Τέλεια χτενίσματα και κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Τέλεια χτενίσματα και κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Ποιος είπε ότι οι σγουρομάλλες δεν έχουν επιλογές στα χτενίσματα και τα κουρέματα που μπορούν να κάνουν; Φανταζόμαστε ότι συχνά σας λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω στα μαλλιά σας, γιατί από μόνες τους οι μπούκλες σας είναι όμορφες, αλλά να που εσείς θέλετε και μια αλλαγή μια στο τόσο. Γι’αυτό κι εμείς, επιλέξαμε μερικές ιδέες για να αναδείξετε τα όμορφα αυτά ελατήρια που πετάγονται με παιχνιδιάρικο τρόπο δεξιά κι αριστερά, με κουρέματα και χτενίσματα απλά.

Πλεξούδα στο πλάι

Κάντε τη χωρίστρα σας πιο δεξιά ή πιο αριστερά από το συνηθισμένο, πάρτε μία παχιά τούφα μαλλιών και πλέξτε χαλαρή πλεξούδα κατά μήκος του μετώπου, που στη συνέχεια θα στερεώσετε με τσιμπιδάκια από την άλλη πλευρά, αφήνοντας τις υπόλοιπες μπούκλες ελεύθερες.

Κότσος σε 3 μέρη

Εδώ, θα χρειαστεί να χωρίσετε τα μαλλιά σε τρία μέρη και να τα δέσετε σε μικρές, χαλαρές αλογοουρές. «Σφινώστε» την άκρη της πάνω αλογοουράς στην δεύτερη και της δεύτερης στην τρίτη και, στο τέλος, τα μαλλιά που θα περισέψουν γυρίστε τα και στερεώστε τα από μέσα (χωρίς, δηλαδή, να φαίνονται) στο τελευταίο λαστιχάκι.

«Χαλαρό» πιάσιμο των μισών μαλλιών

Μία από τις πιο εύκολες και πιο γοητευτικές επιλογές για τις γυναίεκς με σγουρά μαλλιά είναι η επιλογή πιασμένα «μισά-μισά». Πιάστε τα μισά μαλλιά σας σε ένα χαλαρό κοτσάκι και αφήστε μερικές μπούκλες να πλαισιώσουν το πρόσωπό σας.

Vintage στεφάνι

Για ένα πιο γλυκό και, ταυτόχρονα, πιο πρακτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στο κεφάλι σας μια κορδέλα, όπως στις πρώτες φωτογραφίες, και στη συνέχεια να τυλίξετε με τον τρόπο που βλέπετε τις τούφες στην κορδέλα αυτή, ξεκινώντας από τις τούφες που βρίσκονται πάνω από τ' αυτιά και καταλήγοντας στα πίσω μαλλιά.

Κότσος με «σκουληκάκια»

Φέρτε όλα σας τα μαλλιά στο ένα πλάι, χωρίστε τα σε δύο τούφες και τυλίξτε την κάθε μία σαν σκουληκάκι με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, πλέξτε τις δύο στριφογυριστές τούφες μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ελικοειδές σχήμα. Στερεώστε τις με ένα λαστιχάκι και, τέλος, σταθεροποιήστε σε σχήμα κότσου το χτένισμά σας, χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια.

Κάντε το ψαλίδι του κομμωτή φίλο σας...

Εντονο φιλάρασμα και ακόμα πιο έντονη χωρίστρα

Κλασική και διαχρονική συνταγή, το μέτριο μήκος σγουρών μαλλιών με χωρίστρα στο πλάι και ελαφρύ φιλάρισμα, ποτέ δεν περνά απαρατήρητο. Κάντε την χωρίστρα σας ακόμη πιο έντονη για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μέχρι τους ώμους

Πολύ έντονο φιλάρισμα, διακριτική χωρίστρα στο πλάι και χοντρή μπούκλα σε σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκους, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Καρέ με φράντζα/ αφέλειες

Ποιος είπε ότι τα καρέ και οι φράντζες είναι μόνο για τις γυναίκες με ίσια μαλλιά; Τολμήστε να τα κόψετε στο ύψος των ώμων, κάνοντας μια πλάγια φράντζα και δυνατό φιλάρισμα στα μπροστινά μαλλιά. 

Στο ύψος των ώμων με δικριτική χωρίστρα για πιο... μαμαδίσιο αποτέλεσμα!

Αν δεν θέλετε να φέρετε την επανάσταση στα μαλλιά σας, προτιμήστε το διαχρονικό, κλασικό και κομψό κούρεμα στο ύψος των ώμων, με χωρίστρα στη μέση και διακριτικό φιλάρισμα, που θα δίνει σχήμα, αλλά όχι όγκο.

Κοντά σγουρά σε ρετρό ύφος

Αν δεν έχετε την απόλυτη αφάνα, μπορείτε να τολμήσετε αυτό το κούρεμα, κόβοντας πολύ κοντά τα πίσω και αφήνοντας τις μπροστινές μπούκλες να πλαισιώσουν το πρόσωπό σας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v