Πώς θα κάνετε εύκολες και ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Πώς θα κάνετε εύκολες και ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην χρησιμοποιούμε τη συμβατική πιστωτική κάρτα για τις αγορές μαςσε καταστήματα ή μέσω internet. Οι αγορές online αυξάνουν τις πιθανότητες να γίνει κακόβουλη χρήση του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας ή των προσωπικών σας στοιχείων από κάποιον άγνωστο, όσο και αν θεσπίζονται καινούριοι κανόνες χρήσης και συναλλαγών στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια αγορά χωρίς να το μάθει κάποιος. Ακόμα και η μορφή buy-now-πληρωμή αργότερα των πιστωτικών καρτών, ενθαρρύνει ορισμένους καταναλωτές να ξοδεύουν επικίνδυνα και ανέλεγκτα.

Παρόλα αυτά, η σύνδεση της οικονομίας με την πιστωτική κάρτα είναι ισχυρή. Αν πρόκειται να αγοράσετε βιβλία, μουσικές ή να συμμετέχετε σε online παιχνίδια, απαιτείται κυρίως η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων και αριθμού πιστωτικής κάρτας. Γι' αυτό τον λόγο, έχουν πλέον αναπτυχθεί εναλλακτικές λύσεις για συναλλαγές με περισσότερη ασφάλεια και ανωνυμία. Ένα παράδειγμα εναλλακτικού τρόπου συναλλαγών σήμερα είναι η υπηρεσία προπληρωμένης κάρτας, με την οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε διάφορα online και μη, καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν στον χρήστη να πληρώνουν για προϊόντα, υπηρεσίες και συμμετοχή σε παιχνίδια χωρίς να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού. Αυτό το είδος πληρωμής επίσης, αναιρεί τους κινδύνους που προκύπτουν από την ύπαρξη ενός ψηφιακού εγκλήματος.

Η διαδικασία μάς είναι οικεία γιατί μοιάζει με την ανανέωση χρόνου ομιλίας που κάνουμε στα καρτοκινητά, δηλαδή με απλή αγορά ενός δελτίου με αριθμό PIN από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης είτε ακόμη και από περίπτερα σε ολόκληρη την χώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ποσού μεταξύ 25€, 50€, 75€, ή 100€, προσφέροντας την δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει το αντίστοιχο πόσο που θέλει να «φορτώσει» στην κάρτα του.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να γνωρίζει σήμερα πόσο σημαντικές είναι οι ασφαλείς online αγορές. Είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία όλη τη διάρκεια του έτους. Οι μέθοδοι πληρωμής έχουν εξελιχθεί σε ένα ζωτικό στοιχείο των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο αλλά και σε εργαλείο στα χέρια των χρηστών του internet που ψάχνουν για τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες αγορών. Σκοπός είναι να αρχίσει πια το σύνολο της κοινωνίας να εμπιστεύεται την ψηφιακή οικονομία και να μην την ταυτίζει με κάτι επικίνδυνο και εφήμερο.

 

 

v