4 ιδέες για οικονομικές διακοπές τελευταίας στιγμής

4 ιδέες για οικονομικές διακοπές τελευταίας στιγμής

Μην απελπίζεστε αν αναβάλατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές για την τελευταία στιγμή και τώρα δεν ξέρετε πού να πάτε. Βρήκαμε για σας τέσσερις υπέροχους ηπειρωτικούς προορισμούς, με πολύ οικονομικά και περιποιημένα δωμάτια, για να απολαύσετε έστω ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές μέσα στον Αύγουστο. Η Λευκάδα, το Πήλιο, η Ζαχάρω και η Αιδηψός απέχουν λίγες ώρες από την Αθήνα, διαθέτουν καταπληκτικές παραλίες και προδιαγραφές για να περάσετε όλοι καλά, μικροί και μεγάλοι, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λευκάδα

Η πανέμορφη Λευκάδα είναι ένα εύκολα προσιτό νησί χάρη στη μόλις 50 μέτρων γέφυρα που το ενώνει με την ηπειρωτική Ελλάδα. Γαλήνιο και συγχρόνως κοσμοπολίτικο, το νησί προσφέρεται ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Μαγευτικές αμμουδιές περιβάλλουν το ορεινό πευκόφυτο τοπίο με απόκρημνες πλαγιές που κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ η πόλη του νησιού είναι ιδανική για τις βραδινές σας βόλτες.

Οικονομική και αξιοπρεπέστατη διαμονή στη Λευκάδα προσφέρει το Hera's Garden, στην περιοχή Βασιλική, με τιμές που, για ένα οικογενειακό διαμέρισμα τον Αύγουστο, ανέρχονται στα 65 ευρώ.

Καϊάφας, Ζαχάρω

 

Περί τα 260χλμ. από την Αθήνα, στην περιοχή της Ζαχάρως, βρίσκεται ένας μικρός, καταγάλανος παράδεισος. Μπορεί να κάηκε πριν μερικά χρόνια, όμως η φύση έκανε το θαύμα της και το πράσινο επιχειρεί να πλησιάσει ξανά τη μοναδική παραλία. Ο λόγος για τον Καϊάφα, με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, που υπόσχονται τις πιο ξένοιαστες οικογενειακές διακοπές. Όσο για τις απογευματινές σας βόλτες, η πλατεία της Ζαχάρως είναι ό,τι πρέπει για τα παιδιά, με την φιλική ατμόσφαιρά της και τα ταβερνάκια της.

Για τη διαμονή σας εκεί, προτείνουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Banana Place, στη Ζαχάρω, με τιμές που τον Αύγουστο κυμαίνονται από 40 έως 60 ευρώ (χωρίς πρωινό), για οικογένεια 4 ατόμων, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου.

Λουτρά Αιδηψού, Βόρεια Εύβοια

 

(φωτο: feelgreece.com)

Ανηφορίζοντας από τη Χαλκίδα προς τον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο, το καταπράσινο τοπίο θα σας φτιάξει τη διάθεση. Δάση, ξύλινα γεφυράκια που περνούν πάνω από ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, σπίτια με κόκκινες κεραμοσκεπές, υπαίθρια μαγαζάκια που πωλούν ντόπιο μέλι, πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινο νερό. Σιγά-σιγά θα πλησιάσετε στη Λίμνη, μετά στις Κεχριές και τη Δάφνη, μέχρι που θα φτάσετε στα Λουτρά της Αιδηψού. Η περιοχή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Πλήρως οργανωμένη τουριστικά, με παραλίες, από τη Λίμνη μέχρι την Αιδηψό, η μία καλύτερη από την άλλη, αλλά και γύρω γραφικά χωριά που θα θελήσετε να εξερευνήσετε ένα προς ένα!

Για τη διαμονή σας εκεί συνιστούμε το Studio Katerina, στο οποίο θα βρείτε πολύ οικονομικά και περιποιημένα δωμάτια για οικογένειες, τα οποία τον Αύγουστο κυμαίνονται σε τιμές από 30 ευρώ ανά βραδιά.

Πήλιο

Το Πήλιο αποτελεί προορισμό παντός καιρού, αφού πέρα από τα γραφικά ορεινά χωριά του, που είναι δημοφιλή για χειμερινές αποδράσεις, διαθέτει και φανταστικές παραλίες, με πεντακάθαρα νερά και πυκνή βλάστηση που προσφέρει απλόχωρα τη σκιά της στους λουόμενους. Το Χορευτό, με συνολικό μήκος 2,5 χλμ. είναι σίγουρα η δημοφιλέστερη από αυτές, όπως είναι και ο Μυλοπόταμος με τα εντυπωσιακά τυρκουάζ νερά. Ο Άγιος Ιωάννης, η Πλάκα και το Παπά Νερό είναι οπωσδήποτε μερικές από τις υπέροχες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε απογευματινές βόλτες στα ορεινά χωριά Τσαγκαράδα και Μούρεσι.

Για τη διαμονή σας στην περιοχή πολύ καλές τιμές θα βρείτε στα όμορφα Astromeria Studios, στη Μαρκυράχη, μόλις 3χλμ. από την παραλία Χορευτό, τα οποία μάλιστα έχουν και προσφορές για τον Αύγουστο, εφόσον μείνετε για 5 βράδια. Ενδεικτικά, το κόστος για ένα τετράκλινο ανέρχεται στα 58 ευρώ ανά βραδιά (χωρίς πρωινό) ή 63 ευρώ, αν θέλετε δίχωρο δωμάτιο.

v