11 χρυσές συμβουλές από μια γυναίκα που παλεύει με τον καρκίνο

11 χρυσές συμβουλές από μια γυναίκα που παλεύει με τον καρκίνο

Χτες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ήταν Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Με αυτή την αφορμή, αξίζει να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε αλλά και να ευαισθητοποιηθούμε για το ζήτημα που αφορά κάθε γυναίκα και την οικογένειά της. Η Annie Buckley, που αντιμετώπισε την δική της περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο του μαστού, εξομολογείται τι έμαθε από την σοβαρή αυτή αρρώστια και γίνεται πηγή έμπνευσης για χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Διαβάστε όσα μοιράζεται μαζί μας.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα περνούσα μία τέτοια περιπέτεια υγείας. Περισσότερο φοβόμουν την πιθανότητα να βρεθώ σε κάποιο αεροπορικό ή αυτοκινητιστικό δυστύχημα, παρά να νοσήσω από καρκίνο ...μέχρι την περασμένη άνοιξη, όταν μου διαγνώστηκε καρκίνος στο μαστό. Σε λίγο καιρό τελειώνω με την θεραπεία μου. Όπως και να έχει όμως, δεν ήταν μία περιπέτεια που επέλεξα, αλλά μία περιπέτεια που μου έμαθε πολλά.

1. Τα «χαζά» πράγματα που θεωρούσα σημαντικά ήταν τόσα πολλά.

Προσπαθώ να το θυμάμαι συνέχεια. Πολλές φορές αναλωνόμουν με πράγματα που δεν είχαν καμία αξία -ίσως καταλαβαίνετε τι εννοώ, μπορεί να το κάνετε και εσείς.

2. Οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει.

Όταν έχεις δίπλα σου την οικογένεια και τους φίλους σου, όλα γίνονται πιο εύκολα. Η αγάπη και η συμπαράσταση που μου έδειξαν εκείνη την περίοδο είναι ανεκτίμητες!

3. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βοηθήσουν.

Οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, συμπονετικοί και τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Πάντα να το θυμάστε αυτό –ακόμα και για τον εαυτό σας.

4. Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να είσαι ευγνώμων!

Αυτό ήταν κάτι που διαπίστωσα την διάρκεια της περιπέτειάς μου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να χαίρεσαι που τα έχεις ζήσει και τόσοι πολλοί άνθρωποι στους οποίους θα είσαι πάντα ευγνώμων για όλα όσα περάσατε μαζί. 

5. Ο καθένας είναι διαφορετικός

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά εγώ τώρα το κατάλαβα. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η κάθε αρρώστια έχει τα δικά της "μυστικά". Όσο και αν η προχωρήσει η επιστήμη, όση έρευνα και αν γίνει, όσα στατιστικά στοιχεία και αν δούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι περνάει ο διπλανός μας. Όταν κάποιος κοντινός σας άνθρωπος είναι άρρωστος, αποφύγετε να κάνετε αόριστες υποθέσεις, απλώς ακούστε τι έχει να σας πει!

6. Η ειλικρίνεια είναι «όπλο»

Όταν προκύπτει ένα τέτοιο αναπάντεχο γεγονός, κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να πει. Τέτοια θέματα πολλές φορές κάνουν τους ανθρώπους αμήχανους , με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς να εκφραστούν. Το θέμα είναι να είναι ειλικρινείς και ό,τι σου λένε να βγαίνει από την ψυχή τους. Ακόμα και αν κάποιος σας πληγώσει, αγνοήστε τον και κρατήστε τις καλές στιγμές που περάσατε μαζί.

7. Η yoga και ο διαλογισμός βοηθούν να τα βλέπουμε όλα πιο «καθαρά».

Μετά από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας, μπορώ πλέον να σας πω με σιγουριά ότι αυτά τα δύο πράγματα με έχουν βοηθήσει να βλέπω τις καταστάσεις "στεγνά", ακριβώς όπως είναι, και να μαθαίνω πώς μπορώ να βγαίνω κερδισμένη από την κάθε εμπειρία.

8. Ζήστε το «τώρα».

Ξαφνικά, το παρόν γίνεται πιο ρευστό και αβέβαιο από ποτέ. Τίποτα δεν θεωρείς δεδομένο. Ζήστε την κάθε στιγμή και απολαύστε ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσατε δεδομένο.

9. Κάντε ό,τι σας ευχαριστεί.

Όταν μου διαγνώστηκε ο καρκίνος, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν εάν είχα καταφέρει να κάνω όλα όσα ήθελα και αν θα προλάβαινα να κάνω τα υπόλοιπα. Συνειδητοποίησα ότι ήμουν πολύ τυχερή που έζησα τα περισσότερα από αυτά που ήθελα και που έχω την ευκαιρία ακόμα να πραγματοποιήσω κάποια από τα όνειρά μου.

10. Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική.

Ποτέ δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η ξεκούραση και πόσο μεγάλη ανάγκη την έχουμε, μέχρι που ξεκίνησα την θεραπεία για τον καρκίνο. Για κάποιους μπορεί να είναι ο ύπνος, για άλλους ο χρόνος με φίλους τους ή κάποιο αγαπημένο τους χόμπι.

11. Ρίξτε τους ρυθμούς.

Πολλοί από εμάς αναλαμβάνουν τόσες ευθύνες μέσα στη μέρα που στο τέλος δεν απολαμβάνουν τίποτα. Αποβάλλετε το άγχος και προσπαθήστε να κάνετε λιγότερα πράγματα, που θα σας γεμίσουν με ικανοποίηση και ευχαρίστηση.Προσπαθώ να το τηρώ πιστά αυτό!»

Τέτοιες εξομολογήσεις μπορούν να δώσουν κουράγιο σε όσες γυναίκες περνάνε το ίδιο πρόβλημα. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν πρέπει να το βάζετε κάτω, έχετε τόσα για να παλέψετε!

Πηγή: huffingtonpost.com

 

v