Πώς να κόψετε εύκολα τα νύχια του μωρού σας (video)

Πώς να κόψετε εύκολα τα νύχια του μωρού σας (video)

Είναι πολλές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς αναφορικά με την φροντίδα του μωρού τους, όμως το κόψιμο των βρεφικών νυχιών είναι από τις μεγαλύτερες. Μη φοβού! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να κόβετε εύκολα τα νυχάκια του μωρού σας ή και του μεγαλύτερου παιδιού, ακόμα κι αν αυτό δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμο να συνεργαστεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο: Περιμένετε να έρθει η σωστή στιγμή. Η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τα νύχια του μωρού σας είναι όταν αυτό κοιμάται. Αν πρέπει να το κάνετε ενώ είναι ξύπνιο, ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει κρατώντας ένα παιχνιδάκι πάνω από το πρόσωπό του, το οποίο θα του αποσπά την προσοχή. Κάποιοι γονείς προτιμούν να κόβουν τα νύχια του μωρού αμέσως μετά το μπάνιο, όταν είναι πολύ μαλακά.

Βήμα 2ο: Με το ειδικό ψαλιδάκι κόψτε κατά μήκος του νυχιού του μωρού και όχι σε ευθεία, για να μην σχηματίζονται γωνίες που μπορεί να γδάρουν το μωρό. Αν χρησιμοποιείτε νυχοκόπτη, θα χρειαστεί να κάνετε τρεις διαδοχικές «κοψιές» σε κάθε νύχι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίμα για να κονταίνετε τα νύχια του μωρού χωρίς να τα κόβετε.

Βήμα 3ο: Με τον ίδιο τρόπο κόψτε και τα νύχια των ποδιών.

Βήμα 4ο: Αν κατά λάθος τραυματίσετε κάποιο νύχι, μην ανησυχείτε. Συμβαίνει! Χρησιμοποιήστε μία αποστειρωμένη γαζούλα και πιέστε την στην πληγή για να σταματήσει η αιμορραγία. Μην βάλετε λευκοπλάστ στο μωρό γιατί μπορεί να καταλήξει στο στόμα του!

Πηγή: Howcast

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v