Life & Style Magazine

8 αλήθειες που θα καταλάβουν μόνο τα μεσαία παιδιά

Τι σημαίνει να είσαι το μεσαίο παιδί μιας οικογένειας; Σημαίνει ότι δεν είσαι ούτε ο τρισχαριτωμένος Βενιαμίν, ούτε ο παλιότερος πρωτότοκος. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Είσαι λίγο αδικημένος και πολύ ισορροπημένος. Είσαι και μεγάλη αδερφή (ή αδερφός) και μικρή. Είσαι σαν το ζαμπόν και το τυρί ανάμεσα σε δύο ψωμάκια -είσαι το παιδί-σάντουιτς. Αλλά, πείτε την αλήθεια, τι θα ήταν δύο αφράτα ψωμάκια χωρίς την γέμιση;

8 αλήθειες που θα καταλάβουν μόνο τα μεσαία παιδιά

1. Κάνεις κουμάντο στο μικρό σου αδερφάκι

Το να είσαι το μεσαίο παιδί, σημαίνει ότι έχεις ένα μικρότερο αδερφάκι για να βασανίσεις, να φροντίσεις, να ντύσεις, να έχεις το νου σου στα διαλείμματα και να κάνεις κουμάντο στα παιχνίδια. Σου έχει ασκηθεί μια μορφή... αδελφικής εξουσίας απ' το μεγάλο, κι αυτό δεν θα το αφήσεις να περάσει έτσι: θα πάρεις το αίμα σου πίσω πατρονάροντας τη μικρή σου αδελφή ή αδελφό!

2. Και σου κάνει κουμάντο το μεγάλο

Όσο εσύ θα αποφασίζεις αν θα παίξετε κούκλες ή αυτοκινητάκια με τον μικρότερο της οικογένειεας, κάποιος/α μεγαλύτερος/η και δυνατότερος/η έχει πάντοτε στραμμένο το βλέμμα του (και την εξουσία του) πάνω σου. Το μεγάλο σου αδερφάκι είναι εκεί για να σου θυμίσει ότι "όλα εδώ πληρώνονται". Είναι ο επίσημος αρχηγός μεταξύ των αδερφών κι εσύ είσαι ο υπαρχηγός. Θα σε βασανίσει όπως κάθε μεγάλος αδερφός και μεγάλη αδερφή που σέβεται τον εαυτό του, αλλά θα είναι οδηγός, σύντροφος και συμπαραστάτης σου. Όπως ακριβώς κι εσύ για το νεαρότερο μέλος της οικογένειας.

3. Καμιά φορά νιώθεις (και ίσως είσαι) λίγο… παραμελημένος

Η μεγάλη αδερφή σου έχει μπει στην εφηβεία, είναι ανεξέλεγκτη και τσακώνεται με τη μαμά τρεις-τέσσερις φορές τη μέρα και ο μικρός σου αδερφός παλεύει να μάθει πώς κάνουν τσίσα χωρίς πάνα. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς σου είναι εξαιρετικά απασχολημένοι με τα προβλήματα των άλλων παιδιών της οικογένειας και τα δικά σου, νιώθεις ότι καμιά φορά, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

4. Όμως έχεις πιο πολλά προνόμια και απ’ τους δύο

Ωστόσο, όσο η μαμά σου είναι απασχολημένη να αλλάζει το μωρό και ο μπαμπάς σου να κατσαδιάζει την μεγάλη, εσύ έχεις άπλετο χρόνο να μην ασχοληθείς με τα μαθήματά σου ή να κάνεις μια μικρή ζημιά που κανείς δεν θα προσέξει και θα καταφέρεις να καλύψεις σε χρόνο dt.

5. Μπορεί να έχεις το ωραιότερο όνομα κι απ' τους τρεις

Αν η γιαγιά ή ο παππούς καλύφθηκαν συναισθηματικά απ' την ονοματοδοσία του πρώτου παιδιού, τότε ίσως γλίτωσες ένα μάλλον παλιομοδίτικο όνομα, όπως Χαρίκλεια ή Πελοπίδας. Το δεύτερο παιδί είναι συχνά αυτό στο οποίο οι γονείς γίνονται δημιουργικοί και ευφάνταστοι στο ζήτημα του ονόματος, αφού το πρώτο όλο και κάποιον πρεσβύτερο έπρεπε να ικανοποιήσει και στο τρίτο η διαδικασία έπαψε πια να είναι τόσο ενδιαφέρουσα και η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

6. Η μαμά σου σε φωνάζει «μεσαίο» και σου τη δίνει

Όταν η μαμά σου αναφέρεται σε 'σενα, σε αποκαλεί «μεσαίο» και σ' εκνευρίζει! Πράγματι, αντίστοιχα αποκαλεί τα άλλα της παιδιά  «ο μεγάλος» ή  «η μικρή», αλλά και οι δύο αυτές προσφωνήσεις εσένα σου φαίνονται πολύ πιο χαριτωμένες απ' τη δικό σου το χαζό κι αδιάφορο παρατσούκλι!

7. Η περιουσία σου είναι, ταυτόχρονα, μεταχειρισμένη και προσωρινή

Και τώρα ένας κανόνας που όλους (τους μεσαίους) μας ενώνει: όλα μας τα υπάρχοντα, από τα μικροσκοπικά φορμάκια μέχρι το εφηβικό κρεβάτι, είναι του μεγαλύτερου εκ των τριών και θα καταλήξουν στον μικρότερο. Τίποτα από την μικρή περιουσία του μεσαίου παιδιού δεν ήταν ανέκαθεν δικό του ούτε θα γίνει κάποτε. Η κληρονομική ιδιότητα των παντός τύπου αγαθών, είναι λαχείο για τους γονείς και αιτία εκνευρισμού για τα πιτσιρίκια που δεν την θέλουν την παλιοστολή βατραχάκι που είχε ο Γιώργος στο Δημοτικό, αφού «εγώ θέλω να ντυθώ Σπάιντερμαν!».

8. Είσαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί το να έχεις αδέλφια είναι μεγάλη τύχη

Όσο παραμελημένος κι αν νιώθεις, όσο κι αν έχεις ζηλέψει το μεγάλο για τις ελευθερίες του και το μικρό για την προσοχή που κερδίζει, όποια κι αν είναι η δυναμική της οικογένειάς σου, ένα είναι (σχεδόν) βέβαιο: μεγαλώνεις ευτυχισμένος. Γιατί το να μεγαλώνεις παρέα με τ' αδέρφια σου, είναι ένα ταξίδι γεμάτο γέλια, παιχνίδια και τρυφερά μυστικά! Και, όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο!

  • Δείτε επίσης
v