού σας στις 3 τα ξημερώματα.

10. Απλώστε την κρέμα, αν χρειάζεται. Είναι καταπραϋντική και προλαμβάνει τους ερεθισμούς και τις μολύνσεις. Και πάλι, απαλά!

11. Αν μπορείτε να αφήσετε την πάνα στην άκρη για λίγο, δώστε λίγο χρόνο στον ποπό του μωρού σας να «αναπνεύσει».

12. Σηκώστε το κάτω μέρος του σώματος (και πάλι από τους αστραγάλους) και γλιστρήστε από κάτω μια καθαρή πάνα.

13. Το μπροστινό μέρος της πάνας πηγαίνει ανάμεσα στα πόδια. Κολλήστε τις δύο άκρες μεταξύ τους όχι πολύ σφιχτά (να μπορείτε να βάλετε εύκολα ένα δάχτυλο μέσα από το πάνω μέρος της πάνας).

14. Ντύστε το μωρό. Ένα μεγάλο φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά.

Μόλις τα καταφέρατε! Πλύντε τα χέρια σας και απολαύστε υπερήφανοι τον καφέ σας.

Πηγή: Νewdadssurvivalguide

v