Διώξτε τον φόβο του bullying με ένα υπέροχο παιδικό παραμύθι!

Διώξτε τον φόβο του bullying με ένα υπέροχο παιδικό παραμύθι!

Ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά που συμβαίνουν σε σχολεία κακόφημων περιοχών. Είναι πρόβλημα υπαρκτό, σοβαρό και χρίζει άμεσης και ολικής αντιμετώπισης, τόσο από τους δασκάλους και τους διευθυντές των σχολείων, όσο και από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους. Συχνά, ωστόσο, τα παιδιά αποφεύγουν να αναμειχθούν σε περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας που αφορούν άλλους, και γίνονται άθελά τους κοινωνοί σε μία πρακτική που πρέπει να σταματήσει άμεσα. Τι πρέπει, όμως, να κάνουν και να πουν για να αντιμετωπίσουν τον φόβο και πώς μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν;

Την απάντηση σε τέτοια δύσκολα ερωτήματα τις περισσότερες φορές δίνουν με τον ευφυέστερο τρόπο τα παραμύθια. Όταν, μάλιστα, τα παραμύθια είναι γραμμένα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του σχολικού περιβάλλοντος, τους μικρούς μαθητές, τα αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι... ένας μικρός θησαυρός! Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τα Public, τα οποία μέσα από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και λογοτεχνία», που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Public του Βόλου το χρονικό διάστημα Μάρτης – Μάης 2015, δημιούργησαν ένα υπέροχο παραμύθι που κάθε παιδί Δημοτικού πρέπει να διαβάσει!

Σε διάστημα 9 εβδομαδιαίων συναντήσεων, μαθητές Δημοτικού από 7 έως 12 ετών υπό την καθοδήγηση του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, έμαθαν τι είναι σχολικός εκφοβισμός (bullying), συζήτησαν, αναζητώντας λύσεις, για παρόμοιες καταστάσεις που δυστυχώς έχουν βιώσει τα ίδια τα παιδιά ή συμμαθητές τους στο σχολείο και με οδηγό τη φαντασία τους, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και έγραψαν μία ανθολογία παραμυθιών με τίτλο «Διώξε τον φόβο σου με ένα παραμύθι», με την εικονογράφηση του Νίκου Κυρίτση.

Με κεντρικό θέμα μία ιστορία για ένα άγριο, άτακτο ζώο που μπαίνει ξαφνικά σε ένα σχολείο ήσυχων ζώων, τα παιδιά φώναξαν δυνατά το σύνθημα τους εναντίον του σχολικού εκφοβισμού «Τον φόβο τον διώχνουμε από μέσα μας, όταν δεν τον φοβόμαστε, όταν μιλάμε, όταν κάνουμε κάτι για να τον διώξουμε μακριά μας...».

Τα ακόμα καλύτερα νέα; Η ειδική έκδοση για τον σχολικό εκφοβισμό από τα καταστήματα Public θα διατίθεται δωρεάν και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, σε όλους τους μαθητές Δημοτικού που θα πραγματοποιήσουν αγορές σχολικών (βιβλία, τσάντες, είδη γραφικής ύλης κ.λ.π.)

Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Public εδώ.

v