Χριστουγεννιάτικα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί

Χριστουγεννιάτικα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί

Σε ποιον δεν αρέσουν τα Χριστούγεννα! Οι δρόμοι είναι στολισμένοι, από τα σπίτια φέγγουν τα φωτάκια του δέντρου, παντού μυρίζουν γλυκά και τα παιδιά είναι τρισευτυχισμένα! Για να γιορτάσετε μαζί τους με έναν ξεχωριστό τρόπο και να νιώσετε τα Χριστούγεννα για τα «καλά», μοιραστείτε τον ενθουσιασμό τους, κάνοντας κάτι με το οποίο θα διασκεδάσετε όλοι: φτιάχνοντας μαζί χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μην τρομάζετε! Όλα φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά και οικονομικά υλικά.

1. Μεταλλικός χιονάνθρωπος από... καπάκια

Τι θα χρειαστείτε

Καπάκια από γυάλινα μπουκάλια (σίγουρα τρία ανά χιονάνθρωπο)

Κόλλα

Κορδέλλα και κλωστή

Λευκή ακρυλική μπογιά 

Πώς θα το φτιάξετε

Αρχικά, πλένετε τα καπάκια για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τ' αναψυκτικά ή την μπύρα. Στη συνέχεια, τα βάφετε λευκά, και από τις δύο μεριές, με λευκή ακρυλική τέμπερα - είναι πολύ πιθανό το παιδί να έχει ήδη από τις χειροτεχνίες που φτιάχνουν στο σχολείο. Αφού αφήσετε το χρώμα να στεγνώσει, ζωγραφίζετε τα μάτια, την μύτη και το στόμα του χιονανθρώπου χρησιμοποιώντας στυλό-μαρκαδόρο με λεπτή μύτη. Έπειτα, σχηματίζετε και τις τελείες για τα κουμπιά του.

Στη συνέχεια, παίρνετε μία κορδέλα και την κολλάτε σε κάθε ένα από τα καπάκια. Στο πρώτο καπάκι, φροντίστε να κολλήσετε και τις δύο απολήξεις της για να μπορέσετε να κρεμάσετε το στολίδι στο δέντρο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη χρυσόσκονη ή να δέσετε γύρω από το λαιμό του μία χρωματιστή, χοντρή κλωστή που θ' αντιπροσωπεύει το κασκόλ του! 

2. Στολίδι-δέντρο από τσόχα

Τι θα χρειαστείτε

1 φύλλο τσόχας

Πολύχρωμα κουμπιά

Κόλλα

Κορδέλες

Πώς θα το φτιάξετε

Παίρνετε ένα φύλλο τσόχας- ή παραπάνω αν θέλετε να φτιάξετε μικρά, χειροποίητα δώρα- την κόβετε σε σχήμα δέντρου και κολλάτε πάνω του πολύχρωμα κουμπιά! Έπειτα, κάνετε μία τρύπα στην κορυφή του με ένα μικρό ψαλιδάκι και περνάτε μέσα μία κορδέλα για να το κρεμάσετε στο δέντρο. Τόσο απλά!

3. Χιονάνθρωπος από... κάλτσες

Τι θα χρειαστείτε

1 άσπρη κάλτσα

Ρύζι

1 παλιό, χρωματιστό μαντίλι

1 σοσονάκι

Κορδέλα

Λαστιχάκια

Κουμπιά

Πινέζες με χρωματιστή μύτη

Πώς θα το φτιάξετε

Κόβετε την άκρη της κάλτσας και την γεμίζετε με ρύζι. Έπειτα, βάζετε ένα λαστιχάκι λίγο πάνω από τη μέση έτσι ώστε να σχηματιστεί το σώμα του χιονανθρώπου και κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μέρος που έχει περισσέψει, δηλαδή το πρόσωπό του! Κλείνετε την κάλτσα με το δεύτερο λαστιχάκι και μετά φτιάχνετε τα χαρακτηριστικά του. Τοποθετείτε δύο πινέζες με μαύρη απόληξη στην θέση των ματιών και μία πινέζα με χρωματιστή απόληξη για την μύτη. Έπειτα, κόβετε το μαντίλι και το τυλίγετε γύρω από το λαιμό. Τα κουμπιά τα κολλάτε στην κοιλιά του. Το σοσονάκι το χρησιμοποιείτε σαν σκουφάκι.

