Οι 10 παραλίες της Αττικής με Γαλάζια Σημαία για το 2015

Οι 10 παραλίες της Αττικής με Γαλάζια Σημαία για το 2015

Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν το 2015 το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες σημαίες", τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως (από τη 2η θέση το 2014), ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Δείτε εδώ τη συνολική λίστα με όλες τις παραλίες που κέρδισαν Γαλάζια σημαία στην Ελλάδα και παρακάτω ποιες από αυτές βρίσκονται στην Αττική, προκειμένου να τις επιλέγετε με κάπως μεγαλύτερη ασφάλεια για τα επόμενα μπάνια με τα παιδιά σας.

Δήμος Μαραθώνα

Σχοινιάς/Καράβι και Μπρεξίζα

Και οι δύο είναι οργανωμένες και αμμουδερές παραλίες, με την πρώτη να ξεχωρίζει για τις αμέτρητες δυνατότητες δραστηριοτήτων που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους. Η δεύτερη βρίσκεται λίγο έξω από τη Νέα Μάκρη και χρωστά το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Αυλάκι

(φωτο: anakalypse.gr)

Βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, είναι οργανωμένη και πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Προσφέρεται ιδανικά για οικογένειες.

Δήμος Σαρωνικού

Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

(φωτο: 2steps.gr)

Δεν αποτελεί τυχαία μία από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και παρόλο που απέχει αρκετά από το κέντρο (βρίσκεται λίγο πριν την Ανάβυσσο), τα Σαββατοκύριακα είναι μάλλον απίθανο να βρείτε ξαπλώστρα και ομπρέλα.

Λαγονήσι 1 / Grand Beach, Λαγονήσι 2 / Mediterraneo, Λαγονήσι 3 / Κοχύλια

Οι τρεις διαδοχοχικές παραλίες βρίσκονται μπροστά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Grand Resort, το οποίο μπορείτε φυσικά να επισκεφθείτε -με το αζημίωτο- για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Βάρκιζα

Ακόμα πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, η παραλία της Βάρκιζας διαθέτει και οργανωμένο «κομμάτι», το οποίο προτιμούν οι οικογένειες.

Αστέρας Βουλιαγμένης

(φωτο: mytraveler.gr)

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η αγαπημένη παραλία των celebrities, της οποίας η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 15 ευρώ για τους ενήλικες και 8 για παιδιά από 5 ετών και τα Σαββατοκύριακα κοστίζει 15 και 13 ευρώ αντίστοιχα.

Βουλιαγμένη

(φωτο: athensattica.gr)

Δίπλα ακριβώς από τον Αστέρα, η εξίσου οργανωμένη πλαζ της Βουλιαγμένης έχει είσοδο 4 ευρώ και η χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας είναι δωρεάν.

Βούλα A

(φωτο: iefimerida.gr)

Η πλέον κοντινή πλαζ για τους κατοίκους της Αθήνας όχι μόνο είναι οργανωμένη, αλλά έχει και στάση του τραμ ακριβώς απ'έξω.

v