Τα πιο σέξι χτενίσματα για σγουρά μαλλιά!

Τα πιο σέξι χτενίσματα για σγουρά μαλλιά!

Τα σγουρά μαλλιά έχουν την ιδιαιτερότητά τους στην περιποίηση, στην φροντίδα αλλά και στο styling. Μπορεί να είναι "δύσκολα" μαλλιά για τις καθημερινές σας εμφανίσεις, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να τα τιθασεύσετε και να αναδείξετε την ομορφιά σας με ένα περίτεχνο χτένισμα. Διαλέξαμε τρία χτενίσματα που, αν και φαίνονται λίγο περίπλοκα, μπορείτε με λίγη εξάσκηση να τα κάνετε μόνη σας... κλέβοντας έτσι τις εντυπώσεις!

Τριπλή πλεξούδα πιασμένη στεφανάκι

Πάρτε τις μπροστινές τούφες που βρίσκονται στο μέτωπο και ξεχωρίστε τις με ένα πιαστράκι. Κάντε το ίδιο και με τα μαλλιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Θα έχετε τώρα απομονώσει τα μαλλιά που βρίσκονται στα αριστερά και στα δεξιά του κεφαλιού. Πιάστε τα μαλλιά που έχουν μείνει ελεύθερα από τις δύο πλευρές με ένα πιαστράκι προκειμένου να γίνει μια χαμηλή αλογοουρά.

Πλέξτε μια κλασική πλεξούδα με αυτήν την αλοογουρά. Αφήστε ελεύθερα τώρα τα μαλλιά που έχετε πιάσει με τα δύο πιαστράκια προκειμένου να κάνετε και με αυτά πλεξούδες.

Χωρίστε τα μαλλιά στη μέση και ξεκινήστε με μια πλεξούδα στα δεξιά. Συνεχίστε την κατά μήκος του πίσω μέρος του κεφαλιού. Σταθεροποιήστε με ένα λαστιχάκι. Κάντε το ίδιο και με την αριστερή πλευρά.

Πάρτε την κεντρική πλεξούδα που είχατε φτιάξει πρώτη και σηκώστε την ανάποδα προς τα πάνω. Σταθεροποιήστε την με ένα πιαστράκι. Κάντε το ίδιο και με τις άλλες δύο πλεξούδες.

Βάλτε αρκετή λακ για να σταθεροποιήσετε καλύτερα τα μαλλιά. Το χτένισμά σας είναι έτοιμο!

"Ψεύτικο" καρέ τύπου bob

Πιάστε τα μαλλιά σας σαν να κάνετε μια χαμηλή αλογοουρά. Χρησιμοποιήστε πιαστράκια για να σταθεροποιήσετε το πιάσιμο που θέλετε να κάνετε.

Πάρτε ένα μέρος από τα μαλλιά, σηκώστε το και γυρίστε το ανάποδα. Χρησιμοποιήστε ξανά πιαστράκια για να εφαρμόσετε σωστά αυτή την τεχνική. Κάντε το ίδιο από τη μία ως την άλλη πλευρά.

Μην ενοχλείστε αν τα μαλλιά δεν είναι στο ίδιο μήκος. Είναι καλύτερο αν είναι λίγο ανακατωμένα ή αν είναι ανεπιτήδευτα φτιαγμένα! Αν δεν σας αρέσει το μήκος, μπορείτε να επανατοποθετήσετε τα πιαστράκια.

Το"ψεύτικο" καρέ σας είναι έτοιμο. Λίγη λακ θα το κάνει να σταθεί ακόμα καλύτερα!

Bouffant με πλεξούδες

Χωρίζετε, όπως και στο πρώτο χτένισμα, τις μπροστινές τούφες που βρίσκονται στο μέτωπο με ένα πιαστράκι. Κάντε το ίδιο και με τα μαλλιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Κάντε δύο πλεξούδες, μία από την αριστερή και μία από την δεξιά πλευρά, μέχρι το κάτω μέρος των μαλλιών. Σταθεροποιήστε με πιαστράκια.

Πάρτε όλα τα μαλλιά, μαζί  με τις πλεξούδες και τραβήξτε τα στην δεξιά πλευρά. Βάλτε μεγάλα πιαστράκια για να τα σταθεροποιήσετε μιας και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα ολοκληρώσετε το χτένισμα.

Στη συνέχεια πάρτε όλα τα μαλλιά και τραβήξτε τα προς τα αριστερά, με τρόπο που να σκεπάσουν τα πιαστράκια που είχατε βάλει προηγουμένως. Βάλτε νέα πιαστράκια από πάνω μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Αφήστε ελεύθερα τα πιασμένα μαλλιά της φράντζας που μέχρι τώρα τα είχατε σε πιαστράκι. Τραβήξτε τα προς τα δεξιά με τρόπο ελαφρώς στυλιζαρισμένο και είστε έτοιμη!

Πηγή: refinery29.com

v