Επιλέγοντας θέμα για τη βάφτιση των διδύμων

Επιλέγοντας θέμα για τη βάφτιση των διδύμων

Ψάχνοντας στην ελληνική αγορά για ιδέες για τη βάπτιση των διδύμων κατέληξα σε ένα συμπέρασμα: Yπάρχουν τόσο λίγες έτοιμες ιδέες,  σε σχέση με τις απλές βαπτίσεις, που αναγκαστικά πρέπει αν θες κάτι ιδιαίτερο να βάλεις τη φαντασία σου να τρέξει! Αν δεν το «έχεις» και πολύ με τις κατασκευές ή αν δεν έχεις χρόνο, χρήμα και φαντασία για να φτιάξεις το concept της βάπτισης από μόνος σου, μπορείς απλά να διαλέξεις κάποιες από τις έτοιμες λύσεις που κυκλοφορούν ή εναλλακτικά να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές που ελπίζουμε να σε βοηθήσουν να φανταστείς και να φτιάξεις την βάπτιση των ονείρων σου:

1. Σκέψου τα παιδιά σου. Σκέψου τα χαρακτηριστικά τους. Σκέψου τα επίθετα που χρησιμοποιείτε για αυτά και που τους ταιριάζουν. Όλοι οι γονείς έχουν "παρατσούκλια" για τα παιδιά τους, μπορεί κι από την ημέρα που γεννήθηκαν. Ίσως μπορείτε να στηριχτείτε σε αυτά για να βρείτε το θέμα της βάπτισης τους. 

2. Αν έχετε αγόρι και κορίτσι, σκεφτείτε κλασσικά ντουέτα από παραμύθια, π.χ. γοργόνα και ναύτης, ιππότης και πριγκίπισσα, γάτα και σκύλος, μολυβένιος στρατιώτης και μπαλαρίνα. Μπορεί να ακούγονται πολυφορεμένα αλλά αφενός σπάνια τα βλέπετε σε συνδυασμό μεταξύ τους και αφετέρου παίζει μεγάλο ρόλο η απόδοση της ιδέας. 

3. Μη μείνετε μόνο σε ιδέες με πρόσωπα. Ένα χρώμα ή ένα σχέδιο μπορεί να αποτελέσουν ιδιαίτερο μοτίβο σε μια βάπτιση. Εκτός από το κλασσικό και πολυφορεμένο ροζ - γαλάζιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουά και ριγέ, ή καρό και ζιγκ ζαγκ.

4. Πάλι για αγόρι και κορίτσι μπορείτε να εμπνευστείτε από αντικείμενα που έχουν χαρακτηριστεί στο πέρασμα του χρόνου ως αντρικά και γυναικεία, π.χ. παπιγιόν για το αγόρι, φιογκάκι για το κορίτσι, ψηλό καπέλο - παπούτσια μπαλέτου ή ακόμα και γραβάτα - φουστάνι. 

5. Παίξτε με την ιδιαιτερότητα των διδύμων, ειδικά αν τα παιδάκια μοιάζουν πολύ. Για παράδειγμα, 2 φασολάκια ή 2 ίδια ανθρωπάκια που κοιτάνε το ένα το άλλο, 2 πουλάκια ή 2 ελεφαντάκια. Γενικά αν σας αρέσει κάποιο concept βάπτισης που έχετε δει, μπορείτε να το βάλετε επί δύο και έτσι να δημιουργήσετε τη δικιά σας σύνθεση. 

6. Χρησιμοποιήστε τα χιουμοριστικά μοτίβα που κυκλοφορούν ευρέως όπως "copy paste", "Double trouble", "Yes we are twins". Ή φτιάξτε το δικό σας μοτίβο από λέξεις, εκφράσεις και συναισθήματα που σας έχουν βγει από τη σύλληψη των διδύμων μέχρι σήμερα.

7. Χρησιμοποιήστε τις μοναδικές και φανταστικές φωτογραφίες των παιδιών σας. Από μόνο του το θέμα φωτογράφισης διδύμων είναι μοναδικό. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φωτογράφου ή κάποιου γνωστού σας που ασχολείται σχετικά και να χρησιμοποιήσετε την φωτογραφία από το το προσκλητήριο μέχρι και τα σουπλά! 

Το concept στη βάπτιση φυσικά και δεν είναι απαραίτητο. Όμως, αν έχεις μια βασική ιδέα, που έχεις αποφασίσει ότι ταιριάζει στα διδυμάκια σου, μπορείς σιγά-σιγά να κινηθείς γύρω από αυτή και να στήσεις τη διακόσμηση, τα προσκλητήρια, τα ρούχα, τις μπομπονιέρες. Στη συνέχεια, αν το επιτρέπουν οι καταστάσεις, μπορείς να προσθέσεις όλα τα περιφερειακά στοιχεία που λίγο-πολύ όλοι έχουμε συναντήσει σε βαπτίσεις γνωστών, συγγενών και φίλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v