Greece Race for the Cure: Στις 27 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για τη Ζωή!

Greece Race for the Cure: Στις 27 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για τη Ζωή!

Μόλις 11 ημέρες έχουν απομείνει για το φετινό Greece Race for the Cure και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» περιμένει τους φετινούς συμμετέχοντες για τον φετινό Αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. Εσείς θα... συμμετρέχετε;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ.

Η συμμετοχή στο Race for the Cure κάθε χρόνο είναι αθρόα, περνώντας έμπρακτα το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης προς όλες αυτές τις γυναίκες που έδωσαν και δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής τους!

Ο σημαντικότερος λόγος, όμως, να «συμμετρέχει» κανείς είναι για τη συγκέντρωση σημαντικών οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στη στήριξη της γυναίκας που νοσεί σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και αν ζει, στη διεκδίκηση του δικαιώματος των ασθενών στην έγκαιρη διάγνωση και δωρεάν θεραπεία, και στη μείωση των θανάτων από την ασθένεια.

Το Race for the Cure, o μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο, ξεκίνησε το 1982, από την Nancy Brinker, έπειτα από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή, η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Μάθετε περισσότερα για τον φετινό Greece Race for the Cure και το πώς μπορείτε να... συμμετρέχετε κι εσείς εδώ.

v