Ο 8χρονος που έπεσε θύμα bullying για τα μαλλιά του συγκινεί τον πλανήτη

Ο 8χρονος που έπεσε θύμα bullying για τα μαλλιά του συγκινεί τον πλανήτη

Πριν 2μιση χρόνια, ο τότε 6χρονος Christian McPhilamy παρακολούθησε στην τηλεόραση μία διαφήμιση από το αντικαρκινικό νοσοκομείο Παίδων St. Jude Children's Research Hospital της Φλόρινtα, στο οποίο παρατήρησε παιδάκια χωρίς καθόλου μαλλιά. Την ημέρα εκείνη αποφάσισε πως πρέπει και εκείνος να κάνει κάτι για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, έτσι ξεκίνησε να μακραίνει τα μαλλιά του με απώτερο σκοπό να τα δωρίσει κάποια στιγμή στα παιδιά με καρκίνο.

Για 2,5 ολόκληρα χρόνια ο Christian άφηνε τα μαλλιά του να μακρύνουν, ώστε να μπορέσουν όταν κοπούν να γίνουν περούκα. Αμέτρητες φορές στο σχολείο του έπεσε θύμα bullying εξαιτίας των μακριών μαλλιών του. Τον κορόιδευαν, τον περνούσαν για κορίτσι, όμως ποτέ δεν άλλαξε την απόφαση του! Έμεινε πιστός στον στόχο του, όσο κι αν κάποιοι τον φώναζαν «κοριτσάκι». Τίποτα δεν τον σταμάτησε.

Η μεγάλη στιγμή για τον Christian έφτασε πριν μερικές ημέρες, οπότε τα μαλλιά του είχαν μακρύνει αρκετά, ώστε να μπορούν να δωριστούν για περούκες. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε και η περήφανη μαμά του μικρού στο Facebook, «ο Christian το είπε και το έκανε. Έπειτα από δυόμιση χρόνια έδωσε τέσσερις κοτσίδες μήκους 25 εκατοστών σε παιδιά που έχουν ανάγκη.»

Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι μας κάναμε το ίδιο;

v