Εγκυμοσύνη: Πώς αλλάζει η ερωτική ζωή του μπαμπά

Εγκυμοσύνη: Πώς αλλάζει η ερωτική ζωή του μπαμπά

Κάποιοι άνδρες διεγείρονται και μόνο με τη σκέψη του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν καν να πλησιάσουν την έγκυο γυναίκα τους. Και οι δύο αντιδράσεις είναι άκρως φυσιολογικές και είναι δικαίωμα του κάθε άντρα να κρατά τη δική του στάση. Αυτό που πρέπει, όμως, όλοι να γνωρίζουν είναι πως όταν η σύντροφός τους είναι έγκυος, η ερωτική τους ζωή θα αλλάξει.

Σεξ ασφαλές προς το μωρό

Το πιθανότερο είναι πως δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο παλιότερα. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, έστω και υποσυνείδητα, φοβούνται πως το σεξ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψει το μωρό. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει (το βρέφος βρίσκεται καλά προστατευμένο στον σάκο με το αμνιακό υγρό) και, εκτός πια αν κάνετε πολύ άγριο σεξ, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Η διαφορά στην επιθυμία

Αυτό που πραγματικά αλλάζει κατά τη διάρκεια των 9 μηνών είναι η σεξουαλική επιθυμία, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η γυναίκα μπορεί να νιώθει συνεχώς διέγερση, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Από την άλλη, για τους άντρες, το να αφήσουν μία γυναίκα έγκυο αποτελεί κατά κάποιον τρόπο επιβεβαίωση του ανδρισμού τους (κατά τη διάρκεια της προσπάθειας όλοι σχεδόν ενδόμυχα φοβούνται πως είναι στείροι). Επίσης, πολλοί άντρες που περιμένουν παιδί νιώθουν εκείνο το διάστημα να έρχονται πιο κοντά από ποτέ στην σύντροφό τους και αυτό τους διεγείρει ερωτικά αισθήματα.

Για πολλούς άντρες, όμως, το πρώτο τρίμηνο (και πιθανώς όλη η εγκυμοσύνη), αποτελεί περίοδο μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Πριν η γυναίκα μείνει έγκυος ήταν όμορφη, με σφιχτό στήθος και οπίσθια. Τώρα, όμως, το σώμα της δεν είναι πλέον τόσο ελκυστικό. Επιπλέον, όταν πια γεννήσει, θα έχει γίνει μαμά. Και οι μαμάδες συνήθως δεν είναι τόσο σέξι…

Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, οι αντρικοί προβληματισμοί αυξάνονται. Κάποιοι βλέπουν το σώμα της γυναίκας τους ως ό,τι πιο θηλυκό και γοητευτικό. Άλλοι όχι. Για κάποιους το στήθος της γυναίκας που πρήζεται και εκκρίνει γάλα μοιάζει φανταστικό, ενώ άλλοι μπορεί ακόμη και να αηδιάζουν.

Ωστόσο, και η στάση της εγκύου ως προς το σεξ μπορεί να επηρεάσει την ερωτική επιθυμία του άντρα. Κάποιες γυναίκες, όταν είναι έγκυοι, νιώθουν να έρχονται πολύ πιο κοντά στον σύντροφό τους. Διεγείρονται με την ιδέα ότι δεν χρειάζεται πια να παίρνουν προφυλάξεις. Η εγκυμοσύνη τούς προκαλεί πιο έντονα σεξουαλικά αισθήματα, ενώ απολαμβάνουν πλήρως το στρογγυλεμένο σώμα τους.

Άλλες γυναίκες, όμως, και ιδιαίτερα αυτές που περνούν το πρώτο τρίμηνο... πάνω από μία λεκάνη, δύσκολα μπορούν να σκεφτούν το σεξ. Μπορεί, ακόμα, να σκέφτονται ότι δεν πρέπει να κάνουν σεξ για να μην επηρεαστεί το μωρό ή μπορεί απλώς να νιώθουν χοντρές και άσχημες.

Το σώμα της γυναίκας και το πώς νιώθουν και οι δύο για τις αλλαγές του, είναι αυτό που πρέπει το ζευγάρι να συζητήσει με ειλικρίνεια.

Η λύση

Όπως πάντα, η συζήτηση και η έκφραση των αναγκών και των επιθυμιών του ενός και του άλλου, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν νιώθετε πως το σεξ κατά την εγκυμοσύνη γίνεται πρόβλημα. Σκεφτείτε, εξάλλου, πώς θα μπορούσατε να διευρύνετε τους σεξουαλικούς σας ορίζοντες, ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν π.χ. η ιεραποστολική στάση θα είναι πολύ δύσκολη και για τους δύο. Δοκιμάστε, λοιπόν, από νωρίς στάσεις που σας βολεύουν περισσότερο, όπως η στάση «κουτάλι». Αν, φυσικά, η σεξουαλική επαφή είναι τρομερά δύσκολη, αν π.χ. η γυναίκα νιώθει πόνο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσφέρετε ευχαρίστηση ο ένας στον άλλον. Σκεφτείτε τι κάνατε τον πρώτο καιρό, πριν ακόμα κάνετε σεξ…

Πηγή: Babycenter 

v