Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που δεν χρειάζονται χρήματα

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που δεν χρειάζονται χρήματα

Για να περάσει όμορφα μια οικογένεια, δεν χρειάζεται (μόνο) χρήματα. Ιδίως αν αυτή η οικογένεια έχει την τύχη να ζει στην Ελλάδα την Άνοιξη. Τα ανθισμένα παρκάκια, οι κρυφές παραλίες και οι πράσινες γωνιές των πόλεων -δυσεύρετες, αλλά υπαρκτές- σας περιμένουν για να διασκεδάσετε με τα παιδιά ακόμη κι αν τα χρήματα δεν σας περισσεύουν.

Κάντε πικ-νικ

Το πικ-νικ είναι μια θαυμάσια ιδέα για ανοιξιάτικη βόλτα που σπάνια πραγματοποιείται. Πάρτε το απόφαση! Βάλτε σε ένα σακίδιο -είνα μάλλον απίθανο να διαθέτετε καλάθι για πικ-νικ- μπόλικο ψωμί, νερό και χυμούς, γεμίστε τα ταπεράκια σας με κεφτεδάκια/τυροπιτάκια και ό,τι άλλο θέλετε και ανηφορίστε προς το κοντινότερο λοφάκι ή πάρκο. Αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να πάτε μέχρι το Πάρκο Τρίτση, την Πάρνηθα, Άλσος Παπάγου/Νέας Σμύρνης/ Σκοπευτηρίου Καισαριανής ή το Δάσος Συγγρού.

Παλιό, αλλά καλό: Ταΐστε τις πάπιες στον Εθνικό Κήπο

Πάρτε το μετρό, κατεβείτε στο Σύνταγμα και τρυπώστε στον Εθνικό Κήπο. Κάντε βόλτες στα πράσινα μονοπάτια του, πιείτε καφέ στο σκιερό καφέ του και γνωρίστε τα παιδιά με τα ζωάκια που φιλοξενεί ο Κήπος. Δώστε στα παιδιά λίγο ψωμάκι και παρακινήστε τα ταΐσουν τις πάπιες. Είναι βέβαιο ότι θα "κολλήσουν"!

Πηγαίνετε στο κοντινότερο γήπεδο και παίξτε όλοι μαζί!

Σίγουρα κάπου στη γειτονιά σας υπάρχει ένα γηπεδάκι. Κι αν δεν υπάρχει, κάντε μια ανώδυνη παρανομία και μπείτε στο προαύλιο του πλησιέστερου σχολείου. Μια μπάλα και πολύ κέφι, μπορούν να κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα.

Αφήστε τα παιδιά να γίνουν μούσκεμα!

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν το νερό. Τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, αφήστε να το ρίξουν έξω: Φορέστε τους μαγιό, ανοίξτε το λάστιχο κι αφήστε τα να παίζουν με τις ώρες. Αν η οικολογική σας συνείδηση απαγορεύει τέτοια σπατάλη ή αν δεν διαθέτετε βεράντα ή κήπο, γεμίστε μερικές νερόμπομπες και πηγαίνετε μέχρι το κοντινότερο πάρκο.

Πετάξτε χαρταετό!

Τα παιδιά λατρεύουν την Καθαρά Δευτέρα -και όχι εξαιτίας των θαλασσινών. Βγάλτε απ' το πατάρι τον χαρταετό και σπάστε το κατεστημένο: ανεβείτε σε ένα λοφάκι και διασκεδάστε όλοι μαζί, σαν να είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής.

Στήστε μια σκηνή στον κήπο ή το μπαλκόνι!

Αν διαθέτετε σκηνή, αυτό το κόλπο θα ξετρελάνει τα παιδιά. Στήστε τη στον κήπο ή τη βεράντα σας και αφήστε τα να εγκατασταθούν στη μικρή κρυψώνα! Μπορείτε να αγοράσετε μια παιδική σκηνή που στήνεται στο λεπτό από την ΙΚΕΑ με λιγότερα από 10 ευρώ.

Ποδηλατάδα στο Πεδίο του Άρεως ή τη Μαρίνα Φλοίσβου

Φορτώστε τα ποδήλατα των παιδιών στο αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε είτε προς το Πεδίον του Άρεως, είτε στη Μαρίνα Φλοίσβου ή την πλατεία Νερού στο Φάληρο -ανάλογα με την οικογενειακή προτίμηση σε πράσινο ή σε γαλάζιο!

"'Εξυπνη" διασκέδαση: Πλύντε όλοι μαζί (;) το αυτοκίνητο

Αν κρύβετε μέσα σας έστω και λίγο ωφελιμισμό, εκμεταλλευτείτε την αγάπη των παιδιών για το νερό και τη σαπουνάδα: πλύντε όλοι μαζί το αυτοκίνητο! Τα παιδιά θα το διασκεδάσουν και το αυτοκίνητο θα λάμψει.

Eπισκεφτείτε μια κοντινή παραλία και κάντε βουτιές...

...ή απλώς αράξτε οικογενειακώς (αν το νερό δεν είναι ακόμη στην κατάλληλη θερμοκρασία για σας). Πάρτε κουβαδάκια, ομπρέλες και τα απαραίτητα σνακ και κατευθυνθείτε προς το Σούνιο, το "Κόκκινο Λιμανάκι" δίπλα στη Ραφήνα, το σκιερό Γραμματικό, 20 χιλιόμετρα απ' στο Μαραθώνα ή προς οποιαδήποτε άλλη ήσυχη παραλία έχετε ανακαλύψει και αγαπήσει. 

Στρωθείτε στην κηπουρική!

Δεν χρειάζεται να ζείτε σε μονοκατοικία με κήπο ή στην επαρχία για να παίξετε όλοι μαζί τους κηπουρούς! Επισκεφτείτε το γειτονικό σας Φυτώριο, ψωνίστε μερικούς σπόρους ή γλαστρούλες και φυτέψτε ή μεταφυτέψτε όλοι μαζί στο μπαλκόνι σας.

Καλή (ηλιόλουστη) διασκέδαση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v