10 fit δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

10 fit δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Οι διακοπές πλησιάζουν και φτάνει η στιγμή που η οικογένεια θα έρθει ξανά κοντά για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Είναι, μάλιστα, ιδανική ευκαιρία για να συμμετέχουν όλοι σε δραστηριότητες που χαρίζουν ευεξία, βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και ανεβάζουν τη διάθεση. Ποιες είναι αυτές;

Κολύμπι

Τα παιχνίδια στο νερό είναι διασκεδαστικά για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο πρόβλημα είναι να... πείσεις τα παιδιά να βγουν από τη θάλασσα ή την πισίνα. Επιπλέον, πρόκειται για μία από τις λίγες δραστηριότητες που δεν επιφέρει κίνδυνο τραυματισμών, ενώ βοηθά στο κάψιμο λίπους και στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του μυϊκού συστήματος.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο δεν αποτελεί πια "μόδα", αλλά τρόπο ζωής για πολλούς και πολλές που το χρησιμοποιούν όχι μόνο για τις βόλτες τους, αλλά και ως μεταφορικό μέσο στη δουλειά τους. Επιπλέον, διαρκώς αυξάνονται οι ποδηλατικές διαδρομές που δημιουργούνται ή… εφευρίσκονται, προκειμένου να διευκολύνονται ακόμα περισσότερο οι ποδηλάτες. Πρόκειται για μία δραστηριότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας (αν έχετε μικρά παιδιά, τοποθετήστε ειδικά καθισματάκια στα ποδήλατα) και που προσφέρεται για κάψιμο λίπους και ενδυνάμωση ποδιών και γλουτών. Δείτε εδώ πού μπορείτε να κάνετε ποδηλατικές βόλτες στην Αττική.

Βόλτα στο δάσος

Προμηθευτείτε χάρτες και πυξίδες και περάστε μία ολόκληρη μέρα είτε στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου είτε στην Πάρνηθα, βολτάροντας και απολαμβάνοντας τη φύση. Μπορείτε να περπατήσετε, να τρέξετε, να κάνετε πικ-νικ ή απλώς να… χαθείτε! Αρκεί να είστε βέβαιοι ότι τα παιδιά δεν θα κουραστούν τόσο ώστε να πρέπει να τα «κουβαλάτε» στα χέρια κατά την επιστροφή σας στο αυτοκίνητο.

Στον κήπο

Δεν είναι ανάγκη να ξενιτευτείτε για να απολαύσετε φυσικές δραστηριότητες με την οικογένειά σας. Αν έχετε αυλή, μία μπασκέτα ή ένα δίχτυ για βόλεϋ μπορούν να σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης. Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε σε παιχνίδια τύπου bowling ή ακόμα και σε ένα τραπέζι ping-pong (ένα τραπέζι Kettler κοστίζει περίπου 300 ευρώ, για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ).

Θαλάσσια σπορ

Εμπλουτίστε την επίσκεψή σας στην παραλία με απίθανα θαλάσσια σπορ που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Κάντε water tubes, θαλάσσιο σκι, παίξτε beach volley ή ρακέτες. Τα (μεγαλύτερα) παιδιά θα ενθουσιαστούν, ενώ εσείς θα έχετε μία ακόμα ευκαιρία να γυμναστείτε.

Περπάτημα

Ο απλούστερος τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί, κουβεντιάζοντας και χαλαρώνοντας, είναι να πάτε βόλτα. Πάρτε το τραμ, κατεβείτε στην παραλία Φαλήρου ή στη Γλυφάδα και ξεκινήστε να περπατάτε κατά μήκος της, παρέα με τα παιδιά. Αναπνεύστε τη θαλασσινή αύρα, πείτε όλα αυτά που δεν έχετε προλάβει όταν τα παιδιά είχαν σχολείο και εσείς ατελείωτα τρεχάματα, και εκτιμήστε μία από τις πιο απλές χαρές της ζωής.

Υγιεινά γεύματα

Τώρα που όλη η οικογένεια είναι μαζεμένη στο σπίτι, είναι ιδανική ευκαιρία όχι μόνο να απολαμβάνετε όλοι μαζί τα γεύματά σας, γύρω από το τραπέζι, αλλά και να ετοιμάζετε μαζί τα φαγητό. Φωνάξτε τα παιδιά μαζί σας στην κουζίνα, συζητήστε μαζί τους το γεύμα που θα ετοιμάσετε και ζητήστε τη βοήθειά τους. Μυήστε τα στα μυστικά της υγιεινής κουζίνας, εξηγήστε τους τη σπουδαιότητα των λαχανικών στη διατροφή μας και αφήστε τα να αυτοσχεδιάσουν κατά την προετοιμασία του γεύματος.

Παιχνίδια στο πάρκο

Η κυριακάτικη βόλτα στο πάρκο μπορεί να περιλαμβάνει παιχνίδια, πικ-νικ, βόλτες με ή χωρίς ποδήλατο. Και μπορεί να μην έχουμε τα τεράστια, καταπράσινα πάρκα της βορειοδυτικής Ευρώπης, όμως τα δέντρα του Εθνικού Κήπου είναι ό,τι πρέπει για μερικές ώρες οικογενειακής επανασύνδεσης υπό σκιάν. Βρείτε εδώ 7 family-friendly πάρκα στην Αττική.

Ημερήσιες εκδρομές

Μέχρι να φύγετε από την Αθήνα για διακοπές, τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα προσφέρονται για συντομότερες αποδράσεις και για μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο στην θάλασσα, επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο ή για διασκεδαστικές δραστηριότητες. Οτιδήποτε μπορεί να σηκώσει την οικογένεια από τον καναπέ είναι ωφέλιμο για την υγεία και την ψυχολογία όλων. Πάρτε μερικές ακόμα ιδέες για καλοκαιρινές μονοήμερες εκδρομές εδώ.

v