Νοσοκομείο έδωσε χαρά σε παιδιά με καρκίνο μεταμορφώνοντάς τα σε Υπέρ-ήρωες!

Νοσοκομείο έδωσε χαρά σε παιδιά με καρκίνο μεταμορφώνοντάς τα σε Υπέρ-ήρωες!

Το παιδικό νοσοκομείο της Ατλάντα μεταμόρφωσε τους λιλιπούτειους ασθενείς του σε σούπερ-ήρωες για μία ημέρα! Μπορεί οι ήρωες στις σελίδες των κόμικ να φοράνε μάσκες για να πολεμήσουν τους «κακούς», αλλά οι μικροί μας φίλοι φοράνε κάπες για να δώσουν την μάχη τους με πολύ μεγαλύτερες απειλές, με ασθένειες που απειλούν σοβαρά τη ζωή τους ή με τραύματα από σοβαρά ατυχήματα. Γι' αυτό, το νοσοκομείο της Ατλάντα τίμησε τους ασθενείς του, ντύνοντας όλους τους κατοίκους της πόλης με χρωματιστές κάπες.

Όλα ξεκίνησαν από ένα γενναίο κοριτσάκι με όνομα Hudson Lillystone, που ξεκίνησε τη μάχη της με την λευχαιμία όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Για ν' αποκτήσει ακόμα περισσότερη γενναιότητα, αποφάσισε να ντύνεται όπως οι αγαπημένοι της σούπερ-ήρωες όταν έκανε τις χημειοθεραπείες. Και, απ' ό,τι φαίνεται, το κόλπο «έπιασε». Η Hudson τελειώνει τις θεραπείες της στο Παιδικό Αντικαρκινικό Κέντρο της Ατλάντα και η πρόγνωσή της είναι πολύ καλή.

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του κέντρου, η Hudson μοίρασε χρωματιστές κάπες στα υπόλοιπα παιδιά για να αισθανθούν και εκείνοι ήρωες!

Η Hudson και η «σούπερ» παρέα της ετοιμάζεται να πάει στο σχολείο...

όπου οι φίλοι της την περιμένουν φορώντας ο καθένας την δική του κάπα!

Aλλά της επιφυλάσσουν και άλλες εκπλήξεις... Μερικές μπαλαρίνες έδειξαν την υποστήριξή τους, χορεύοντας!

Ακόμα και ένας δύτης στο ενυδρείο της Ατλάντα φόρεσε την κάπα του, ενώ έκανε βόλτα δίπλα στους καρχαρίες...

Και, φυσικά, η εθνική ομάδα baseball της Ατλάντα δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω!

Την ίδια μέρα, όλοι έδειξαν την υποστήριξη τους στα social media. Χιλιάδες κόσμου ανέβασαν φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, φορώντας τις αντίστοιχες κάπες, με το hasghtag #CapeAlldayDTL. Ακόμα και οι οδηγοί ταξί της πόλης παρέδιδαν τις κάπες που έκανε παραγγελία ο κόσμος! Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων πήγε, φυσικά, στο Παιδικό Αντικαρκινικό Κέντρο της Ατλάντα για να σώσει και άλλες ζωές.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά σ' αυτό το κάλεσμα. Ήταν σαν να «ξεπήδησαν» όλοι από ένα βιβλίο με κόμικ -και ήταν απίστευτο! Μία τόσο σοβαρή ασθένεια όπως ο καρκίνος είναι τρομακτική- πόσο μάλλον αν πρέπει να τον αντιμετωπίσεις ενώ είσαι ακόμα παιδί.

H Joanne Wolfe, διευθύντρια του Τμήματος Ανάρρωσης στο παιδικό νοσοκομείο της Βοστώνης, επισημαίνει ότι οι γιατροί πρέπει να επικεντρώνονται και στην ψυχολογία των παιδιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Με άλλα λόγια, τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνα τους, και ότι θα νικήσουν την μάχη!

Ένα πραγματικό μάθημα ζωής από μικρά παιδιά, που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους! Τελικά, δεν είναι απίστευτη η δύναμή τους;

Πηγή: upworthy.com

 

 

v