Ταξιδεύοντας με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης

Ταξιδεύοντας με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης

Τα ταξίδια είναι δύσκολη δουλειά όταν υπάρχουν δύο παιδιά μικρής ηλικίας. Και επειδή η ταλαιπωρία είναι δεδομένη, οι προσδοκίες μας πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Ξεκινήστε τα ταξίδια ή τις εξορμήσεις όταν ακόμη τα παιδιά σας είναι μικρά. Ενώ φαντάζει δύσκολο (και είναι πράγματι), τα παιδιά σας θα εξοικειωθούν γρήγορα. Τα ίδια θα συνηθίσουν κι εσείς θα μάθετε τις δυσκολίες τους. Μην επιτρέψετε να σας κυριεύσουν ο φόβος και το αίσθημα της ταλαιπωρίας, γιατί τα ταξίδια αποτελούν μια ιδιαίτερη εμπειρία για αυτά. Πάρτε φωτογραφική μηχανή και απαθανατίστε όλες τις στιγμές, μία προς μία. Καλό σας ταξίδι!

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο...

Οργανωθείτε σωστά. Ταξιδέψτε σε ώρες μη αιχμής. Όταν υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά, προτιμήστε τις βραδινές ώρες. Όσο μεγαλώνει το παιδί, μπορεί να συμμετέχει στο ταξίδι, εντοπίζοντας τη διαδρομή στο χάρτη.  

Πάρτε παιχνίδια. Ένα καινούργιο, απλό παιχνιδάκι θα το εκπλήξει ευχάριστα κι έτσι σίγουρα έχετε κερδίσει μια ώρα ήρεμου ταξιδιού.

Μην ξεχάσετε να πάρετε το αγαπημένο του αξεσουάρ ύπνου (αρκουδάκι, κουβερτούλα, πανάκι) που θα το χουζουρέψει και θα το πάρει ο ύπνος.

Πρόχειρο φαγητό, νερό. Οι προμήθειες από κάποια καντίνα μπορούν να σας κοστίσουν πολύ και να μην είναι αρκετά καλής ποιότητας.

Συχνές στάσεις.

Μουσικά CD. Όσο κουραστικό κι αν είναι να ακούτε Τα ζουζούνια στη διάρκεια ενός ταξιδιού, τα παιδιά σας μπορεί να το διασκεδάσουν και να ξεχαστούν διασκεδάζοντας.

Μια τουλάχιστον αλλαξιά παραπάνω, σε περίπτωση που τα παιδιά σας παρουσιάζουν στομαχικές διαταραχές κι ένα λεκανάκι πρόχειρο, γιατί ο λεκές κι η μυρωδιά του εμετού από το αυτοκίνητο δεν φεύγει όσο και να το καθαρίζετε.

Αντιπυρετικά φάρμακα, φάρμακα για στομάχι και για αλλεργίες. Αν το ταξίδι σας είναι με αεροπλάνο θα ήταν καλό να προμηθευτείτε κάποιες σταγόνες που μειώνουν τον πόνο στα αυτιά τους.

Αν πηγαίνετε για κυριακάτικη βουτιά στις παραλίες…

Μην περιμένετε ότι το μπάνιο θα σας χαλαρώσει, επειδή θα δροσιστείτε στη θάλασσα. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο, γιατί η ζέστη σε συνδυασμό με το μποτιλιάρισμα θα δυσχεράνουν την εξόρμηση σας.

Μην περιμένετε ότι θα καταφέρετε να πιείτε τον καφέ σας ήρεμα στην παραλία. Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που απαιτείται η συνεχής επίβλεψη των παιδιών σας, άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που τα μεγάφωνα αναγγέλλουν το χάσιμο κάποιου παιδιού.

Μην περιμένετε να βρείτε την πολύτιμη ομπρέλα διαθέσιμη, αν δεν προνοήσετε να βρίσκεστε από νωρίς στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Κι όταν λέμε νωρίς, εννοούμε το αργότερο 9 το πρωί.

Αν τα παραπάνω δεν σας αλλάξουν γνώμη…

…έχετε κατά νου 5 βασικές συμβουλές

Δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι. Ας αλλάξουμε λίγο το πρόγραμμα φαγητού στα παιδιά, γιατί τα οφέλη της θάλασσας είναι επίσης μεγάλα κι ας αρκεστούμε σε χυμούς, νερό και φρούτα.

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη, η οποία πρέπει να ανανεώνεται μετά από κάθε βουτιά. Ένα λευκό μπλουζάκι μπορεί να παρατείνει λίγο ακόμα το παιχνίδι τους στον ήλιο.

Μην αφήνετε πάνω στο παιδί βρεγμένο μαγιό. Το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη στις λοιμώξεις και αν την πατήσεις μια φορά, πρέπει να προσέχεις μετά σ’ όλη σου ζωή!

Για ενδεχόμενο τσίμπημα τσούχτρας ή μέλισσας, έχετε μαζί σας μια κορντιζονούχα, αντισταμινική κρέμα για να προλάβετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις και μια συσκευή με ειδικά έμβολα που ρουφούν το κεντρί.
 
Καλές Βουτιές!

B..................................................................................................................

v