10 τραγούδια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (χωρίς να είναι παιδικά)!

10 τραγούδια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (χωρίς να είναι παιδικά)!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα κλασικά, «εμπορικά» παιδικά τραγούδια είναι κάπως εκνευριστικά -ειδικά αν λάβει κανείς υπ' όψη του ότι όταν ένα παιδί «κολλήσει» με ένα τραγούδι θα σε υποχρεώσει να το βάλεις να παίζει περίπου 134 φορές την ώρα. Σε προηγούμενο άρθρο μας, προτείναμε τραγούδια για παιδιά πρωτότυπα και λιγότερο ακουσμένα. Τώρα, έχουμε να κάνουμε μια πρόταση (ακόμα) πιο ριζοσπαστική: τι θα λέγατε αν στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι ακούγατε με το παιδί τραγούδια «για μεγάλους» -τραγούδια δηλαδή που μπορούν να ακουστούν το ίδιο ευχάριστα από μεγάλους κι από μικρούς για να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Και, πώς θα σας φαινόταν, αν τα τραγούδια αυτά ήταν όλα κομμάτια χαρούμενα και χορευτικά; Ρίξτε μια ματιά και απολαύστε...

Η μπανιέρα -Βαγγέλης Γερμανός

Σε στίχους και μουσική Βαγγέλη Γερμανού και με τη τρισχαριτωμένη συμμετοχή του παιδιού του στα φωνητικά, «Η μπανιέρα» είναι το τέλειο τραγούδι για τις ώρες του μπάνιου σας! Εννοείται πώς πρέπει επίσης να ακούσετε παρέα με το μικρό σας και την Κρουαζιέρα.

Συννεφούλα -Διονύσης Σαββόπουλος

Η Συννεφούλα είναι μια γυναίκα που «τη μια αγαπούσε, την άλλη ξέχναγε» τον δημιουργό. Οι στίχοι, δηλαδή, όχι δεν είναι παιδικοί, η μουσική είναι όμως εμβατηριακή κι αυτό τα πιτσιρίκια σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Ένα φιλάκι είναι λίγο - Λουκιανός Κηλαηδόνης

Το τραγούδι τα λέει όλα: ένα φιλάκι είναι λίγο, με λιγότερα από τέσσερα δεν συμβιβαζόμαστε! Μπορεί ο Κηλαηδόνης να απευθυνόταν νοερά σε κάποια γλυκιά ύπαρξη, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει καθόλου να αφιερώσετε τους στίχους για τα άπειρα φιλάκια στο μικρό σας.

Γενικά το ύφος του Κηλαηδόνη μπορεί να κερδίσει τα πιτσιρίκια. Δοκιμάστε ακόμα να ακούσετε μαζί το Γιουπι γιαγια και το Μια γίδα μια φορά -εγγυημένη επιτυχία.

Τρελό από χαρά -Κωστής Μαραβέγιας

Δεν έχουμε μυαλό/ Δεν είμαστε καλά/ Φωνάζει το χωριό τρελό από χαρά! Οι νεότερες μαμάδες θα ξέρετε αυτό ή άλλα τραγούδια του Κωστή Μαραβέγια, οι μεγαλύτερες, δώστε του μια ευκαιρία. Οι μουσικές του είναι αν μη τι άλλο χαρωπές, ρυθμικές και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι βέβαιο ότι θα κάνει το παιδί σας να χορέψει.

Η φωτεινή πλευρά τη ζωής -Μακρινά Ξαδέρφια

Η ελληνική απόδοση του «Always look on the bright side of life» των Monty Python από μια... φωτεινή ομάδα καλλιτεχνών, είναι ό,τι πιο αισιόδοξο έχετε ακούσει! Σφυρίγματα, αστείοι στίχοι, χαρούμενη μουσική και πολλές φωνές εγγυώνται ότι το παιδί θα το διασκεδάσει όσο κι εσείς. 

Σημείωση: Στο τέλος του τραγουδιού ακούγεται μια «κακή λέξη», επομένως... έχετε το νου σας να το χαμηλώσετε εγκαίρως.

 

Don't worry, be happy -Aδερφοί Κατσιμίχα

Στο ίδιο χαρούμενο και υπεραισιόδοξο κλίμα βρίσκεται και το rock and roll «Don't worry be happy» των θρυλικών αδερφών Κατσιμίχα. Όπως και προηγουμένως, δώστε προσοχή στους στίχους και κρίνετε αν περνάει απ' τη μαμαδίστικη λογοκρισία.

Το χρυσόψαρο -Μάνος Χατζιδάκις

Η Τζένη Καρέζη είναι μια «γατούλα μούρλια θηλυκό» και ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι ξεκάθαρα το χρυσόψαρο. Το τραγούδι γράφτηκε για την ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» και μπορούμε να υπογράψουμε όποτε θέλετε ότι θα ξετρελάνει τα παιδιά.

Μπέμπα -Νίκος Γούναρης

Δεν είναι ό,τι πιο φρέσκο έχετε ακούσει, αλλά ο τζαζίστικος ρυθμός και οι χαριτωμένοι στίχοι είναι ό,τι πρέπει για να... κάνετε τις φούρλες σας στο σαλόνι τραγουδώντας «Βρε πώς έχεις στρογγυλέψει; Την καρδιά μου έχεις κλέψει!»!

Αν -Δημήτρης Μητσοτάκης

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν με έτσουζε το σαμπουάν; Αν ήταν ο μπαμπάς μου Σούπερμαν; Αν είχα για ξαδέρφη τη Μουλάν; Αν ήτανε οι μπάμιες κρουασάν; Αν δεν έχετε ανακαλύψει ήδη το «Αν», έφτασε η ώρα! Οι πανέξυπνοι και αστείοι στίχοι ενδέχεται να το βάλουν στη λίστα με τα αγαπημένα σας.

 

Τα μπλε παπούτσια -Λάκης Παπαδόπουλος

Ο rock and roll Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα αυτί. Σε ξεσηκωτικούς ρυθμό που θυμίζει κάτι από Έλβις, «Τα μπλε παπούτσια» είναι ό,τι πιο χαρούμενο έχει να προτείνει ο Λάκης.

Καλή διασκέδαση!

v