4. Ιδιαίτερα στολίδια από φόρμες για μπισκότα

Τι θα χρειαστείτε

Φόρμες μπισκότων

Χαρτί περιτυλίγματος με σχέδια της επιλογής σας

Μολύβι- ψαλίδι-κόλλα

Κορδέλα

Κλωστή και βελόνα

1 φύλλο από φελλό

1 χάντρα

Πώς θα το φτιάξετε

Πάνω στο φελλό, κολλήστε το χαρτί περιτυλίγματος, χωρίς να το κόψετε. Μετά, βάλτε από πάνω την φόρμα για τα μπισκότα και κόψτε το χαρτί που περισσεύει, ανάλογα με το σχήμα της. Στο εσωτερικό της, περάστε μία στρώση κόλλας και κολλήστε πάνω το χαρτί που κόψατε πριν. Αφήστε το κάποια ώρα να στεγνώσει.

Έπειτα, περάστε μία πολύ λεπτή κορδέλα μέσα από την βελόνα και τρυπήστε το χαρτί στο πάνω μέρος. Αφού την περάσετε, κάντε ένα κόμπο και «επισφραγίστε» τον με την χάντρα. Δέστε τις άκρες της κορδέλας και κρεμάστε το στολίδι σας στο δέντρο.

5. Δέντρο από κουμπιά

Τι θα χρειαστείτε

Σπάγκο

Κουμπιά σε διάφορα χρώματα και μεγέθη (μικρά καφέ για τη βάση- μεγάλα και μικρά πράσινα για το δέντρο

1 αστέρι με τρύπα (θα βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί πουλάει χάντρες)

Πώς θα το φτιάξετε

Παίρνετε τον σπάγκο και κάνετε έναν κόμπο, όχι από τις δύο άκρες, αλλά στη μέση του. Έπειτα, περνάτε από μέσα πρώτα τα καφέ κουμπιά, μετά τα πιο μεγάλα πράσινα και στο τέλος τα μικρά. Στην κορυφή, βάζετε το αστέρι. Δένετε τις δύο άκρες του και το στολίδι σας είναι έτοιμο!

6. Γυάλινη μπάλα με χρυσόσκονη

Τι θα χρειαστείτε

Απλές γυάλινες μπάλες

Χρυσόσκονη

Πώς θα τις φτιάξετε

Παίρνετε μία απλή γυάλινη μπάλα και αφαιρείτε το καπάκι της. Μετά, ρίχνετε μέσα τη χρυσόσκονη (ένα ή πολλά χρώματα μαζί). Στο τέλος κλείνετε το κενό με ένα χρωματιστό χαρτί, περνάτε γύρω του μία κορδέλα, την οποία στο τέλος δένετε για να κρεμάσετε την μπάλα στο δέντρο.

Εναλλακτικά, αντί για χρυσόσκονη μπορείτε να κάνετε το ίδιο με νιφάδες χιονιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

7. Χιονόμπαλες από βάζα

Τι θα χρειαστείτε

1 γυάλινο βάζο

Κόλλα

Χρυσόσκονη ή νιφάδες

Φιγούρες

Πώς θα την φτιάξετε

Παίρνετε τις φιγούρες που θέλετε να βάλετε μέσα στην χιονόμπαλα και τις κολλάτε πολύ καλά στην εσωτερική πλευρά του πώματος. Μετά, τις αφήνετε απλώς να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, γεμίζετε (σχεδόν) το βάζο με ζεστό νερό και ρίχνετε μέσα την χρυσόσκονη. Αφού βεβαιωθείτε ότι οι φιγούρες έχουν κολλήσει καλά στο καπάκι, κλείνετε με αυτό το βάζο. Αν έχετε σπρέι σε ασημί ή χρυσαφί χρώμα, μπορείτε να ψεκάσετε με αυτό το καπάκι.

Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

v